Stories

Χάμες Ροντρίγκες: Ένας σταρ που ψάχνει την ποδοσφαιρική του αναγέννηση στον Ολυμπιακό

Ο Χάμες Ροντρίγκες ήρθε στη χώρα μας για λογαριασμό του Ολυμπιακού, και το sport-fm.gr σας θυμίζει τα πεπραγμένα του Κολομβιανού άσου, μέσω ενός… flashback στην καριέρα του!

Μόνο οι ανακοινώσεις φαίνεται πως απομένουν για να ολοκληρωθεί η μετακίνηση του Χάμες Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό, αφού ο 31χρονος μεσοεπιθετικός βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για να βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ερυθρόλευκους».

Έχοντας κάνει γνωστό το όνομά του στην Ευρώπη φορώντας τις φανέλες των Πόρτο και Μονακό, «ανάγκασε» τον ποδοσφαιρικό πλανήτη να παραμιλάει για χάρη του με τις ονειρεμένες εμφανίσεις του στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας το 2014. Εκείνο το καλοκαίρι η Ρεάλ Μαδρίτης μαγεύτηκε από τις επιδώσεις του και έβγαλε από τα ταμεία της 75 εκατ. ευρώ για να τον εντάξει στο δυναμικό της, με τον Κολομβιανό στέφεται μαζί της δύο φορές πρωταθλητής Ευρώπης και δις πρωταθλητής Ισπανίας.

Πρωταθλητής στέφθηκε και στη Γερμανία με την Μπάγερν Μονάχου, πριν έρθει η... άχρωμη παρουσία του στην Premier League με την Έβερτον και η μετακόμισή του στο Κατάρ, για λογαριασμό της Αλ Ραγιάν. Μετά από έναν χρόνο στην Ασία, ο Χάμες επιστρέφει στην Ευρώπη για να φορέσει τα ερυθρόλευκα του Ολυμπιακού, στην προσπάθειά του να αναγεννήσει μια καριέρα που βρίσκεται σε φθίνουσα πορεία.

Τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην Κολομβία και η μεταγραφή στην Αργεντινή


Γεννημένος στην πόλη Κούκουτα της Κολομβίας, ο Χάμες ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα από τις ακαδημίες της Ενβιγκάδο, ξεχωρίζοντας από πολύ νωρίς για την εντυπωσιακή τεχνική του κατάρτιση και την ικανότητά του να δημιουργεί όμορφα πράγματα με την μπάλα στα πόδια. Στα 14 του έγινε ο νεαρότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε επίσημο παιχνίδι στη χώρα του, ενώ τον Ιανουάριο του 2008 μετακόμισε στην Αργεντινή, για να φορέσει τη φανέλα της Μπάνφιλντ.

Χάμες Ροντρίγκες: Ψάχνει την αναγέννησή του στον Ολυμπιακό

Εκεί, δεν άργησε να κάνει αισθητή την παρουσία του, κερδίζοντας με το… καλημέρα τις καρδιές των φιλάθλων και βοηθώντας τα μέγιστα στο να πανηγυρίσει η Μπάνφιλντ το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας της, το 2009, αφού είχε προλάβει να γίνει ο νεαρότερος μη Αργεντίνος σκόρερ στην ιστορία της κορυφαίας κατηγορίας της χώρας. Ήταν προφανές πως ο Χάμες δεν θα αργούσε να κάνει το μεγάλο βήμα προς την Ευρώπη, με την Πόρτο να τον αγοράζει έναντι 7.5 εκατ. ευρώ, το καλοκαίρι του 2010.



Η μετακόμιση στην Ευρώπη και η καθιέρωση ως ένα από τα πιο περιζήτητα ταλέντα


Ο Χάμες καθιερώθηκε στο βασικό σχήμα της Πόρτο στη δεύτερη σεζόν του στην Πορτογαλία, πρωταγωνιστώντας ως δεκάρι και ως εξτρέμ, πανηγυρίζοντας την κατάκτηση τριών πρωταθλημάτων, αλλά και του Europa League, το 2011. Μετά από 108 εμφανίσεις, 32 γκολ και 42 ασίστ ως «δράκος», ήρθε η Μονακό για να τον εντάξει στο ρόστερ της έναντι 45 εκατ. ευρώ.



Παρά το γεγονός πως εκείνη η ομάδα του Πριγκιπάτου «ξεχείλιζε» από ταλέντο, έχοντας στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές όπως οι Φαμπίνιο, Μουτίνιο, Φαλκάο, Οκάμπος, Μπερμπάτοφ, Καράσκο και Μαρσιάλ, ο Ροντρίγκες κατάφερε να ξεχωρίσει. Μπορεί να μην κατέκτησε κάποιον τίτλο στον έναν χρόνο παραμονής του στη Γαλλία, ωστόσο τα 10 γκολ που πέτυχε και οι 14 ασίστ που «σέρβιρε», ήταν αρκετές για να τον στείλουν με ανεβασμένη ψυχολογία στο Παγκόσμιο Κύπελλο που έμελλε να… εκτοξεύσει τις μετοχές του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο!

Χάμες Ροντρίγκες: Ψάχνει την αναγέννησή του στον Ολυμπιακό

Πρωταγωνιστής στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και μεταγραφή στη Ρεάλ


Έχοντας ήδη χριστεί διεθνής με την Κολομβία τρία χρόνια νωρίτερα και έχοντας μόλις συμπληρώσει 22 χρόνια ζωής, το καλοκαίρι του 2014 ο Χάμες φορούσε το νούμερο 10 στην πλάτη και ήταν βασικότατο στέλεχος της εθνικής του ομάδας, η οποία επέστρεψε σε Μουντιάλ μετά από 16 ολόκληρα χρόνια! Εκείνος και η παρέα του ξεκίνησαν ιδανικά την παρουσία τους στα γήπεδα της Βραζιλίας, με τον ίδιο να σκοράρει σε κάθε παιχνίδι της φάσης των ομίλων, την οποία η Κολομβία ολοκλήρωσε με το εμφατικό 3 στα 3.

Απόλυτος πρωταγωνιστής και στο πρώτο νοκ-άουτ κόντρα στην Ουρουγουάη, πέτυχε και τα δύο γκολ στη νίκη της Κολομβίας με 2-0, με το δεύτερο να αποτελεί ένα από τα ομορφότερα στην ιστορία της διοργάνωσης! Παρά τον αποκλεισμό στα προημιτελικά κόντρα στην οικοδέσποινα Βραζιλία, ο Χάμες βρήκε δίχτυα ξανά, αναδείχθηκε ως ο πρώτος σκόρερ εκείνου του Μουντιάλ με 6 γκολ, ενώ με τις εμφανίσεις του έπεισε τη Ρεάλ Μαδρίτης να βγάλει από τα ταμεία της 75 εκατ. ευρώ, για να τον αγοράσει από τη Μονακό!



Στην πρώτη του σεζόν με τη «βασίλισσα» πέτυχε 17 γκολ και μοίρασε 18 ασίστ, φτιάχνοντας μία πολύ δυνατή επιθετική γραμμή, μαζί με τους Κριστιάνο Ρονάλντο, Καρίμ Μπενζεμά και Γκάρεθ Μπέιλ. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, με την απόδοσή του να πέφτει αισθητά στη δεύτερη σεζόν του στην ισπανική πρωτεύουσα και τελικά τη Ρεάλ να τον παραχωρεί με διετή δανεισμό στην Μπάγερν Μονάχου.

Χάμες Ροντρίγκες: Ψάχνει την αναγέννησή του στον Ολυμπιακό



Ο δανεισμός στην Μπάγερν και η οριστική αποχώρηση από τη Μαδρίτη


Με προπονητή τον Κάρλο Αντσελότι, ο Χάμες βρήκε ξανά τον καλό του εαυτό, σκοράροντας 7 γκολ και μοιράζοντας 11 ασίστ στην πρώτη σεζόν του με την Μπάγερν. Ωστόσο, η έλευση του Νίκο Κόβατς στον πάγκο των Βαυαρών δεν ευνόησε τον Κολομβιανό, ο οποίος ήταν εμφανές πως δεν ταίριαζε στη συντηρητική προσέγγιση του Κροάτη. Οι εμφανίσεις του μειώθηκαν, βρισκόταν περισσότερο στον πάγκο παρά στον αγωνιστικό χώρο, με τον Χάμες να επιστρέφει στη Μαδρίτη το καλοκαίρι του 2019.



Οι «μερένχες» προερχόντουσαν από μια πολύ κακή για εκείνους σεζόν και μετά την αποχώρηση του Ρονάλντο ήταν σε διαδικασία αναδόμησης. Με τον Ζιντάν να του δίνει αρκετό χρόνο συμμετοχής στο ξεκίνημα εκείνης της σεζόν, ο Χάμες ξεκίνησε αρκετά καλά, αλλά οι αρκετοί τραυματισμοί που ακολούθησαν δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει στους ίδιους ρυθμούς, τελειώνοντας την χρονιά με μόλις 14 συμμετοχές, οι περισσότερες από αυτές ως αλλαγή. Το καλοκαίρι του 2020 έμεινε ελεύθερος, ψάχνοντας τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Μακριά από τον καλό του εαυτό σε Έβερτον και Κατάρ


Με δεδομένη την εκτίμηση που έχει προς το πρόσωπο του Χάμες ο Κάρλο Αντσελότι, τον κάλεσε να πάει μαζί του στην Έβερτον και κάπως έτσι ο Κολομβιανός μετακόμισε στο Λίβερπουλ για λογαριασμό των «ζαχαρωτών». Ωστόσο, παρά τις 27 εμφανίσεις του με τον αγγλικό σύλλογο, οι καλές του στιγμές ήταν ελάχιστες, σε μία σεζόν που διεξήχθη σε άδεια γήπεδα, λόγω Covid. Όταν ο Αντσελότι επέστρεψε στη Ρεάλ, ήταν ηλίου φαεινότερο πως ο Ροντρίγκες δεν είχε μέλλον στο «Γκούντισον Παρκ», με την Έβερτον να τον πουλάει στην Αλ Ραγιάν του Κατάρ, για 8 εκατ. ευρώ.



Σύντομο έμελλε να είναι αυτό το νέο κεφάλαιο της καριέρας του, «μετρώντας» 14 εμφανίσεις με 5 γκολ και 7 ασίστ, αλλά χωρίς να βρίσκει τρόπο να εντυπωσιάσει. Μάλιστα, οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του και το γεγονός πως παρέμενε εκτός αποστολής στα περισσότερα παιχνίδια της ομάδας του, προκάλεσε αντιδράσεις στις τάξεις των φίλων της Αλ Ραγιάν, οι οποίοι δεν μπορούσαν να δεχθούν πως είχαν στην ομάδα τους έναν ποδοσφαιριστή του δικού του διαμετρήματος, αλλά δεν μπορούσαν να τον δουν να παίζει. Ήταν δεδομένο πως ο Χάμες μετρούσε αντίστροφα για την επιστροφή του στην Ευρώπη, η οποία τελικά θα γίνει πραγματικότητα, χάρη στον Ολυμπιακό!

Χάμες Ροντρίγκες: Ψάχνει την αναγέννησή του στον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x