sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ο Τζόκοβιτς ξέσπασε στη ρακέτα του και δεν ήταν η πρώτη φορά

Ο Κάρλος Άλκαραθ στέφθηκε πρωταθλητής του Wimbledon. Απέναντι του, ο Νόβακ τζόκοβιτς σπάει τη ρακέτα του μετά από ένα break, αντίδραση σπάνια για τον κορυφαίο τενίστα.

Σε κάτι λιγότερο από πέντε ώρες παιχνιδιού ο Κάρλος Άλκαραθ σταμάτησε το σερί των τροπαίων Wimbledon από τον Νόβακ Τζόκοβιτς στον τελικό της διοργάνωσης. Παρά τους 33 Grand Slam τίτλους ο κορυφαίος αθλητής παραμένει «διψασμένος» για ακόμα παραπάνω στα 36 του χρόνια αγωνιζόμενος με το ίδιο πάθος.

Κατά τη διάρκεια, μάλιστα, του πέμπτου και τελευταίου σετ ο Νο.2 της Παγκόσμιας Κατάταξης έσπασε τη ρακέτα του όταν ο αντίπαλος του, του έκανε break θέτοντας τις βάσεις για τη νίκη του. Τέτοια ήταν η ορμή του Σέρβου τενίστα που άφησε σημάδι το χτύπημα τού στο στύλο του φιλέ.



Ο κάτοχος 94 τίτλων στα μονά φημίζεται για την ψυχραιμία του αλλά οι τελικές φάσεις φαίνεται να τον… ζορίζουν να την διατηρήσει .Αυτές είναι μερικές περιπτώσεις που ο 36χρονος αθλητής τα «σπάει» μέσα στο κορτ.

Ολυμπιακοί Αγώνες 2021- Μικρός Τελικός
Κατά τη διάρκεια του μικρού τελικού στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο απέναντι στον Πάμπλο Καρένιο Μπούστα ο Σέρβος δεν έχασε μία αλλά δύο φορές την συγκέντρωσή του .Πρώτα, στο 1ο game του 3ου σετ εκσφενδόνισε τη ρακέτα του στην εξέδρα, πήρε άλλη και μετά από λίγο την έκανε θρύψαλα λαμβάνοντας νέα προειδοποίηση. Για την ιστορία, έμεινε εκτός βάθρου με τον αντίπαλό του να κατακτά το αργυρό.



Αυστραλιανό Open 2021-προημιτελικά
Λίγους μήνες πριν στο πρώτο Grand Slam,χρονικά, ο Τζόκοβιτς αντιμετώπισε τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ στους 8 όντας τραυματισμένος από προηγούμενο αγώνα. Κατά τη διάρκεια του 3ου σετ, ο αντίπαλος του μπήκε πιο δυναμικά κερδίζοντας το break point στο 5ο game και την «πλήρωσε» ο εξοπλισμός του. Παρά τις δυσκολίες, ο Σέρβος κατόρθωσε να σηκώσει άλλο ένα τρόπαιο στις αρχές εκείνης της χρονιάς με 3-0 στον τελικό με τον Μεντβέντεφ.


Επιμέλεια : Μαρία Σαράφογλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x