sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Τζάκσον Πορόσο: Ο θηριώδης στόπερ από το Εκουαδόρ που έρχεται να δέσει την άμυνα του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός ολοκληρώνει την απόκτηση του Τζάκσον Πορόσο, με το sport-fm να... σκιαγραφεί την έως τώρα πορεία του νεαρού αριστεροπόδαρου αμυντικού από το Εκουαδόρ!

Έχοντας κινηθεί με άκρα μυστικότητα, ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος να ολοκληρώσει την απόκτηση του νεαρού αμυντικού από το Εκουαδόρ, Τζάκσον Πορόσο!

Παρά την προσθήκη του Νικολάς Φρέιρε, ήταν δεδομένο ότι οι «ερυθρόλευκοι» έψαχναν στη μεταγραφική αγορά για έναν ακόμα στόπερ, τον οποίο τελικά βρήκαν στον πρόσωπο του 22χρονου και ενώ η έλευσή του στην Αθήνα να αναμένεται το πρωί της Τρίτης (2/8), προκειμένου να περάσει από τα απαραίτητα ιατρικά τεστ και στη συνέχεια να ντυθεί επίσημα στα ερυθρόλευκα!



Γεννημένος στην πόλη Σαν Λορέντζο του Εκουαδόρ, ο Πορόσο πραγματοποίησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στις ακαδημίες της Λίγκα ντε Κίτο, ενώ στην ηλικία των 16 μεταγράφηκε στην Μάντα, κάνοντας το επαγγελματικό του ντεμπούτο το 2017, στη δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Το επιβλητικό σωματότυπό του (ύψους 1,93 μ.), το δυνατό αριστερό του πόδι και η άρτια τεχνική κατάρτιση που διέθετε για σέντερ μπακ, τον έκαναν να ξεχωρίζει, ενώ ολοκλήρωσε την πρώτη του επαγγελματική σεζόν με 16 εμφανίσεις. Οι πρώτες κρούσεις από ομάδες του εξωτερικού δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους και αφού ταξίδεψε στην Βραζιλία για να δοκιμαστεί από την Παλμέιρας, τελικά τον Μάρτιο του 2018 συμφώνησε με την Σάντος, ξεκινώντας να αγωνίζεται στην Κ20. Παράλληλα, είχε προλάβει να χριστεί διεθνής με την εθνική ομάδα Κ17 της χώρας του.



Παρότι δεν αγωνίστηκε σε επίσημο παιχνίδι με την πρώτη ομάδα τη Σάντος, οι σκάουτερς της Μποαβίστα τον ανακάλυψαν, με τον πορτογαλικό σύλλογο να βγάζει από τα ταμεία του το ποσό των 500.000 ευρώ για να τον φέρει στην Ευρώπη και να τον εντάξει στο δυναμικό του! Λίγο νωρίτερα, είχε προλάβει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της καριέρας του, όντας βασικός και αναντικατάστατος για την Κ20 του Εκουαδόρ, στην πορεία της ομάδας μέχρι την κορυφή του Πρωταθλήματος Νότιας Αμερικής! Η συμβολή του στην επιτυχία της ομάδας του ήταν τόσο σημαντική, που μετά το τέλος της διοργάνωσης συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης! Λίγους μήνες αργότερα, τον Μάρτιο του 2019, δέχθηκε και την πρώτη κλήση του για την εθνική Ανδρών.

Στην Μποαβίστα αρχικά πήρε χρόνο συμμετοχής με την Κ23, πριν κερδίσει την εμπιστοσύνη του προπονητή του και τελικά ολοκληρώσει τη σεζόν με 12 εμφανίσεις στην πρώτη ομάδα, εμφανίζοντας πολλά θετικά στοιχεία παρά το μικρό…. δείγμα γραφής.

Τζάκσον Πορόσο: Ο αμυντικός που παίρνει ο Ολυμπιακός

Συνεχίζοντας να παρουσιάζει εμφανή βελτίωση, ο Πορόσο κέρδισε δικαίως μια θέση στην Μποαβίστα της σεζόν 2021-22. Από το ξεκίνημα μέχρι και το τέλος εκείνης της σεζόν αποτέλεσε τον... ακρογωνιαίο λίθο της άμυνας για την ομάδα του, πραγματοποιώντας 28 εμφανίσεις και όντας εκ των πρωταγωνιστών της. Χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εκτός ενδεκάδας έμενε μόνο όταν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού ή όταν είχε συμπληρώσει κάρτες.



Η πολύ καλή σεζόν που έκανε έβαλε το όνομά του στη μεταγραφική λίστα ομάδων από τα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Μόνο λίγοι δεν ήταν οι σύλλογοι που θα ήθελαν να προσθέσουν στο δυναμικό τους έναν 21χρονο στόπερ, ικανότατο στο ψηλό παιχνίδι, γρήγορο για τα 1,93μ. του και αριστεροπόδαρο, που είχε δείξει ότι μπορεί να ανταποκριθεί σε ένα απαιτητικό πρωτάθλημα όπως αυτό της Πορτογαλίας.



Μέσα του εξωτερικού μετέδιδαν ότι Λάτσιο, Άγιαξ, Μπριζ, Βαγιαδολίδ, Σεβίλλη, ακόμα και Μάντσεστερ Σίτι, εξέτασαν σοβαρά το ενδεχόμενο απόκτησής του, με τη γαλλική Τρουά είναι εκείνη που κατάφερε τελικά να τον κάνει δικό της, καταβάλλοντας στην Μποαβίστα 3,5 εκατ. ευρώ και συμφωνώντας μαζί του για συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας!

Τζάκσον Πορόσο: Ο αμυντικός που παίρνει ο Ολυμπιακός

Ο Πορόσο ξεκίνησε την πορεία του στη Ligue 1 ως βασικός, με τη συνεχή παρουσία του στην ενδεκάδα της Τρουά να του χαρίζει και την κλήση στην εθνική ομάδα του Εκουαδόρ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ! Μάλιστα, αγωνίστηκε και βασικός στο παιχνίδι με την Ολλανδία για τη φάση των ομίλων, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν έχοντας πραγματοποιήσει 22 εμφανίσεις στην κορυφαία κατηγορία της Γαλλίας. Ωστόσο, η θετική σε γενικές γραμμές παρουσία του δεν ήταν αρκετή για την Τρουά, η οποία τερμάτισε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας και υποβιβάστηκε.





Πλέον, επόμενος σταθμός της καριέρας του φαίνεται πως θα είναι ο Ολυμπιακός, ο οποίος βρίσκεται «μια ανάσα» από το να τον κλείσει με τη μορφή δανεισμού από τον γαλλικό σύλλογο. Οι «ερυθρόλευκοι» φαίνεται πως είναι έτοιμοι να ολοκληρώσουν μια κίνηση η οποία εμπεριέχει μικρό ρίσκο, δεδομένου ότι μιλάμε για έναν αριστεροπόδαρο αμυντικό με ξεκάθαρα σωματικά προσόντα και μεγάλα περιθώρια εξέλιξης, που αποτελεί μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα μέσω των στημένων, ενώ παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει ήδη παραστάσεις στο υψηλό επίπεδο. Μία κίνηση με ποδοσφαιρική λογική και μια περίπτωση ποδοσφαιριστή που μπορεί να αποδειχθεί... λίρα 100!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x