Κώστας Μιαούλης

Πάρτε τρεις, διώξτε… εικοσιτρείς!

Tέτοιο ποσοστό στις αποτυχημένες μεταγραφές των τελευταίων ετών δύσκολα θα μπορέσει να βρει κανείς σε ομάδα. Από όσους ήρθαν -όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι, αλλά και το περασμένο- ο μόνος ποδοσφαιριστής που μπορείς να εκφράσεις την άποψη ότι τουλάχιστον δείχνει τάσεις βελτίωσης σε προσφορά είναι ο Μάκος. Περίπου 25 μεταγραφές, έχουν γίνει τα δύο τελευταία καλοκαίρια, αλλά η ΑΕΚ δεν πέτυχε ούτε τον… λήγοντα.

Tέτοιο ποσοστό στις αποτυχημένες μεταγραφές των τελευταίων ετών δύσκολα θα μπορέσει να βρει κανείς σε ομάδα.

Από όσους ήρθαν -όχι μόνο αυτό το καλοκαίρι, αλλά και το περασμένο- ο μόνος ποδοσφαιριστής που μπορείς να εκφράσεις την άποψη ότι τουλάχιστον δείχνει τάσεις βελτίωσης σε προσφορά είναι ο Μάκος.

Περίπου 25 μεταγραφές, έχουν γίνει τα δύο τελευταία καλοκαίρια, αλλά η ΑΕΚ δεν πέτυχε ούτε τον… λήγοντα.

Κι όσοι λένε πως, δίχως λεφτά σπουδαίες μεταγραφές δεν μπορείς να κάνεις, ας ρωτήσουν και λίγο τους θεωρητικά ασθενέστερους συλλόγους, που πετυχαίνουν και κανέναν -έως πολλούς- στις μεταγραφές που κάνουν.

Μπορώ ν’ απαριθμήσω εύκολα δύο ντουζίνες παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες ομάδες και αυτή τη στιγμή με τα τωρινά δεδομένα της «Ένωσης», θα έπαιζαν μέχρι και βασικοί με κλειστά μάτια.

Βέβαια το ζητούμενο δεν είναι να φυτοζωεί η ΑΕΚ, ούτε να τη βγάζει με ποδοσφαιριστές της σειράς. Το θέμα είναι ότι πλέον, πολλοί από αυτούς που βρίσκονται στο ρόστερ, δεν κάνουν ούτε για ομάδες κατώτερων κατηγοριών, οπότε δεν μπορούν να φορούν τη φανέλα της ΑΕΚ.

Ο Χιμένεθ φέρεται να ζήτησε τουλάχιστον τρεις ποδοσφαιριστές, αλλά για μένα αυτό είναι το λιγότερο που μπορεί να γίνει. Αν θέλει κάποιος να κάνει ουσιαστικό ξεσκαρτάρισμα, οφείλει να ξεκινήσει από το πόσοι δεν πρέπει ν’ αγωνίζονται από τους υπάρχοντες στο ρόστερ.

Για τη σταδιακή κατρακύλα στην ποιότητα του ρόστερ, ασφαλώς δεν ευθύνονται μόνον οι νυν και ο τέως προπονητή. Για να φτάσουν τα πράγματα να είναι τόσο στραβά, τα «εγκλήματα» άρχισαν από το καλοκαίρι του 2007, όπου η ΑΕΚ έφτιαξε ομάδα μιας χρήσης για να πάρει το πρωτάθλημα. Ακόμα και αν το… τιμημένο είχε κατακτηθεί και τυπικά από την ομάδα της «Ένωσης», κανένας δεν υπολόγιζε τότε τι θα γίνει τα επόμενα χρόνια.

Σταδιακά το ρόστερ από τότε, άρχισε να γίνεται όλο και χειρότερο. Αυτό απλούστατα συνέβη γιατί η ΠΑΕ δεν έβαλε ποτέ ένα πλάνο για να φτιάξει ομάδα, αλλά για να πάρει ονόματα εφάμιλλα των άλλων δύο -με θεωρητικά απλές κινήσεις και δίχως να ξοδεύει λεφτά. Μόνο που μετά άλλαξαν τα πράγματα και οι μέτοχοι άρχισαν να βάζουν όλο και πιο αραιά το χέρι στην τσέπη.

Η διοίκηση μπορεί να κέρδισε πολλούς πόντους με την επιλογή του Χιμένεθ. Το θέμα είναι, ωστόσο, πως δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο για να στηρίξει την επιλογή αυτού του προπονητή, με αποτέλεσμα πλέον ο Ισπανός να κινδυνεύει, πριν καλά-καλά κλείσει δίμηνο, να γίνει ο χειρότερος προπονητής του κόσμου.

Προσέξτε, το τελευταίο σχόλιο δεν δίνει συγχωροχάρτι για τις όποιες επιλογές του Ισπανού εσχάτως. Ωστόσο και ο… Μουρίνιο, με αυτό το ρόστερ, πολλά πράγματα δεν θα μπορούσε να κάνει.

YΓ: Ο τίτλος αποτελεί κόπια από σχόλιο αγανακτισμένου «Ενωσίτη»

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x