Live με τον Γιώργο Μαζιά

Το πάνε για… Κόπα Αμέρικα!

Εφθασε η ώρα για τα νοκ άουτ. Η ώρα για θρίλερ. Η ώρα των «16». Αρχη με Ουρουγουάη-Ν. Κορέα. Με τον Φορλάν και την παρέα του θα παίζαμε εμείς αν δεν χάναμε το πρώτο ματς από τους Ασιάτες. Αν…

Γράφει από το Γιοχάνεσμπουργκ ο Γιώργος Μαζιάς

Εφθασε η ώρα για τα νοκ άουτ. Η ώρα για θρίλερ. Η ώρα των «16». Αρχη με Ουρουγουάη-Ν. Κορέα. Με τον Φορλάν και την παρέα του θα παίζαμε εμείς αν δεν χάναμε το πρώτο ματς από τους Ασιάτες. Αν…
Η Ουρουγουάη δεν έχει φάει ακόμη γκολ στο Μουντιάλ…
Εχουν αναμετρηθεί 4 φορές και τις 4 έχουν νικήσει οι Λατινοαμερικάνοι τους Νοτιοκορεάτες.

Αυτό ελπίζουν να κάνουν και τώρα και να πάνε φουλ για τετράδα. Ο Φορλάν βλέπει την «σελέστε» να περνάει και τη Ν. Κορέα και το νικητή του ΗΠΑ-Γκάνα, ματς που ακολουθεί την αναμέτρηση της Ουρουγουάης.
Ο Αντρές Ινιέστα πέτυχε το 100ο γκολ του φετινού Παγκοσμίου κυπέλλου. Ηταν η έβδομη φορά που σκόραρε ο άσος της Μπάρτσα με την εθνική Ισπανίας με την οποία είχε να βρει δίχτυα από το Νοέμβρη του 2008.

Πρώτος σκόρερ της Ισπανίας σε Μουντιάλ είναι πια ο Βίγια με έξι γκολ.
Ο Βίγια με τον Ιγκουαϊν και τον Βίτεκ έχουν από 3 γκολ και μάχονται για την πρώτη θέση στους σκόρερς.
Τελείωσε η πρώτη φάση και οι μοναδικές που πέτυχαν το απόλυτο με 3 στα 3 και 9 βαθμούς ήταν η Αργεντινή και η Ολλανδία.

Οι Αργεντίνοι είχαν και την πρώτη επίθεση με 7 γκολ. Τόσα πέτυχε και η Πορτογαλία που στατιστικά είχε και τον καλύτερο συντελεστή με +7. Όλα αυτά με το 7-0 επί της Β. Κορέας. Τα άλλα δυο ματς τα έφερε 0-0. Καλύτερη άμυνα φυσικά οι Πορτογάλοι με μηδέν παθητικό κάτι που πέτυχε επίσης η Ουρουγουάη (4-0 τέρματα).
Χειρότερη άμυνα η Β. Κορέα με 12 γκολ (1-12 συντελεστή τερμάτων). Μαζί με το Καμερούν ήταν οι μοναδικές ομάδες που έχασαν και τα τρία τους παιχνίδια. Χειρότερη επίθεση για την Αλγερία και την Ονδούρα. Ούτε μια φορά δεν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Ισπανία ήταν και η μοναδική που πέρασε αν και είχε χάσει το πρώτο παιχνίδι. Προκρίθηκε και ως πρώτη του ομίλου. Αυτό το έχουν καταφέρει μόνο η Γερμανία το 1982 και το Μεξικό το 1994.
Η «ρόχα» είναι και η μοναδική που έβγαλε τον όμιλο δίχως να φάει ούτε μια κίτρινη κάρτα. Μόνο η Ουγγαρία το έχει πετύχει αυτό το 1986.
Ηταν η πρώτη ήττα των Νοτιοαμερικάνων στη διοργάνωση. Την υπέστη η Χιλή. Δεκαπέντε ματς, ένα χαμένο παιχνίδι για Βραζιλία, Αργεντινή, Παραγουάη, Ουρουγουάη και Χιλιάνους. Πέρασαν όλοι στην επόμενη φάση και μάλιστα ως πρώτη με εξαίρεση τη Χιλή που έπεσε πάνω στη Βραζιλία.

Στην ίδια φάση είχαν αναμετρηθεί και το 1998 με τη «σελεσάο» να κερδίζει με 4-1.
Εξαιρετικός… συμπαίκτης ο Μπέντνερ. Τον πορτιέρο της εθνικής Τόμας Σόρενσεν κατηγόρησε για την ήττα αποκλεισμό από την Ιαπωνία επειδή έφταιξε στα γκολ από φάουλ που του έβαλαν οι Γιαπωνέζοι. Αυτός που δεν έβαλε ούτε ένα γκολάκι, είναι άμοιρος ευθυνών…

Ο Καναβάρο το είπε: «Αν συνεχίζουμε να παίζουμε έτσι δεν θα ξαναπάρουμε Μουντιάλ ούτε στα επόμενα 25 χρόνια». Για την Ιταλία ο λόγος…

O Mαραντόνα δεν θα βάλει τον Βερόν κόντρα στο Μεξικό, ενώ θα φέρει δεξί μπακ τον Οταμέντι. Βασικός ο Ιγκουαϊν στην επίθεση.
Η Ελβετία νίκησε την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ισπανία, στην πρεμιέρα και στο τέλος κατάφερε να αποκλειστεί. Συντελεστής τερμάτων: 1-1 με 1 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα.

Εχουν τρελαθεί οι άνθρωποι στη Γερμανία. Βάλανε ένα… μαγικό χταπόδι να διαλέξει με τις κινήσεις του ποια ομάδα θα περάσει στους «8». Γερμανία ή Αγγλία. Το χταπόδι έδειξε Γερμανία. Παιδιά, ελάτε και από Ελλάδα να πάμε μέχρι τους Δελφούς μήπως βρείτε την Πυθία να σας δώσει χρησμό…
Ξέρετε ότι η Βραζιλία έχει χάσει μόνο ένα ματς από τα 33 που έχει δώσει σε όμιλο Μουντιάλ από το 1966 μέχρι σήμερα;

Αυτό το 0-0 ήταν το πρώτο της «σελεσάο» μετά το 1974 και τις δυο λευκές ισοπαλίες που είχε φέρει με Σκωτία και Γιουγκοσλαβία.
Από τις 16 που συνεχίζουν οι 5 είναι από τη Ν. Αμερική (Αργεντινή, Βραζιλία, Χιλή, Παραγουάη, Ουρουγουάη), 1 από την κεντρική Αμερική (Μεξικό), μια από τη Β. Αμερική (ΗΠΑ), 1 από την Αφρική (Γκάνα), 2 από την Ασία (Ιαπωνία, Ν. Κορέα) και έξι από την Ευρώπη (Ισπανία, Πορτογαλία, Αγγλία, Γερμανία, Ολλανδία και Σλοβακία).

Τα «σταυρώματα» μπορεί να δώσουν (δύσκολο, αλλά δυνατό) ημιτελικά με ομάδες από τη Ν. Αμερική: Ουρουγουάη-Βραζιλία (ή Χιλή) και Αργεντινή-Παραγουάη.

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ
ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ-Ν. ΚΟΡΕΑ 1
ΗΠΑ-ΓΚΑΝΑ 1

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x