Live με τον Γιώργο Μαζιά

Ούτε ένα ευρώ στους… ξεφτίλες!

Εθνικό θέμα έχει προκύψει εδώ και λίγες μέρες με τον ταπεινωτικό αποκλεισμό της Γαλλίας από τη συνέχεια του Μουντιάλ και τα επεισόδια με τον Ανελκά, τον Ντομενέκ και τους παίκτες που αρνήθηκαν να προπονηθούν. Ο Σαρκοζί κάλεσε τον Ανρί για να μάθει «τις πταίει» και να ληφθούν μέτρα για την επόμενη μέρα των «τρικολόρ».

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Εθνικό θέμα έχει προκύψει εδώ και λίγες μέρες με τον ταπεινωτικό αποκλεισμό της Γαλλίας από τη συνέχεια του Μουντιάλ και τα επεισόδια με τον Ανελκά, τον Ντομενέκ και τους παίκτες που αρνήθηκαν να προπονηθούν. Ο Σαρκοζί κάλεσε τον Ανρί για να μάθει «τις πταίει» και να ληφθούν μέτρα για την επόμενη μέρα των «τρικολόρ».

Από την πλευρά της, η Υπουργός αθλητισμού, Ροσλίν Μπασελό, κάλεσε τον πρόεδρο της ομοσπονδίας, Ζαν Πιέρ Εσκαλέτ, να παραιτηθεί και θεωρεί υπεύθυνους για την γαλλική τραγωδία τους παίκτες, τον προπονητή και την ίδια τη ποδοσφαιρική ομοσπονδία.

Οσο για τα πριμ συμμετοχής στα τελικά του Μουντιάλ που είχαν ζητήσει και θα έπαιρναν όπως πάντα οι διεθνείς Γάλλοι; Θα έπαιρναν γιατί η κυβέρνηση τα έκοψε ως τιμωρία. Ούτε ευρώ! Παραλίγο να τους βάλουν και πρόστιμο για την εικόνα που παρουσίασαν στη Ν. Αφρική. «Μας εξευτέλισαν, θέλουν και πριμ; Ποτέ!» ήταν η αντίδραση του Σαρκοζί και του υπουργικού συμβουλίου.
Που να μην είχε πάρει σε 8 χρόνια, 1 Μουντιάλ, 1 Euro και να ήταν φιναλίστ στο Παγκόσμιο του 2006 η Γαλλία!

Αυτά για να παίρνουν ιδέες και οι δικοί μας πρόεδροι…
Μετά την πρωταθλήτρια κόσμου (Ιταλία), τη φιναλίστ του προηγούμενου Μουντιάλ (Γαλλία), θα μείνει νοκ άουτ και η πρωταθλήτρια Ευρώπης; Η Ισπανία αν δεν νικήσει τη Χιλή λέει αντίο!
Πέρασε και η Παραγουάη. Αν προκριθεί και η Χιλή τότε όλες οι εκπρόσωποι της Νοτίου Αμερικής θα είναι παρούσες στις 16 καλύτερες του Μουντιάλ. Βραζιλία, Ουρουγουάη, Αργεντινή, Παραγουάη είναι ήδη εκεί…

Η Ν. Ζηλανδία έφυγε σαν την Ελβετία το 2006: δίχως να χάσει ούτε ένα ματς! Τρεις ισοπαλίες σε ισάριθμα ματς, αλλά πάει σπίτι της. Οι Ελβετοί μάλιστα είχαν αποκλειστεί στους 16 από την Ουκρανία δίχως να φάνε γκολ σε 4 ματς! Νοκ άουτ στα πέναλτι!
Πάει και ο Λίπι. Τουλάχιστον αυτός είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για το στραπάτσο. Ο Μπουφόν φάνηκε και αυτός γενναίος. «Καμία δικαιολογία. Αυτό είναι σήμερα το ιταλικό ποδόσφαιρο», είπε ενώ θα μπορούσε να επικαλεστεί το κακώς ακυρωθέν γκολ και το γκολ που δεν μέτρησε παρότι ο Σκρτελ έδιωξε τη μπάλα αφού πέρασε τη γραμμή.

Ανεβήκαμε στην 60η θέση της γενικής κατάταξης των ομάδων που έχει παίξει σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Με συντελεστή 2-15 τέρματα και 3 πόντους σε έξι ματς (0,5 ανά αγώνα) ξεφύγαμε από τις τελευταίες θέσεις του πίνακα των 76 εθνικών επί 19 διοργανώσεων.
Εβαλε γκολ και ο Τόμασον για τη Δανία. Δυο χρόνια είχε να σκοράρει με την εθνική. Το έβαλε κι έπιασε τον Πολ Νίλσεν στην κορυφή των σκόρερς της εθνικής Δανίας με 52 γκολ.

Μόνο η Ισπανία έχει πλέον την ευκαιρία να περάσει στους 16 έχοντας χάσει το πρώτο παιχνίδι στον όμιλο. Μπορούσε και η Δανία, αλλά έχασε από τη Δανία κι αποχαιρέτησε.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται: από κάτω μας Γαλλία (1 πόντος), Ιταλία (2), Νιγηρία (1), Αλγερία (1), Καμερούν (0). Στα ίσια με Σερβία (3), Δανία (3) και Ν. Ζηλανδία (3).

Ο Αμπουμπακάρ που μπήκε αλλαγή για το Καμερούν κόντρα στην Ολλανδία έγινε ο νεαρότερος παίκτης του φετινού Μουντιάλ.
Ο Φαν Πέρσι έγινε ο 4ος Ολλανδός που σκοράρει σε δυο σερί Μουντιάλ μετά τους Ρεπ, Ρένζενμπρικ (74-78 αμφότεροι) και Μπέργκαμπ (94-98)
Η Ολλανδία έγινε η δεύτερη μετά την Αργεντινή που κέρδισε και τα τρία ματς στον όμιλο. Στο προηγούμενο Μουντιάλ τα είχαν καταφέρει Ισπανία, Βραζιλία, Γερμανία και Πορτογαλία. Καμία δεν έφθασε καν στον τελικό. Τελευταία που τα κατάφερε ήταν η «σελεσάο» το 2002.

Οι Ολλανδοί έφθασαν τα 22 ματς αήττητοι. Να δούμε αν θα αυξήσουν το σερί κόντρα στην Σλοβακία.
O Ρικέλμε θα μείνει στη Μπόκα Τζούνιορς. Για όσους περίμεναν να τον δουν στο «Ελ. Βενιζέλος», πάει το όνειρο…
Ο Σονγκ έγινε ο πρώτος Αφρικάνος με συνεχή παρουσία σε Μουντιάλ για 16 χρόνια. Τα έχουν καταφέρει μόνο οι Καρμπαχάλ και Ούγο Σάντσες (Μεξικό) και Ματέους (Γερμανία)

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ

ΒΡΑΖΙΛΙΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ Χ
ΑΚΤΗ-Β. ΚΟΡΕΑ 1
ΙΣΠΑΝΙΑ-ΧΙΛΗ 1
ΕΛΒΕΤΙΑ-ΟΝΔΟΥΡΑ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x