sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Ζίνι: Άφησε υποσχέσεις όταν η μπάλα… έκαιγε και έχει όλα τα εφόδια για να εκτοξευτεί!

Η ΑΕΚ δεν βγήκε νικήτρια στο ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο, ένα από τα μεγάλα κέρδη της στην αναμέτρηση ήταν η πολύ καλή εικόνα που παρουσίασε ο Ζίνι στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1) μοιράστηκαν ΑΕΚ και Ολυμπιακός στο πρώτο μεγάλο παιχνίδι των δυο ομάδων στη φετινή Stoiximan Super League, εκεί όπου η κάθε ομάδα είχε το καλό της διάστημα -κυρίως- στο πρώτο ημίχρονο. Οι αποκρούσεις του Αλέξανδρου Πασχαλάκη κράτησαν όρθιους τους «ερυθρόλευκους» στο καυτό ξεκίνημα της Ένωσης, ενώ το σύνολο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ μετά τα πρώτα 28 λεπτά ανέβασε την απόδοσή του, αλλά πέραν του γκολ του Ελ Κάαμπι δεν έφτασε στον αριθμό των τελικών προσπαθειών που θα μπορούσαν να του δώσουν προβάδισμα στο σκορ.

Από την άλλη, οι νταμπλούχοι Ελλάδας έχουν αρκετά πράγματα να κρατήσουν από το πρώτο ντέρμπι στην OPAP Arena, αφού στο πρώτο 25λέπτο θύμισαν τα επίπεδα έντασης που έπιασαν στην περσινή αγωνιστική περίοδο, ενώ η παρουσία του Ζίνι στο διάστημα που αγωνίστηκε, άφησε υποσχέσεις και έδειξε ότι μπορεί να αποτελέσει τη θετική έκπληξη της σεζόν.

Ο 21χρονος μεσοεπιθετικός εκμεταλλεύτηκε την απουσία των Γκατσίνοβιτς, Μάνταλου και Πισάρο, με τον Ματίας Αλμέιδα να του δίνει χρόνο συμμετοχής στην αριστερή πλευρά της επίθεσης στα τελευταία 20 λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ζίνι σε ένα χρονικό σημείο του αγώνα που η μπάλα… έκαιγε, έδειξε ποδοσφαιρικό θράσος και πήρε πολλές ενέργειες πάνω του, ξυπνώντας την ΑΕΚ που δυσκολευόταν να φτάσει με προϋποθέσεις στην αντίπαλη περιοχή.


Ο Αγκολέζος μέτρησε 2/2 επιτυχημένες ντρίμπλες στον προσωπικό του αντίπαλο, κέρδισε δυο φάουλ δίνοντας τη δυνατότητα στην ομάδα του να γεμίσει την αντίπαλη περιοχή, ενώ κέρδισε όλες τις μονομαχίες που έδωσε (4/4), προκαλώντας ρήγματα στην πλευρά του Ροντινέι, ο οποίος στο 79ο λεπτό είδε την κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα πάνω του.

Μάλιστα, στο 82ο λεπτό ο Ζίνι πήγε να βάλει το γκολ της… χρονιάς, αφού από μακρινή απόσταση έκανε ένα πολύ δυνατό σουτ, το οποίο πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρια του Πασχαλάκη, δείγμα της εξαιρετικής αυτοπεποίθησης που έχει αποκτήσει μέσω της εμπιστοσύνης που του δείχνει ο «Πελάδο».

Ο Αργεντινός τεχνικός έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στη ραγδαία βελτίωση του από το καλοκαίρι, τον πήρε από τη Β' ομάδα στην οποία είχε παρασυρθεί από το κακό πρόσωπο που παρουσίασε την περσινή σεζόν και από τα φιλικά προετοιμασίας ο 21χρονος έχει δείξει χαρακτηριστικά που μπορεί η ΑΕΚ να επενδύσει και γιατί όχι να έχει ενεργό ρόλο στο rotation σε μια αγωνιστική περίοδο με συνεχόμενα παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Στην προετοιμασία είχε σκοράρει απέναντι στην Αντβέρπ, βρήκε δίχτυα δις απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, ενώ απέναντι στον Βόλο μοίρασε ασίστ στον Λιβάι Γκαρσία και έφτασε κοντά στο γκολ, αγωνιστική εικόνα αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με τις ολιγόλεπτες συμμετοχές του στο φινάλε της περσινής περιόδου. Αξίζει να σημειωθεί, άλλωστε, ότι εντός της ομάδας αναφέρουν ότι ο Ζίνι είναι ο μοναδικός παίκτης που στις μετρήσεις κοντράρει τον Λιβάι Γκάρσια με ό,τι μπορεί να συνεπάγεται αυτό για τα φυσικά στοιχεία που διαθέτει.

«Αισθάνομαι πολύ χαρούμενος και ευτυχισμένος. Ευχαριστώ τον Αλμέιδα για την εμπιστοσύνη και θέλω να ανταποδώσω βοηθώντας την ομάδα», ανέφερε ο Αγκολέζος μετά τη λήξη του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, σε ένα παιχνίδι που αποτέλεσε τον game changer της ΑΕΚ, αλλά πάνω απ’ όλα έδειξε ότι το μέλλον του ανήκει και έχει όλα τα εφόδια να εκτοξευτεί αγωνιστικά υπό τις οδηγίες του Ματίας Αλμέιδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x