sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος: Ένα μεγάλο project που έφτασε στο… απόλυτο!

O Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επαναπατρίζεται για τον Άρη, κάνοντας το απόλυτο στο ελληνικό Big-5 και το sport-fm.gr θυμάται τα πεπραγμένα του στην παρουσία του στους «μεγάλους» του πρωταθλήματος.

Γράφει ιστορία ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος! Αφού είχε γίνει ο πρώτος ποδοσφαιριστής που αγωνίστηκε στους τέσσερις... μεγάλους του ελληνικού πρωταθλήματος, αυτή τη φορά θα κάνει το απόλυτο στο Big-5, καθώς απομένουν τα τυπικά για να φορέσει τη φανέλα του Άρη.

Με αφορμή την μεταγραφή του στους «κίτρινους», το sport-fm.gr θυμάται και καταγράφει την παρουσία του στους «μεγάλους».

ΠΑΟΚ (2000-2008)

Ο 36χρονος, πλέον, μεσοεπιθετικός αποτελεί προϊόν των ακαδημιών του «δικεφάλου του Βορρά», καθώς βρέθηκε στο δυναμικό του από το 2000 έως το 2008. Μετά από πέντε χρόνια στα τμήματα υποδομής, το 2005 υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο, με την πρώτη του συμμετοχή να έρχεται στις 15 Μαΐου της ίδιας χρονιάς, στα 18 του χρόνια, σε ένα παιχνίδι με τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όπου αγωνίστηκε για 90 λεπτά.

Την αμέσως επόμενη σεζόν μπήκε για τα καλά στο ροτέισον της ομάδας, έχοντας 28 συμμετοχές με 4 γκολ και μία ασίστ, αγωνιζόμενος κυρίως ως αλλαγή, δείχνοντας πως πρόκειται για έναν πολλά υποσχόμενο ποδοσφαιριστή.

Και μπορεί το 2006/2007 να αγωνίστηκε σε μόλις επτά παιχνίδια, ωστόσο το 2007/2008 πραγματοποίησε μια... γεμάτη χρονιά, έχοντας 26 εμφανίσεις με 4 γκολ, 2 ασίστ και κάποιες πολύ καλές εμφανίσεις, τις οποίες «εξαργύρωσε» με τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό, έναντι 2.2 εκατ. ευρώ.

Έτσι, μετά από τέσσερα χρόνια στο επαγγελματικό επίπεδο και ύστερα από 63 παιχνίδια με 10 γκολ και 3 ασίστ, κατηφόρισε στην Αθήνα, για λογαριασμό του «τριφυλλιού», δίχως να καταφέρει να κατακτήσει κάποιον τίτλο με τον ΠΑΟΚ.



Παναθηναϊκός (2008-2013)

Ο Χριστοδουλόπουλος αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό ως ένα πολύ σημαντικό project, με το «τριφύλλι» να βγάζει ένα σημαντικό ποσό από τα ταμεία του, προκειμένου να τον κάνει δικό του.

Στην πρώτη του σεζόν αγωνίστηκε σε 28 αναμετρήσεις συνοδευόμενες με 7 γκολ, περνώντας στο παιχνίδι, κυρίως ως αλλαγή. Τη σεζόν 2009/10, η οποία ήταν και εξαιρετική για την ομάδα του, είχε τον ίδιο ρόλο, ελέω και των πολλών ποιοτικών επιλογών που υπήρχαν στο ρόστερ.

Η συνεισφορά του, όμως, σε ορισμένες αναμετρήσεις ήταν πολύ σημαντική, με αποκορύφωμα το γκολ που πέτυχε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού με τη Ρόμα, με τον Παναθηναϊκό να... τουμπάρει τους Ιταλούς και να προκρίνεται, μετέπειτα, στην επόμενη φάση του Europa League.

Από τη σεζόν 2010/11 κατάφερε να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των «πρασίνων» και να αποτελέσει ένα σημαντικό γρανάζι στη... μηχανή της ομάδας, μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013, όταν και αποχώρησε για να δοκιμάσει την τύχη του στο εξωτερικό, υπογράφοντας συμβόλαιο συνεργασίας με την Μπολόνια. Ο Χριστοδουλόπουλος αποχώρησε από τον Παναθηναϊκό έχοντας 131 συμμετοχές με 25 γκολ και 13 ασίστ και προσθέτοντας στο παλμαρέ του την κατάκτηση του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου, το 2010.



ΑΕΚ (2016-2018)

Αδιαμφισβήτητα, η παρουσία του στην «Ένωση» ήταν το καλύτερο πέρασμά του από τους «μεγάλους», αλλά και από το ελληνικό πρωτάθλημα, γενικότερα.

Μετά από 3.5 χρόνια στην Ιταλία, επέστρεψε στην Ελλάδα για λογαριασμό του «δικεφάλου» και έκανε τα... πάντα. Μετά το ζέσταμα της πρώτης σεζόν, με 8 γκολ και 6 ασίστ σε 36 συμμετοχές, στην επόμενη πήρε... φωτιά, συμβάλλοντας τα μέγιστα την ΑΕΚ να κατακτήσει το πρωτάθλημα του 2018, μετά από 24 χρόνια.

Σε εκείνη την... ονειρική χρονιά για τον ίδιο, αλλά και για την ομάδα του, ο Λάζαρος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, όντας καθοριστικός στην εξαιρετική πορεία των «κιτρινόμαυρων», μετρώντας 16 γκολ και 4 ασίστ σε 47 συμμετοχές, ενώ αναδείχθηκε και ο πολυτιμότερος παίκτης της χρονιάς.

Πέραν της κρισιμότητας των τερμάτων που πέτυχε, κάποια από αυτά ήταν... σπάνιας ομορφιάς, όπως η απευθείας εκτέλεση φάουλ κόντρα στον Ολυμπιακό, αλλά και το γυριστό στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης με τη Λάρισα, για το Κύπελλο Ελλάδας.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πώς όλα έδειχναν ότι θα παραμείνει στον «δικέφαλο», εν τέλει υπέγραψε ως ελεύθερος στον Ολυμπιακό.



Ολυμπιακός (2018-2020)

Όπως το τελείωσε με την ΑΕΚ, έτσι το... άρχισε και με τους «ερυθρόλευκους». Το ξεκίνημα του ήταν... εκρηκτικό και πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις, βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάρει τα... πάνω του, μετά την απώλεια του πρωταθλήματος της προηγούμενης σεζόν. Ένας πολύ σοβαρός τραυματισμός, όμως, τον έθεσε εκτός μέχρι το τέλος της.

Στις 17 Φεβρουαρίου του 2019 και στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ στο «Γ.Καραϊσκάκης», υπέστη ρήξη χιαστού, με τη χρονιά να τελειώνει σε εκείνο το σημείο για εκείνον, έχοντας 9 γκολ και μία ασίστ σε 26 εμφανίσεις.

Και μπορεί με την επιστροφή του να μην κατάφερε ποτέ να ξαναβρεί τη θέση του στο αρχικό σχήμα των «ερυθρολεύκων», ωστόσο έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ, το δεύτερο της καριέρας του, πριν αποχωρήσει για τον Ατρόμητο.



Ο Άρης και η νέα σελίδα στην καριέρα του

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στην ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα, σε ηλικία 36 ετών, έπειτα από την παρουσία του στην Κύπρο και στην Ανόρθωση, έχοντας εξαιρετική παρουσία στην περσινή σεζόν, ωστόσο τη φετινή δεν βρήκε τον χρόνο συμμετοχής που θα ήθελε και αποδεσμεύτηκε. Πλέον, επαναπατρίζεται για λογαριασμό του Άρη, χωρίς να έχει να... αποδείξει τίποτα, έχοντας κατακτήσει τα πάντα (στο ελληνικό ποδόσφαιρο), αλλά και την αποδοχή για την ποιότητά του εντός γηπέδου.

Ο 36χρονος μεσοεπιθετικός θα κάνει το απόλυτο, καθώς θα έχει αγωνιστεί σε όλες τις ομάδες του Big-5, αλλά και με αυξημένο κίνητρο να παίξει και να προσφέρει στους «κίτρινους», όπως δήλωσε και ο ίδιος, κατά την άφιξή του στη Θεσσαλονίκη.

Το μόνο σίγουρο είναι πως πρόκειται για ποδοσφαιριστή που δίνει τα... πάντα για την ομάδα που φορά τη φανέλα της, ενώ έχει την ικανότητα να φανεί καθοριστικός και να προσφέρει τα μέγιστα, στην έκτη, και ίσως τελευταία, θητεία του στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x