sport-fm.gr ΘΕΜΑ

«I am Zlatan»: Η ιστορία ενηλικίωσης του Ιμπραΐμοβιτς ρίχνει φως στις σκοτεινές πτυχές της ζωής του

Το «I am Zlatan» είναι η ταινία που μεταφέρει με τον πλέον πραγματικό τρόπο την ιστορία του Σουηδού σταρ από τα παιδικά του χρόνια μέχρι την καταξίωση σε κορυφαίο επίπεδο!

Ζλάταν: Η ιστορία της ενηλικίωσης του Σουηδού σταρ

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Είναι ο Ζλάταν και όλοι ξέρουμε τα πάντα για εκείνον. Ίσως όμως και όχι… Για αυτό από την Πέμπτη 30 Μαρτίου, κυκλοφορεί στις κινηματογραφικές αίθουσες η βιογραφική ταινία του κορυφαίου Σουηδού ποδοσφαιριστή, ο οποίος έχει καταφέρει να ξεχωρίσει για τις επιδόσεις στους αγωνιστικούς χώρους, αλλά και τις ανεπανάληπτες ατάκες του.

Το «I am Zlatan», το οποίο βασίζεται στην αυτοβιογραφία του ποδοσφαιριστή και δημοσιεύτηκε το 2011, μάς βάζει για τα καλά στην ιστορία ζωής του Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος από μικρός είχε τον τρόπο να ξεχωρίζει.

Η ταινία ουσιαστικά χωρίζεται σε τρία κεφάλαια, ξεκινώντας από την παρουσία του Ζλάταν στον Άγιαξ, πηγαίνει πίσω στα παιδικά του χρόνια και εναλλάσσεται μετά τη συνάντηση του παίκτη με τον κορυφαίο τελικά συνεργάτη του, Μίνο Ραΐολα, τον διάσημο ατζέντη που έφυγε πριν από λίγο καιρό από τη ζωή.

Ζλάταν: Η ιστορία της ενηλικίωσης του Σουηδού σταρ

Ο 41χρονος πλέον σταρ είχε μία ταραγμένη παιδική ηλικία, μεγαλώνοντας σε μία εργατική γειτονιά της Σουηδίας από δύο Βαλκάνιους γονείς και τα δύο αδέρφια του, και θα μπορούσε άνετα να είχε παρασυρθεί από τις κακές παρέες με τις οποίες συναναστρεφόταν μέχρι να φτάσει στην πρώτη ομάδα της Μάλμε.

Ο Ζλάταν από μικρός ήταν ένας χαρακτήρας διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά, του άρεσε να ξεχωρίζει, κυρίως μέσα στο γήπεδο και ο σκηνοθέτης Γιένς Σιόργκεν προσπαθεί περισσότερο να σταθεί στη ζωή του εκτός αγωνιστικού χώρου, μεταφέροντας τα πιο σημαντικά σημεία των όσων έζησε και μετέφερε ο ίδιος ο Ιμπραΐμοβιτς.

Ζλάταν: Η ιστορία της ενηλικίωσης του Σουηδού σταρ

Ως παιδί, ο Ιμπραΐμοβιτς ήταν «ενοχλητικός» στο σχολείο και «κακότροπος» στο γήπεδο. Αυτό οφείλεται κατά γενική ομολογία στην ανατροφή που πήρε από τους γονείς του, τον Βόσνιο πατέρα του που είχε πρόβλημα με το αλκοόλ και τη μητέρα του που λόγω της καθημερινής προσπάθειας που έκανε να μεγαλώσει τα τρία της παιδιά κάνοντας διάφορες δουλειές, δεν ήταν όσο διαθέσιμη θα επιθυμούσε.

Ζλάταν: Η ιστορία της ενηλικίωσης του Σουηδού σταρ

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως η ταινία προβάλει τις περισσότερο σκοτεινές πτυχές της ζωής του Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος αντιμετωπίστηκε από ορισμένους δημοσιογράφους την εποχή που ήταν στον Άγιαξ ως ο «τεμπέλης μετανάστης» και σημαντικό ρόλο στην αλλαγή της πορείας του έπαιξε η συνεργασία του με τον Ραΐολα, ο οποίος ήρθε στο δρόμο του και από το Άμστερνταμ τον έστειλε στο Τορίνο για λογαριασμό της Γιουβέντους.

Το I am Zlatan, σίγουρα, δεν είναι μία συνηθισμένη ταινία. Είναι η ιστορία ζωής του Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος πάλεψε με τους δαίμονές του, δούλεψε πολύ σκληρά για να φτάσει στην κορυφή του ποδοσφαίρου και σήμερα να αναγνωρίζεται και για τις επιδόσεις του στους αγωνιστικούς χώρους με το μότο που μπορεί μέχρι σήμερα να ηχεί στα αυτιά του «Άκου, αλλά… μην ακούς»!

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας


ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Jens Sjogren
ΠΑΙΖΟΥΝ: Granit Rushiti, Dominic Andersson Bajraktari, Cedomir Glisovic
ΓΛΩΣΣΑ: Σουηδικά, Αγγλικά, Ιταλικά
ΧΩΡΑ: Σουηδία
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 100 Λεπτά

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x