Νίκος Ζέρβας

Μιλουτίνοφ και Γκος επέστρεψαν και αναβαθμίζουν τον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την πολύ δυναμική είσοδο του Ολυμπιακού στο μεταγραφικό παζάρι με την απόκτηση των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος.

Η εξαιρετική και άκρως προσοδοφόρα από πλευράς τίτλων σεζόν που είχε ο Ολυμπιακός, είχαμε επισημάνει πως διόλου εφησυχάζει τον οργανισμό. Τουναντίον του άνοιξε ακόμα περισσότερο την όρεξη για την διατήρησή του στην κορυφή της Ελλάδας και της Ευρώπης. Στην απόλυτη επιβεβαίωση του παραφρασμένου ρητού «εχθρός του πολύ καλού, είναι το πολύ καλύτερο», οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κάνει διπλό σεφτέ στις προσθήκες ενόψει της νέας σεζόν, με δύο αθλητές από το… πάνω ράφι. Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, για τους δικούς τους ξεχωριστούς λόγους αναβαθμίζουν, μέχρι ώρας, το περυσινό ρόστερ και αυτό είναι κάτι αυτονόητο.

Η φράση «μέχρι ώρας», γράφεται διότι αυτή την στιγμή εκκρεμούν οι «καυτές» υποθέσεις της παραμονής των Βεζένκοβ, Σλούκα και Παπανικολάου, όμως με γνώμονα όσα προκύπτουν από το ρεπορτάζ για τους στόχους αν χρειαστεί (σ.σ. κυρίως οι δύο πρώτοι) να αντικατασταθούν, ίσως να μετατρέπει σε πλεονεξία το «μέχρι ώρας». Πάμε όμως βήμα-βήμα και με μπούσουλα τα δεδομένα, που προς το παρόν, είναι οι ανακοινώσεις της επιστροφής των δύο… παλιόφιλων. Η αρχή έγινε με τον Σέρβο σέντερ, ο οποίος τρία χρόνια μετά είναι και πάλι κάτοικος Πειραιά, για να αποτελέσει με τον Μουστάφα Φαλ ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο, δίδυμο ψηλών στην Ευρωλίγκα. Ο «Μίλου», επέστρεψε στην ομάδα και στην χώρα τη καρδιάς του, αφήνοντας περίπου 800-900 χιλιάδες Ευρώ σε βάθος διετίας σε σχέση με την πρόταση που είχε από την Βίρτους.

Αυτό από μόνο του λέει πολλά για το τι σημαίνει για αυτόν ο Ολυμπιακός, όπως είναι δεδομένο το πόσο δυναμώνει η ομάδα στις δύο ρακέτες με την επιστροφή του. Ο Μιλουτίνοφ όντας πιο αποτελεσματικός επιθετικός-σκόρερ και ριμπάουντερ από τον Γάλλο συμπαίκτη του πλέον, θα τον αλληλοσυμπληρώνει και ουσιαστικά το δεύτερο rotation των «ερυθρόλευκων» θα είναι το ίδιο ισχυρό, όποιος και αν αποφασίσει ο κόουτς Μπαρτζώκας να βάζει στην αρχική πεντάδα. Στα 28 του, η διάθεση για επιστροφή στο υψηλό επίπεδο της Ευρωλίγκας είναι τεράστια, το περιβάλλον του είναι απόλυτα γνώριμο, η φιλοσοφία του προπονητή επίσης, ενώ η αγάπη του κόσμου θα αποτελέσει το πιο ποιοτικό… καύσιμο για την ταχύτερη επάνοδο στις υψηλές απαιτήσεις. Ο Ολυμπιακός, εκτός των άλλων, θα έχει ένα ακόμα μεγάλο φόβητρο αμυντικά για τους αντιπάλους στην ρακέτα του.

Ο Γουίλιαμς-Γκος τώρα, είναι ιδανικός, από την στιγμή που ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεδομένα θα πρόσθετε έναν καλού επιπέδου παίκτη στην περιφέρεια για περισσότερη ασφάλεια και ευελιξία, ανεξάρτητα με το τι θα γίνει με την παραμονή του Κώστα Σλούκα. Για να γίνει ακόμα πιο ισχυρός από πέρυσι ο Ολυμπιακός ή αν θέλετε για να αυξήσει τις πιθανότητές του να παίξει το ίδιο καλό ή και καλύτερο μπάσκετ και να επαναλάβει την φετινή επιτυχία, η κίνηση ήταν επιβεβλημένη. Και για να υπάρχει μια έξτρα καλή λύση, αλλά και γιατί κανείς δεν εγγυάται ότι η χρονιά θα κυλήσει τόσο καλά από πλευράς απουσιών. Η κόπωση από τα συνεχόμενα παιχνίδια είναι μεγάλη και με βάση τα δεδομένα, η προσθήκη ανεβάζει την ομάδα επίπεδο. Ο Αμερικανός γκαρντ είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ότι στο πρώτο πέρασμά του, πιο έμπειρος, πιο μεστός και οργανωτικός.

Ταιριάζει απόλυτα στο γρήγορο μπάσκετ με ταχύτατη μετάβαση της μπάλας που παίζει ο Ολυμπιακός, έχει βελτιωθεί επιθετικά, είναι συνεπής αμυντικός και έρχεται πλέον σαν Πρωταθλητής Ευρώπης, με σημαντικό ρόλο στην πορεία της Ρεάλ προς την κούπα και όχι ως ρούκι στην Ευρωλίγκα. Είναι στην καλύτερη ηλικία για να κάνει ένα ακόμα βήμα μπροστά στο στάτους του και σε μια ήδη καλοδουλεμένη μηχανή. Ο Αμερικανός, παρότι ήταν σε μια άσχημη εποχή για την ομάδα το 2019, «δέθηκε» μαζί της και συμφώνησε άμεσα για την επιστροφή, όντας απόλυτα καλυμμένος στο οικονομικό, αλλά και από το πλάνο του προπονητή. Στην θεωρία, και σε συνδυασμό με την προσθήκη του Μιλουτίνοφ, ο Γκος ανοίγει διάπλατα τον δρόμο ο Σλούκας, εφόσον μείνει, να παίζει με πολύ καλύτερες πεντάδες και, ίσως και περισσότερο, αφού καλύπτεται η όποια αμυντική του αδυναμία.

Πλέον, ο Ολυμπιακός περνάει στην επόμενη πίστα, που είναι το ίδιο κρίσιμη με την αναβάθμισή του στο «1» και στο «5». Τις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει οριστικά το αν θα παίζουν και την νέα σεζόν στο ΣΕΦ οι τρεις σημαντικότατοι πυλώνες των τελευταίων χρόνων. Αν γίνει το 3/3 (πράγμα δύσκολο), οι «ερυθρόλευκοι» αρχίζουν και πάλι από την καλύτερη θέση της αφετηρίας. Θα είναι το απολύτως επιθυμητό από όλο τον οργανισμό και τον κόσμο που στην κυριολεξία λατρεύει τους Βεζένκοβ, Σλούκα και Παπανικολάου. Αν πάλι για απόλυτα σεβαστούς στον επαγγελματικό αθλητισμό λόγους, επιλέξουν να μην είναι μέλη της πιο καλοκουρδισμένης ορχήστρας, έχουν γίνει ήδη διεργασίες και θα γίνουν και άλλες για το καλύτερο δυνατό. Πως το είχε πει ο Μίλαν; Τελειώνει ποτέ ο Ολυμπιακός;


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x