Διονύσης Δεσύλλας

Οταν μια γκέλα σε αφήνει ικανοποιημένο…

Αν κάποιος ρωτούσε τους φίλους του Παναθηναϊκού αν θα ήταν ικανοποιημένοι με ισοπαλία στην Καβάλα, η απάντηση θα ήταν ένα τεράστιο όχι. Αν, όμως, η ερώτηση γινόταν στο ημίχρονο, τότε νομίζω ότι εννιά στους δέκα φίλους του «τριφυλλιού» θα απαντούσαν… «μακάρι». Γι’ αυτό, λοιπόν, νομίζω ότι η ισοπαλία με τους νεοφώτιστους (που ήταν και πάλι εξαιρετικοί), έτσι όπως ήρθε, μοιάζει με νίκη για τους «πράσινους».

Αν κάποιος ρωτούσε τους φίλους του Παναθηναϊκού αν θα ήταν ικανοποιημένοι με ισοπαλία στην Καβάλα, η απάντηση θα ήταν ένα τεράστιο όχι. Αν, όμως, η ερώτηση γινόταν στο ημίχρονο, τότε νομίζω ότι εννιά στους δέκα φίλους του «τριφυλλιού» θα απαντούσαν… «μακάρι». Γι’ αυτό, λοιπόν, νομίζω ότι η ισοπαλία με τους νεοφώτιστους (που ήταν και πάλι εξαιρετικοί), έτσι όπως ήρθε, μοιάζει με νίκη για τους «πράσινους».

Για να μην παρεξηγηθώ δεν εννοώ ότι ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να πανηγυρίζει κιόλας που πήρε το «Χ». Γράφω, απλώς, ότι όταν είσαι με την πλάτη στον τοίχο για 94 λεπτά και στο τέλος καταφέρνεις να βάλεις γκολ και να πάρεις έναν βαθμό από το παιχνίδι, τότε μπορείς να είσαι ικανοποιημένος. Ειδικά, όταν αυτός ο βαθμός σε κρατάει ακόμη στην κορυφή της βαθμολογίας. Γνώμη μου είναι, λοιπόν, ότι οι «πράσινοι» πρέπει να δουν με ικανοποίηση το αποτέλεσμα, αλλά και να προβληματιστούν με την πολύ κακή εικόνα που είχαν στο πρώτο ημίχρονο.

Μια εικόνα που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ομάδα. Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανέναν αγωνιστικό προσανατολισμό στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν και να κάνουν τον Κάλατς να… βγάζει το ψωμί του χωρίς κόπο. Ηταν, επίσης, πολύ αργοί στον χώρο του κέντρου και η αμυντική τετράδα θύμιζε… παιδική χαρά. Ξαναδείτε τα δυο γκολ της Καβάλας και θα το διαπιστώσετε…

Στην επανάληψη, κάτι το σχετικά γρήγορο γκολ του Κατσουράνη, κάτι οι αλλαγές του Χενκ Τεν Κάτε και κάτι (πολύ περισσότερο κατ’ εμέ), ο ποδοσφαιρικός τσαμπουκάς των «πράσινων» και το πείσμα να γυρίσουν το ματς, έκαναν κάπως καλύτερη την εικόνα. Με τους Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη να «ανεβάζουν» την ομάδα τους, ο Παναθηναϊκός έπαιξε… νορμάλ ποδόσφαιρο (γιατί στο πρώτο ημίχρονο μόνο τέτοιο δεν έπαιζε), έβαλε την μπάλα κάτω και δημιούργησε φάσεις στα καρέ του Κάλατς. Εν τέλει, κατάφερε με το τέταρτο γκολ του Σισέ στο πρωτάθλημα να φύγει με την ισοπαλία και μα μην γκρεμιστεί από την κορυφή.

Είδαμε, λοιπόν, έναν… διπρόσωπο Παναθηναϊκό. Εναν Παναθηναϊκό κάκιστο στο πρώτο 45λεπτο και έναν Παναθηναϊκό ανεβασμένο και πιο παθιασμένο στο δεύτερο. Η πρώτη γκέλα στο πρωτάθλημα ήρθε. Υπό άλλες συνθήκες, κανένας στον Παναθηναϊκός δεν θα ήταν ικανοποιημένος με το «Χ». Ετσι όπως κύλησε το παιχνίδι, όμως, μπορεί να είναι…

ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

Καλημέρα Διονύση,

Σου γράφω για πρώτη φορά και θα ήθελα να αναφερθώ στο ματς με την Καβάλα.
Παρατήρηση 1. Ο Τεν Κάτε δεν έκανε και δεν κάνει για τον Παναθηναικό. Είναι απλή λογική ότι σε ένα ματς τέτοιου αγωνιστικού χώρου παίκτες σαν τον Νίνη και τον Γκάμπριελ (μάλλον και ο Λέτο) δεν θα έπρεπε να παίξουν λόγω του ότι πολύ απλά δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε χώμα όπου το κύριο προσον τους είναι η τεχνική.
Παρατήρηση 2. Είναι απίστευτο αυτό που γίνεται και παρουσιάζουν τον Παναθηναικο ότι ευνοείται από την διαιτησία. Όλοι αναφέρονται σε ένα υποτιθέμενο επιθετικό φάουλ πριν(!!!) το goal μας. Απλά το θεωρώ τουλάχιστον υπερβολικό να μιλάνε οι συγκεκριμένοι και να πιάνονται από μία κλωστή η οποία δεν υπάρχει!!!!και με αυτό εννοώ ότι στο 0-0 βάζει τρικλοποδιά μόνος του ο αμυντικός της Καβάλας και κερδίζει επιθετικό φάουλ στο οποίο έβγαινε τετ α τετ ο Σισσε...και επίσης ακριβώς πριν το 1-0 της Καβάλας ο διαιτητής δίνει ανάποδα το κορνερ του Παναθηναικου σε άουτ..δεν τα λέει κανεις...
Παρατήρηση 3. Φυσικά και δεν είναι αυτός ο Παναθηναικος που θέλουμε και έχουμε ονειρευτεί...απλά με τα 2 μπακ που έχουμε (Γιούρκα,Σπυρόπουλο) και μία σωστή ενδεκάδα, άποψη μου είναι ότι αυτός ο Παναθηναικός είναι για μεγάλα πράγματα..

Υ.Γ Διονύση θα ήθελα την άποψη σου στην 2η παρατήρηση

Με εκτίμηση,
Γιώργος

Απάντηση: Φίλε Γιώργο είναι φάουλ αυτό που κάνει ο Νίνης. Προφανώς, ο διαιτητής δεν το είδε και δεν το έδωσε. Δεσμεύομαι, πάντως, να γράψω ένα κείμενο γι’ αυτό που γίνεται αρκετές φορές από τον Τύπο, σε θέματα διαιτησίας, «στησιμάτων» και άλλες τέτοιες αστειότητες που φτάνουν στο σημείο να γίνονται προπαγάνδα. Τόσο από τους μεν, όσο και από τους δε…

Καλημέρα Διονύση,

Θα αρχίσω με τα δικά σου λόγια: «Μια εικόνα που δεν θύμιζε σε καμία περίπτωση ομάδα. Οι «πράσινοι» δεν είχαν κανέναν αγωνιστικό προσανατολισμό στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα να μη δημιουργούν και να κάνουν τον Κάλατς να… βγάζει το ψωμί του χωρίς κόπο. Ηταν, επίσης, πολύ αργοί στον χώρο του κέντρου και η αμυντική τετράδα θύμιζε… παιδική χαρά. Ξαναδείτε τα δυο γκολ της Καβάλας και θα το διαπιστώσετε…»



Νομίζω ότι αυτό το σχόλιο τα λέει όλα. Δεν χρειάζεται να ωραιοποιούμε καταστάσεις και να γράφουμε για τις πετυχημένες αλλαγές του τεν Κάτε (δηλ. αν ήταν προπονητής ο Φυλακούρης τον Καρα και τον Σαλπι δεν θα έβαζε?) ούτε για το «μέταλλο» της ομάδας ούτε να πανηγυρίζουμε για το γκολ στο 94’ που αν το είχε βάλει η Καβάλα ο Κάτε θα έκανε δηλώσεις σε όλη την Ευρώπη για τη διαιτησία. Η ουσία είναι ότι ο αλλοπρόσαλλος προπονητής μετά από ενάμιση χρόνο δεν έχει καταφέρει να δώσει μια ποδοσφαιρική ταυτότητα στην ομάδα. Απλά κατεβάζει μια ενδεκάδα και ότι προκύψει. Κανένα σύστημα, μηδέν αυτοματισμοί και αναρχία στο παιχνίδι. Και έχει το θράσος να δηλώνει ότι πέρυσι θα το χάναμε αυτό το παιχνίδι αλλά φέτος έχουμε αλλάξει νοοτροπία και έχουμε ποιότητα!!

Πότε θα σταματήσει να μας κοροϊδεύει ο κύριος? Πόσο καιρό θα πρέπει να τον ανεχθούμε ακόμη? Ξέρεις ότι δεν τα γράφω αυτά τώρα μετά από την ισοπαλία αλλά και όταν κάναμε το 6 στα 6. Το έγραφες και εσύ ότι κάποτε θα σπάσει ο διάβολος το ποδάρι του και να που το έσπασε. Και έχει να σπάσει πολλά ακόμη…

Και λίγα σχόλια/ερωτήσεις για τα αστέρια μας:

Καλές οι δηλώσεις του Λέτο περί δεσίματος με τους οπαδούς και το πόσο Παναθηναϊκός έχει γίνει αλλά κάποιος πρέπει να του υπενθυμίσει ότι έχει να παίξει μπάλα από την τρίτη αγωνιστική. Ωραία τα μαγικά του που μας τρέλαναν στην αρχή αλλά θέλουμε και συνέχεια. Ελπίζω να μην δικαιώσει τον Ολυμπιακό για την επιλογή που έκανε…όταν μάλιστα ο πιο ποιοτικός παίχτης που είχαμε βγάζει μάτια στο «φτωχό» πρωτάθλημα της Γερμανίας.
Υπάρχει ομάδα που θα δαπανήσει χρήματα για να αγοράσει το νεαρό Σιμάο? Σε αυτό το θέμα είχε δίκιο ο Κάτε που είχε δηλώσει ότι είμαστε άλλη ομάδα με Σιμάο…..(ειρωνικά το αναφέρω)
Τον Καντέ τον πήραμε για να διώχνει τη μπάλα όπως-όπως στα περιστέρια? Πρέπει να υπάρχουν αμέτρητοι έλληνες ποδοσφαιριστές στην Ελλάδα που να μπορούν να το κάνουν αυτό.
Ο ανούσιος Γκάμπριελ (που δήλωσε πρόσφατα ότι είχε καθιερωθεί ως δεξί μπακ στην Εθνική Βραζιλίας!) μέχρι πότε θα περιφέρεται στα γήπεδα με τη φανέλα του ΠΑΟ?
Ο Ρουκάβινα είναι ποδοσφαιριστής?
Πόσες φορές ακόμη θα διαβάσουμε μετά από παιχνίδια ότι η αμυντική μας τετράδα θύμιζε παιδική χαρά και αυτή να έχει στυλοβάτη τον πολυτάλαντο Βύντρα που πότε παίζει δεξιά πότε αριστερά και πότε κέντρο?

Φιλικά,
Χάρης


Κύριε Διονύση,
Ερώτημα 1ο: Αν το πρωτάθλημα είναι η πρώτη σου προτεραιότητα γιατί κατεβαίνεις σε εκτός έδρας αγώνα χωρίς τρία βασικά στελέχη σου (Καραγκούνη, Σαλπιγγιδη, Ζιλμπερτο);
Ερώτημα δεύτερο: Γιατί΄, Παναθηναϊκός εγώ, υποχρεώνομαι να ζηλεύω για το ολοκληρωτικό ποδόσφαιρο που παίζει ο Πανθρακικός (ταχύτατες μεταβιβάσεις, κίνηση διαρκής στον κενό χώρο, επινοήσεις, αυτοματισμοί) μετά απο μόλις τρεις μήνες μοντάρισμα;
Μπορείς σε παρακαλώ νε πειχειρήσεις μια απάντηση; Δεν θα δεχθώ όμως ως επιχείρημα ότι ο Πανθρακικός έχει μόνο ένα βαθμό.

Απάντηση: Από τη μια μπορείς να πεις ότι είναι ρίσκο να πηγαίνεις σε ένα τέτοιο δύσκολο παιχνίδι χωρίς τρία βασικά στελέχη. Από την άλλη, δίνεις και ένα δίκιο στον Τεν Κάτε, μια και μιλάμε για παίκτες που έπαιξαν με τις εθνικές τους ομάδες. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Θεωρώ, πάντως, ότι κυρίως τα ατομικά λάθη στο πρώτο ημίχρονο ήταν αυτά που κόστισαν. Ναι, έχει ευθύνες και ο Ολλανδός, αλλά δεν φταίει όταν οι παίκτες του κοιτάζουν τον Ονουάτσι και τον μαρκάρουν… με τα μάτια.

kalhmera file dionisi.se diavazw arketo kairo alla prwth fora epikoinono mazi sou.katarxhn na sou dwsw sugxarhthria gia ton tropo pou mas metafereis ta gegonota.eisai apo tous pleon antikeimenikous dhmosiografous pou stoxo exoun thn enhmerwsh kai oxi ton fanatismo twn opadwn.sta ths omadas mas twra den 8a pw polla.entaksei h emfanish den elege tpt,ta gnwsta kena sthn amyna,o gnwstos se olous mas Vyntra...opote se genikes grammes 8a sumfwnhsw mazi sou oti kai to "x" pou phrame "kalo" htan opws hr8e.

Διονύση καλησπέρα,

Είμαι παναθηναΐκος και διαβάζω καθημερινά τη στήλη σου ανεξαρτήτως αποτελέσματος του ΠΑΟ. Πρέπει να ομολογήσω πως τις περισσότερες φορές με βρίσκεις σύμφωνο. Θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι που με βάζει σε σκέψεις μετά τη λήξη των παιχνιδιών του ΠΑΟ. Για ποιό λόγο η ομάδα μπαίνει ΠΑΝΤΑ στο α' ημίχρονο μουδιασμένη,χωρίς έναν συγκεκριμένο επιθετικό προσανατολισμό, με την άμυνα να μπάζει από παντού? Ο Σαριέγκι δεν λέω έχει κάνει κάποιές καλές εμφανίσεις φέτος αλλά δεν φαίνεται αρκετά αξιόπιστος..ο Ο Μπίαρσμιρ όσο ελπιδοφόρος και να είναι δεν έχει την εμπειρία να παίξει για τον Παναθηναΐκό. Ίσως στην Ελλάδα να είναι ικανοποιητικός αλλά στην Ευρώπη κάνουν μπαμ οι αδυναμίες του. Μία ομάδα όπως ο ΠΑΟ δεν έχει τη δυνατότητα, άμα θέλει να διεκδικεί τον τίτλο, να κάνει πειραματισμούς. Τα λάθη του καλοκαιριού αρχίζουν να φαίνονται. Παράλληλα θα ήθελα να τονίσω την έκδηλη επιθυμία του κόσμου ειδικά φέτος για το πρωτάθλημα, ο οποίος θα ξενερώσει άμα ξαναγίνουν τα λάθη του παρελθόντος. Όταν υποσχεσαι κάτι οφέιλεις να το πραγματοποιείς. Χθές (όπως είδαμε όλοι) το κέντρο μας στο α' μέρος ήταν ανύπαρκτο κάνοντας μάγκες τους ήδη πόλύ καλούς χθές Ορούμα και Ονουάτσι.. Τέλος είδαμε πως οι γιόμες οδηγούν σε νευρικότητα,αδυναμία επιθετικής ανάπτυξης και σε απραξία το μεγαλύτερο όπλο μας, τον Σισέ. Όταν παίζουμε με την μπάλα κάτω γινόμαστε πιο επιθετικοί και συνεπώς πιο αποτελεσματικοί...Θα σε παρακαλούσα να απαντήσεις όποτε μπορέσεις διότι αυτά τα ερωτήματα δεν βασανίζουν μόνο εμένα αλλά και πολλούς ακόμα φιλάθλους όπως φαντάζομαι...

Γιώργος, Γλυφάδα

Υ.Γ. Ο κόσμος του ΠΑΟ έπαιξε μεγάλο ρόλο χθες και αξίζουν συγχαρητήρια οι οπαδοί που ακολουθούν την ομάδα όπου και να παίζει..

Καλησπέρα Διονύση! Διαβάζω καιρό τα άρθρα στο σαιτ και ήθελα να πω κάποια πράγματα!Δεν είναι δυνατόν να μπαίνει μια ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό επι σειρά αγώνων έτσι στο γήπεδο!Αν δεν έχεις το καλύτερο έχεις ένα απο τα καλύτερα ρόστερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και κάθε αντίπαλο πρέπει να το πιάνεις από το λαιμό από το 1ο λεπτο του αγώνα!Εμείς μονίμως χαραμίζουμε ένα ημίχρονο να διαβάσει ο προπονητής την αντίπαλη ομάδα και στο 2ο παίζουμε μπάλα! Και αν δεν είναι αργά παίρνουμε στο μάτς!Το ίδιο σκηνικό με χτες έγινε και με τη λάρισσα!Που παραλίγο να χάνουμε από μία ομάδα που βρίσκεται σε τραγική κατάσταση στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, στο 1ο ημίχρονο!Δηλαδή δε καταλαβαίνω προεργασία για κάθε αντίπαλο δε γίνεται?Και κάτι ακόμα ο παναθηναικός χρειάζεται σεντερ μπακ επειγόντως!Όλη ελλάδα το βλέπει ο Τεν κάτε όχι?

Αγαπητέ Διονύση,

Πότε θα παίξει επιτέλους η ομάδα μπάλα; Ποιούς παίκτες χρειάζετε ο ΠΑΟ να αγοράσει για να νικήσει την Καβάλα? Πόσο καιρό πρέπει να μεινεί στον ΠΑΟ ο Τεν για να μάθει την ομάδα?
Αυτές είναι μερικές απο τις ερωτήσεις που περιφέρονται στο μυαλό μου και εδω και καιρό και δεν νομίζω να απαντηθούν ποτέ.

Η ομάδα μου θυμιζεί ομάδα αλάνας, ασύνδετη, του τύπου πάμε να παίξουμε μπάλα και οτι γίνει και στο τέλος ο καλύτερος μας παίκτης σκοράρει. οτάν ομώς παιζουμε με μια ομάδα στοιχειοδώς δεμένη με πλάνο και αγωνιστικό προσανατολισμό έχουμε προβλήματα. Μπορεί να νικάμε γιατι έχουμε πιοτικους ποδοσφαιριστές αλλά οχι γιατί έχουμε ΟΜΑΔΑ.

Διαφώνω με το σκεπτικό ότι φταιει ο Βυντρά ή ο Σαριεγκι για όλα τα κακά του ΠΑΟ. Μπορεί να μην είναι οι καλύτεροι αμυντικοί του κόσμου αλλά συγνώμη που το λέω δεν χρειάζετε ο Τερί για να μην φας γκόλ απο τη Καβάλα ή τον Πανιώνιο.... μάλλον καποίος πρέπει επιτέλους να μάθει την ομάδα να αμύνεται

Φιλικά Κώστας

ΥΣ. Συγχαρητήρια για τη δουλεία σου.


Για επικοινωνία με τον συντάκτη: dionisis_d@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x