Νίκος Ζέρβας

Να 'χα χίλια μάτια, τον Ολυμπιακό να κοιτάζω

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την δεύτερη σερί απολαυστική παράσταση του Ολυμπιακού στην Ευρωλίγκα απέναντι στην πρωτοπόρο Φενέρ και την ανακούφιση που νιώθει πλέον ο Μπαρτζώκας με τους χρόνους συμμετοχής

Η συνάντηση με την πρωτοπόρο της Ευρωλίγκας Φενέρμπαχτσε για τον Ολυμπιακό, εκτός από την ουσία, που ήταν, όπως πάντα, η βαθμολογική, συγκομιδή, είχε και ένα ακόμα μεγάλο ζητούμενο. Να έχουν συνέχεια τα πρώτα θετικά δείγματα που έδειξαν οι αναγκαίοι για την εύρυθμη λειτουργία του rotation, «καινούργιοι» παίκτες της ομάδας. Κόντρα στην Βίρτους, Κάναν, Πίτερς και Μπλακ δήλωσαν «παρών», και ο απολαυστικός θρίαμβος απέναντι στην τουρκική ομάδα, ήρθε να επιβεβαιώσει πως σιγά-σιγά η λύση βρίσκεται και η ομάδα αποδίδει εξαιρετικά, παίρνοντας πράγματα από όλους.

Το ανεπανάληπτο του να σκοράρουν, να πασάρουν και να πάρουν έστω και ένα ριμπάουντ και οι δώδεκα που έπαιξαν την προηγούμενη Παρασκευή, παραλίγο να επαναληφθεί λίγες ημέρες αργότερα. Απέναντι στην λαβωμένη ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη, πέτυχαν από ένα τουλάχιστον καλάθι και οι δώδεκα, άλλοι δέκα μοίρασαν έστω μια τελική πάσα και ισάριθμοι «κατέβασαν» ριμπάουντ. Με λίγα λόγια, μπάσκετ από τα πιο μεγάλα όνειρα του κάθε σύγχρονου προπονητή, στην συγκεκριμένη περίπτωση, μπάσκετ με την υπογραφή του Γιώργου Μπαρτζώκα. Ο Ολυμπιακός παίζει τους τελευταίους μήνες πιο απολαυστικά, πολύπλευρα και θεαματικά σε όλη την Ευρωλίγκα και αυτό το παραδέχονται πλέον όλοι οι αντίπαλοι προπονητές.

Το πρώτο ημίχρονο απέναντι στην Φενέρ, απέδειξε του λόγου του αληθές. Άμυνα για σεμινάριο, γρήγορη κυκλοφορία μπάλας, επιτυχημένοι αιφνιδιασμοί σε δευτερεύοντα χρόνο και ποσοστά για όσκαρ. 82% στα δίποντα, 56% στα τρίποντα και 19 ασίστ για 7 λάθη. Παράλληλα οι παίκτες του Μπαρτζώκα έκαναν 6 κλεψίματα και ανάγκασαν σε 11 λάθη τους φιλοξενούμενους, που είχαν μοιράσει μόλις 5 ασίστ. Μοναδικό ψεγάδι τα 9 χαμένα αμυντικά ριμπάουντ, που στοίχισαν όμως μόλις 8 πόντους. Με την διαφορά στο +27, ήταν λογικό να επέλθει μια χαλάρωση, καθώς σκεπτόμενοι και το παιχνίδι της Πέμπτης στην Γαλλία με την Βιλερμπάν, οι παίκτες γνωρίζουν πως σε 11 μέρες θα συμπληρώσουν πέντε αγώνες υψηλών απαιτήσεων.

Παρόλα αυτά, αρκούσαν μερικά ξεσπάσματα και καλές άμυνες για να φτάσει το κοντέρ μέχρι και στο +31. Ο Βεζένκοβ πρόσθεσε άλλο ένα MVP στην φετινή συλλογή του, με την ευεργετική διαφορά πως έπαιξε κάτι λιγότερο από 25 λεπτά. Και αυτό διότι ο Πίτερς αρχίζει πλέον και τον συμπληρώνει όπως είχε σχεδιάσει το καλοκαίρι που τον αποκτούσε ο προπονητής. Ο Κάναν έχει πλέον αυτοπεποίθηση, ο Σλούκας έκανε εξαιρετικό παιχνίδι δημιουργικά (σ.σ. 11ος σκόρερ όλων των εποχών παράλληλα), ο Φαλ ήταν και πάλι κομβικός απαλλαγμένος και από τον τραυματία Μότλεϊ, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσαν και οι Λαρεντζάκης, Παπαπανικολάου. Η βραδιά βοήθησε μέχρι και για το ντεμπούτο του Πάπας στην Ευρωλίγκα, αλλά είχε και άλλα σημαντικά κέρδη.

Γουόκαπ και ΜακΚίσικ έπαιξαν με προβλήματα, αλλά δεν χρειάστηκε να καταπονηθούν για περισσότερα από 13 και 12 λεπτά αντίστοιχα, αφού ο Λούντζης δεν θεωρείται πλέον τρίτη και τέταρτη εφεδρεία. Οι χρόνοι λοιπόν μοιράστηκαν και μέχρι το διάλλειμα για το, επιτρέψτε μου αδιάφορο, ανοργάνωτο και με δόσεις… γέλιου, All Star Game του σαββατοκύριακου, πάρθηκαν πολύτιμες ανάσες ενόψει Βιλερμπάν. Τώρα που το σκέφτομαι, πάω δω το πρώτο ημίχρονο για να το απολαύσω ξανά…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x