Νίκος Ζέρβας

Πάλεψε, φοβήθηκε τα… έσπασε

Ο Νίκος Ζέρβας γράφει για την… νορμάλ ήττα του Ολυμπιακού στην Μαδρίτη από την Ρεάλ που «καιγόταν» και θα μπορούσε να πάθει ζημιά αν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν πιο εύστοχοι.

Ανεξάρτητα με το αν η Ρεάλ θα προκριθεί στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας ή όχι, ανεξάρτητα με το τι θα καταφέρει στο ισπανικό πρωτάθλημα, δεδομένα είναι μία ομάδα που την νέα σεζόν θα είναι διαφορετική σε ρόστερ. Εκτός από παίκτες πάντως, δεδομένα οι μαδριλένοι θα πρέπει να αλλάξουν και τα… στεφάνια στο γήπεδό τους. Αν είχαν φωνή, θα φώναζαν μετά τα συνεχόμενα άστοχα των παικτών του Ολυμπιακού «φτάνει, πονάμε». Παροιμιώδης αστοχία, όμως αυτά συμβαίνουν και ορίζουν και την τύχη των αγώνων.

Άλλωστε, η πεμπτουσία του μπάσκετ είναι να μπαίνει η μπάλα στο καλάθι. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν την έβαλαν και λογικά ηττήθηκαν από την «βασίλισσα» που αν έχανε χανόταν. Διότι πολλές φορές στεκόμαστε στις αναλογίες ασίστ/λαθών, στα λάθη, στα κλεψίματα, στα επιθετικά ριμπάουντ και πολλά άλλα, ασφαλώς χρήσιμα στην ανάγνωση ενός αγώνα, αλλά ξεχνάμε το βασικότερο. Το σκοράρισμα. Ο Ολυμπιακός λοιπόν έχασε με 9 πόντους διαφορά ένα παιχνίδι όπου είχε περισσότερες αστίστ (14-12), λιγότερα λάθη (17-18), περισσότερα κλεψίματα (11-8), περισσότερα επιθετικά ριμπάουντ (10-6), ενώ νίκησε στους πόντους από αιφνιδιασμό (6-4), από λάθη αντιπάλου (24-13) και έξτρα κατοχές (6-5).

Αν κάποιος διάβαζε τα παραπάνω νούμερα και δεν ήξερε το σκορ, το πιθανότερο είναι να πόνταρε σε νίκη του Ολυμπιακού, ή έστω σε νίκη της Ρεάλ με άγχος. Τουναντίον, οι γηπεδούχοι χρειάστηκε απλά να κάνουν τα βασικά, μια και οι αντίπαλοί τους είχαν 16/38 δίποντα και 7/22 τρίποντα, με τα 5/6 να είναι στο τέλος και μετά το αρχικό 2/16, όταν όλα είχαν κριθεί. Με τέτοια ποσοστά, δεν νικάς την Ρεάλ στην Μαδρίτη, έστω και στην χειρότερη εκδοχή της την τελευταία δεκαετία, που θα είναι αμαρτία να αφήσει απ’ έξω π.χ. την πολύ πιο όμορφη στο μάτι και γεμάτη φρεσκάδα, Μπασκόνια. Τουλάχιστον ο Ολυμπιακός πιστώνεται το ότι το πάλεψε μέχρι την τελευταία στιγμή και ηττήθηκε χάρη στην παρουσία ενός... σκιάχτρου.

Ο Έντι Ταβάρες, παρότι εμφανώς επηρεασμένος από τον τραυματισμό του χώλαινε σχεδόν σε κάθε προσπάθεια, λειτούργησε ως νάρκη και σχεδόν όλοι οι «ερυθρόλευκοι» φοβόντουσαν να πλησιάσουν την ρακέτα ή τέλειωναν φοβισμένα τις προσπάθειες. Ακόμα και όταν, ο για ένα ακόμα βράδυ θετικός Σπανούλης, έδινε την μπάλα πάρε-βάλε στον Κουφό, ο τελευταίος είχε 1/9 δίποντα… Αν δεν μπορεί αυτός να σκοράρει κάτω από το καλάθι απέναντι στον Ταβάρες τότε ποιος; Ο Γκαμπονέζος με την συμπαράσταση του Ντεκ και μικρές βοήθειες από Κάρολ και Αμπάλντε, έσωσαν για την ώρα την παρτίδα για την Ρεάλ. Όσο και αν προσπαθούσε ο εξαιρετικός ξανά Βεζένκοφ δεν έφτανε, καθώς οι υπόλοιπο έβρισκαν… σίδερο.

Ο Ολυμπιακός επιστρέφει στην Ελλάδα με ένα διόλου άσχημο 1/2 από την ισπανική του περιπέτεια, με εννέα «διπλά» σε δεκαεπτά αγώνες φέτος, επίδοση που μακάρι να επαναληφθεί και την νέα σεζόν. Απομένει ένα τελευταίο παιχνίδι με την Χίμκι στο ΣΕΦ για να κλείσει με νίκη η σεζόν και να αρχίσει και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για τις πολύπλευρες εξελίξεις ενόψει της νέας σεζόν. Κακά τα ψέματα, εκεί είναι πλέον το ενδιαφέρον και η προσμονή όλων για κάτι καλύτερο…

Διαβάστε ακόμα:

Εύκολη... παράδοση για τον Ολυμπιακό στη Μαδρίτη

Τα highlights της ήττας του Ολυμπιακού από τη Ρεάλ

Η κριτική του Ολυμπιακού: Όαση… ο Βεζένκοβ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x