Live με τον Γιώργο Μαζιά

Δικαιοσύνη - αστραπή!

Το άκουσαν και έπαθαν σοκ οι Αργεντίνοι. Την περασμένη Τετάρτη ένας από τους φιλάθλους που ακολούθησαν την αποστολή στη Ν. Αφρική έπεσε θύμα ληστείας.Τέμπα Μαχούμπου έκλεψε το κινητό τηλέφωνο του Γκιγιέρμο Μεϊνέρο. Λίγο μετά η αστυνομία συνέλαβε τον Μαχούμπου που οδηγήθηκε άμεσα στο κρατητήριο.

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Το άκουσαν και έπαθαν σοκ οι Αργεντίνοι. Την περασμένη Τετάρτη ένας από τους φιλάθλους που ακολούθησαν την αποστολή στη Ν. Αφρική έπεσε θύμα ληστείας.Τέμπα Μαχούμπου έκλεψε το κινητό τηλέφωνο του Γκιγιέρμο Μεϊνέρο. Λίγο μετά η αστυνομία συνέλαβε τον Μαχούμπου που οδηγήθηκε άμεσα στο κρατητήριο. Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της κλοπής και την Παρασκευή έγινε άμεσα η δίκη. Μάλιστα ανακοινώθηκε και η καταδίκη του σε 5 χρόνια φυλάκιση δίχως περιθώρια έφεσης.

«Η κανονική ποινή έπρεπε να ήταν 15-20 χρόνια, αλλά μέτρησε ο πρότερος έντιμος βίος σου και σου βάλαμε χαμηλή ποινή δίχως όμως έφεση και αναστολή. Επρεπε να ξέρεις ότι όλος ο κόσμος βλέπει τι γίνεται στη χώρα λόγω του Μουντιάλ. Τέτοιες ενέργειες μας εκθέτουν», είπε στον 22χρονο Μαχούμπου ο δικαστής Χείν Λεβ. Απ΄την άλλη Αργεντίνος, ονόματι Ερνέστο Σολδάτι, που έκλεψε τυρί από σούπερ μάρκετ συνελήφθη και την επόμενη μέρα απελάθηκε. Αυτές τις μέρες έχουν ενεργοποιηθεί 56 ειδικά δικαστήρια για να δικάζουν άμεσα τα παραπτώματα που διαπράττονται κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ. Ως τώρα έχουν εκδικασθεί 25 υποθέσεις μέσα στο Μουντιάλ. Στην Αργεντινή θα έκανε έξι μήνες να βγει ετυμηγορία, είπαν οι Αργεντίνοι. Στην Ελλάδα να δεις…

Κατά τα άλλα…
H Βραζιλία έκανε πλάκα στην Ακτή. Πέρασε και αυτή και μαθηματικά στην επόμενη φάση και συνέχισε το σερί των Νοτιοαμερικάνων που δεν έχουν ήττα ως τώρα. Η παρέα του Τουρέ απογοήτευσε και με τόσο κακό συντελεστή τερμάτων μπορεί και να μείνει εκτός 16αδας. Δυο ασίστ ο Κακά και τελείωσαν οι «ελέφαντες». Ηγετικός ο Ζιλμπέρτο Σίλβα και εντελώς μόνος του ο Ντρογκμπά για τους Αφρικάνους.

Εχασαν από την Ελβετία και τώρα κάνουν… μαγικά για να μην μείνουν εκτός συνέχειας οι Ισπανοί. Ανακάλυψαν ότι ο αγώνας με την Ονδούρα θα γίνει στο «Ελις Παρκ» του Γιοχάνεσμπουργκ. Αυτό είναι γνωστό. Εκείνο που σκέφθηκαν και πήραν θάρρος είναι ότι εκεί πέτυχε την επική νίκη η Ν. Αφρική στο παγκόσμιο του Ράγκμπι το 1995 κόντρα στη Ν. Ζηλανδία. Μια επιτυχία που ενέπνευσε την ταινία «invictus» με τον Ματ Ντεϊμον. Ο «αήττητος», δηλαδή. Αν χρειάζονται τέτοια οι Ισπανοί για να νικήσουν την Ονδούρα, τότε…

Μετά τον Κάστρο και τον Τσάβες ήταν σειρά του Πούτιν να εκθειάσει την Αργεντινή και να στείλει μήνυμα στον Μαραντόνα. «Η Αργεντινή παίζει πολύ καλά και θα πάει ψηλά. Οι ευρωπαϊκές ομάδες δεν τα πάνε όπως περιμέναμε», δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός. Η Ρωσία δεν είναι καν στα τελικά του Μουντιάλ…

Τον Τζιοβάνι Ντος Σάντος τον θέλει ο Ολυμπιακός, αλλά δεν είναι ο μόνος. Για τον Μεξικάνο εκδήλωσε επίσημα ενδιαφέρον η Τζένοα.

Τον Ράφα Μάρκες (στη λίστα ΠΑΟ και Ολυμπιακού), το ν θέλει ο Ραϊκαρντ στη Γαλατάσαραϊ.

Ο Οσόριο για τον οποίο φέρεται να ενδιαφέρθηκε ο ΠΑΟΚ, είπε ότι κατά 90% θα γυρίσει στο Μεξικό για την Μοντερεϊ.
H N. Zηλανδία έβαλε για πρώτη φορά πρώτη γκολ σε μουντιαλικό αγώνα. Δεν κέρδισε, αλλά και το 1-1 δεν είναι κακό. Μπορεί να έμεινε με 3 νίκες σε 29 αγώνες κόντρα σε ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά η ισοπαλία με την παγκόσμια πρωταθλήτρια δεν την χάλασε καθόλου.

Δεν χάθηκε ο κόσμος για τη «σκουάντρα ατζούρα». Το 1982 είχαν ξεκινήσει και τότε με 2 ισοπαλίες στον όμιλο και τελικά έφθασαν ως το τελικό και την κατάκτηση του Παγκοσμίου κυπέλλου με 3-1 επί της Γερμανίας στη Μαδρίτη. Το 1986 επίσης είχαν 2 «Χ» και πέρασαν στους 16 όπου τους απέκλεισε η Γαλλία του Πλατινί με 2-0.

Για να μην γκρινιάζουμε: Σε δυο ματς: Γαλλία 1 βαθμός, Ιταλία 2, Αγγλία 2, Γερμανία 3 ενώ η Ισπανία έχασε στην πρεμιέρα από την Ελβετία. Η Ελλάδα έχει μια νίκη και 3 πόντους. Pas mal, pas mal.


ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ


ΙΣΠΑΝΙΑ-ΟΝΔΟΥΡΑ 1
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ-Β. ΚΟΡΕΑ 1
ΧΙΛΗ-ΕΛΒΕΤΙΑ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x