Νίκος Ζέρβας

Νίκη ποιότητας και… βδομάδα είναι, θα περάσει για τον Ολυμπιακό

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την δύσκολη νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην πολύ καλή για 38 λεπτά ΑΕΚ, τη μικρή συντήρηση που έγινε και τη σταδιακή-ευεργετική επιστροφή των τραυματιών των «ερυθρόλευκων».

Το συναπάντημα με την ΑΕΚ λίγες ώρες μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Μπαρτσελόνα, έκρυβε σίγουρα παγίδες για τον Ολυμπιακό. Όχι μόνο λόγω της κόπωσης και των απουσιών, αλλά και της δεδομένης αντίδρασης που θα έβγαζε η γεμάτη ποιότητα Ένωση, μετά την ήττα-σοκ από το Λαύριο στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Κάπως έτσι, είδαμε στο άδειο λόγω τιμωρίας ΣΕΦ ένα πραγματικό και αναγκαίο για την λίγκα ντέρμπι, που κρίθηκε στο τελευταίο τρίλεπτο, λόγω διαφοράς ποιότητας-προσωπικότητας των «ερυθρόλευκων». Που πήραν μια πολύ σημαντική νίκη με τις συνθήκες διεξαγωγής του αγώνα και συνεχίζουν.

Χτυπώντας στην διαφορά ενέργειας οι παίκτες του Πλάθα επέφεραν πολλά προβλήματα στον Ολυμπιακό. Ο Ισπανός τεχνικός πολύ έξυπνα τους είχε συμβουλέψει ακόμα και όταν δέχονται καλάθι να τρέχουν γρήγορα τις επιθέσεις τους (17-8 υπέρ της ΑΕΚ οι πόντοι από αιφνιδιασμό), ενώ με την πίεση στην άμυνα, οδήγησαν τους αντίστοιχους του Μπαρτζώκα σε 15 λάθη και 18 ασίστ. Η ΑΕΚ από την πλευρά της είχε από την πλευρά της 21 τελικές πάσες για 13 σφάλματα, αλλά δυστύχησε στην προσπάθειά της για το πρώτο «διπλό» στον Πειραιά μετά από 21 χρόνια, να είναι άστοχη. Με 34% εντός παιδιάς, ήταν κατόρθωμα που μπήκε στο ματς στο τελευταία τρίλεπτο με σκορ 69-69. Χάρη στον πολύ καλό Κουζμίνσκας και στις βοήθειες που έδιναν οι ΜακΡι, Τίλμαν, Καμπενγκέλε και στην δημιουργία ο Φλιώνης, όμως, τα κατάφερε.

Στο τέλος όμως τα τρίποντα προσωπικότητας που πέτυχαν οι Λαρεντζάκης, Γουόκαπ και Κάναν, σε συνδυασμό με τις καλές άμυνες του Ολυμπιακού, έγραψαν την ιστορία του ματς. Και οι δύο έφυγαν ευχαριστημένοι, από το αποτέλεσμα και την εικόνα αντίστοιχα, με τους «ερυθρόλευκους», να ανεβαίνουν ένα ακόμα σκαλοπάτι του μικρού βουνού που έχουν στην αρχή της σεζόν. Απέφυγαν ένα ακόμα εμπόδιο μετά από αυτό του Άρη, χάρη στο ότι εκμεταλλεύτηκαν περισσότερο τα λάθη του αντιπάλου (19-11 οι πόντοι από σφάλματα), αλλά και της διαφοράς εμπειρίας. Όμως το σημαντικότερο είναι πως κατά το ήμισυ έγινε ένα πιο ορθολογικό rotation, στους παίκτες που έχουν καταπονηθεί λόγω Μουντομπάσκετ και απουσιών. Στα προσεχή παιχνίδια ίσως πρέπει να «ανοίξει» ακόμα περισσότερο, καθώς είναι αναγκαίο.

Και ας έχει αρκετό ρίσκο, διότι τα ματς πρωταθλήματος θα είναι πιο δύσκολα για τους μεγάλους φέτος. Δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου αν χαθεί ένα παιχνίδι, και δεδομένα οι τελικοί δεν κρίνονται πλέον και τόσο από το πλεονέκτημα έδρας. Ο Ολυμπιακός πλέον έχει μπροστά του μια διπλή αγωνιστική με ταξίδι για το Μιλάνο την Δευτέρα και χωρίς… ανάσα υποδέχεται την Παρτίζαν την Πέμπτη. Τα νέα από το μέτωπο των Σίκμα και Γουίλιαμς-Γκος (επιστρέφει την Τρίτη ο πρώτος, Τρίτη ή Πέμπτη ο δεύτερος), είναι ενθαρρυντικά, διότι ανεξαρτήτως αποτελεσμάτων και συγκομιδής στην πρώτη διαβολοβδομάδα, το σπουδαιότερο, είναι να μην υπάρξει και άλλη απώλεια παίκτη.

Η Ευρωλίγκα έχει δυσκολέψει πολύ, και ο Ολυμπιακός έτσι όπως έχει «χτιστεί» φέτος, δεν έχει την πολυτέλεια να λείπουν σημαντικά κομμάτια του παζλ. Κάθε μέρα που περνάει αν δεν έχει άλλο τραυματισμό θα είναι υπέρ του και θα τον βοηθήσει να βρει σιγά-σιγά τα πατήματά του και τις ανάσες του. Αυτό, θα τον οδηγήσει στο να βγάλει σε μεγαλύτερα διαστήματα το πανέμορφο μπάσκετ που μπορεί να παίξει και έτσι θα καλύψει ενδεχόμενες απώλειες αποτελεσμάτων. Θα δώσει και σε όλους την ευκαιρία να δουν τι μπορεί να κάνει και αν πράγματι λείπει κάτι για να είναι και φέτος στο υψηλό επίπεδο του ανταγωνισμού. Εβδομάδα είναι λοιπόν, θα περάσει και όλα θα μπουν σε μια κανονική σειρά…

Υ.Γ.: Πολύ σημαντικές οι βοήθειες του Πίτερς, ο οποίος είναι βαρόμετρο για την εύρυθμη επιθετική λειτουργία της ομάδας.

Υ.Γ.2: Η ΑΕΚ έχει πολύ καλές μονάδες και κυρίως εξαιρετικό προπονητή. Θέλει χρόνο και υπομονή για να βρει τα πατήματά της και να αποκτήσει ομοιογένεια. Πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ.

Υ.Γ.3: Διαρροή για διαιτησία άλλου αγώνα, λίγες ώρες μετά από ένα ιστορικό 22-3 στις βολές, παιχνιδιού που γύρισε από το -19! Σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x