Μουντομπάσκετ 2023

Αφιέρωμα Παγκοσμίου Κυπέλλου: Ε' Όμιλος

Το sport-fm.gr «σκανάρει» τους 8 ομίλους με τις 32 ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου και σας παρουσιάζει σε... δόσεις τον πληρέστερο οδηγό ενόψει της εκκίνησης στα γήπεδα της Κίνας.

Ε' ΌΜΙΛΟΣ

Πόλη: Σανγκάη
Γήπεδο: «Shanghai Oriental Center»
Χωρητικότητα: 18.000
Θα φιλοξενήσει επίσης: Δύο προημιτελικούς, αγώνες κατάταξης

Η.Π.Α.: Ο τελευταίος τελικά, την έκλεισε την πόρτα;

Θυμάστε τις ωραίες εποχές της πολυδιαφημισμένης «Redeem Team»; Της φουρνιάς παικτών της απόλυτης ελίτ; ΛεΜπρόν, Κόμπε, Καρμέλο. Όλοι εκείνοι που είχαν ως στόχο να αποκαταστήσουν την κανονικότητα, δύο χρόνια μετά το στραπάτσο της Ιαπωνίας.

11 χρόνια μετά, η συγκεκριμένη ομάδα μοιάζει με νοσταλγική ανάμνηση. Η φετινή Team USA εξελίχθηκε σε μπαράζ απορρίψεων. Χαρακτηριστικό είναι πως στο συγκεκριμένο ρόστερ υπάρχει μόλις ένας all-star (Κέμπα Ουόλκερ) και συνολικά τέσσερις από την αρχική προεπιλογή (Κέμπα-Μίντλετον-Μπαρνς-Τέρνερ). Η αλαζονεία συνήθως δεν περνάει ανεπιστρεπτί, κάτι που η ιστορία δίδαξε η εφιαλτική για τους Αμερικανούς τετραετία από 2002 έως το 2006.

Ίσως, ήρθε το δεύτερο πλήρωμα του χρόνου για την μεγαλύτερη υπερδύναμη του παγκοσμίου μπάσκετ. Αυτό τουλάχιστον θα έπρεπε να ευχόμαστε, καθώς σε περίπτωση επικράτησης των Αμερικανών, δεν αποκλείεται του χρόνου στο Τόκιο να εμφανιστούν με τα…τσικό.

RANKING: 1

ΠΑΛΜΑΡΕ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 15 χρυσά (1936, 1948, 1952, 1956, 1960, 1964, 1968, 1976, 1984, 1992, 1996, 2000, 2008, 2012, 2016), 1 ασημένιο (1972), 2 χάλκινα (1988, 2004)

Παγκόσμιο Κύπελλο: 5 χρυσά (1954, 1986, 1994, 2010, 2014), 3 ασημένια (1950, 1959, 1982), 4 χάλκινα (1974, 1990, 1998, 2006)

Παναμερικανικοί Αγώνες: 7 χρυσά (1992, 1993, 1997, 1999, 2003, 2007, 2017), 1 ασημένιο (1989)

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Ναι, χρειάστηκαν και οι Η.Π.Α. να περάσουν από τον σκόπελο των προκριματικών. Εμφανίστηκαν με 56(!!) διαφορετικούς παίκτες από την αναπτυξιακή λίγκα του ΝΒΑ (G League) και συνολικά πήραν 10 νίκες σε 12 αναμετρήσεις, καθώς ηττήθηκαν μόνο από το Μεξικό στο πρώτο γύρο και από την Αργεντινή στο δεύτερο.

ΡΟΣΤΕΡ:



μ.ο. ύψους: 2.01μ.
μ.ο. ηλικίας: 26χρ.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Έχουμε και λέμε, Τζέιμς Χάρντεν, Άντονι Ντέιβις, Ντάμιαν Λίλαρντ, Σι Τζέι ΜακΚάλουμ, Κέβιν Λοβ, Μπράντλεϊ Μπιλ, Τομπάιας Χάρις, Κάιλ Λάουρι, Έρικ Γκόρντον, Κάιλ Κούζμα, κλπ, κλπ, κλπ...

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Γκρεγκ Πόποβιτς (70)

Η αλήθεια είναι πως αν καθόταν κάποιος άλλος στην άκρη του πάγκου, ελάχιστοι θα εξακολουθησαν να χρίζουν ως φαβορί την Team USA. Ο Γκρεγκ Πόποβιτς εξ αρχής θεωρείτο εξαιρετική επιλογή για την τρέχουσα τριετία. Οι συγκυρίες που επικράτησαν εν τέλει, τον έκαναν να φαντάζει ως σωτήρας, δεδομένου πως έχει αποτελέσει μέντορα ουκ ολίγων σπουδαίων παικτών στην καριέρα του (Τιμ Ντάνκαν, Μάνου Τζινόμπιλι, Τόνι Πάρκερ, Καγουάι Λεόναρντ). Με τον Στιβ Κερ για άμεσο συνεργάτη, ο 70χρονος πλέον προπονητής επιθυμεί να προσθέσει λίγο ακόμα χρυσό στο πλούσιο παλμαρέ του.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Κέμπα Ουόλκερ

Σε αντίθεση με τις τελευταίες διοργανώσεις που η Team USA εμφανίστηκε με σχετική λειψυδρία, αυτή την φορά δεν υπάρχει κάποιος ξεκάθαρος σταρ. Εκείνος με το πιο επιβαρυμένο βιογραφικό είναι σίγουρα ο νέος άσος των Σέλτικς. Με δεκαετή παρουσία στους Χόρνετς, ο Κέμπα γνωρίζει όσο ουδείς άλλος τι σημαίνει να ηγείσαι δίχως στήριξη. Επίσης, πρέπει να έχει εξελιχτεί σε τέρας υπομονής. Σίγουρα και ο ίδιος ελπίζει πως δεν θα χρειαστεί να την εξαντλήσει…

X FACTOR: Η απόδοση του Ντόνοβαν Μίτσελ

Ο σταρ της Γιούτα προέρχεται από μια σεζόν γεμάτη ταλαντώσεις. Ξεκίνησε πολύ νωθρά, ανέβασε ρυθμούς, όμως στα Playoffs, όταν η μπάλα έκαιγε, δεν μπορούσε να συνδεθεί με το αντίπαλο καλάθι. Στα γήπεδα της Κίνας ο Μίτσελ δεν έχει περιθώρια για «off-nights», καθώς ο μοναδικός που μπορεί να τον αντικαταστήσει στο ροτέισον είναι ο Τζο Χάρις, ένας τίμιος σουτέρ με ξεκάθαρα χαμηλότερο ταβάνι. Η ευστοχία του Μίτσελ σε συνδυασμό με την αμυντική δεινότητα του Τέρνερ μπορούν να απογειώσουν τους Αμερικανούς. Ή να τους ρίξουν στα τάρταρα.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ:
Κορωνίδα όλων των τεστ ήταν δίχως αμφιβολία η ήττα από τους Αυστραλούς με 98-94, που προκάλεσε σοβαρούς τριγμούς. Κατά τα άλλα, νικησε τόσο τα Καγκουρό, όσο και τις Ισπανία, Καναδά.

ΣΤΟΧΟΣ: Να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο.

Θα πετύχει αν:
-Ο Μάρκους Σμαρτ εμπνεύσει τους υπόλοιπους περιφερειακούς στην άμυνα
-Βρει αυτοματισμούς και ελευθέρα σουτ για τους καθηδην αρμόδιους
-Ο Κέμπα φερθεί σαν ηγέτης και οι Μίτσελ, Τέιτουμ και Μπράουν αποκτήσουν μπασκετική ωριμότητα

Θα αποτύχει αν:
-Δεν βρει αξιόπιστη λύση στην θέση «4»
-Οι σέντερ δεν αποκτήσουν ανθεκτικότητα στο ευρωπαϊκό «ξύλο»
-Φερθεί αλαζονικά

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μετά τους NBAers, το χάος

Η συνήθεια έχει γίνει πλέον λατρεία για τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν σταθεροποιηθεί ως μια από τις άκρως υπολογίσιμες δυνάμεις της Γηραιάς Ηπείρου. Η πορεία ως τον τελικό το 2010 δεν ήταν σε καμία περίπτωση ένα πυροτέχνημα. Η νέα γενιά μάλιστα, με μπροστάρη τον Φορκάν Κορκμάζ κάνει ήδη τα πρώτα δειλά βήματα της.

Πάντως, το μεγάλο θέμα που έχει να λύσει ο Ουφούκ Σαρίτσα είναι το ελλιπές βάθος του ρόστερ, καθώς πέρα των NBAer Ιλιασόβα, Οσμάν και Κορκμάζ, αλλά και του νατουραλιζέ Γουίλμπεκιν, δεν υπάρχει κάτι αξιοπρόσεκτο. Ακόμα και οι δύο χρόνιοι ρολίστες, Μπαλμπάι και Μαχμούτογλου, δεν δείχνουν ικανοί να κάνουν το step-up που απαιτείται για την υπέρβαση.

RANKING: 17

ΠΑΛΜΑΡΕ
Ολυμπιακοί Αγώνες: -
Παγκόσμιο Κύπελλο: 1 ασημένιο (2010)
Ευρωμπάσκετ: 1 ασημένιο (2002)

Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 2η (2010)

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Είχε αρκετά δύσκολο έργο, καθώς έπρεπε να αφήσει εκτός την ανεβασμένη Λετονία και την πρωταθλήτρια Ευρώπης Σλοβενία, εν τέλει τα κατάφερε πανηγυρικά και προκρίθηκε με ρεκόρ 8-4, έχοντας για μελάγο πρωταγωνιστή τον πάντα αξιόπιστο Σεμί Ερντέν.

ΡΟΣΤΕΡ



Μ.Ο. ύψους: 1,99μ.
Μ.Ο. ηλικίας: 26χρ.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Ένες Καντέρ (Αν μπορεί να θεωρηθεί ακόμα ενεργό μέλος της ομάδας)

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ουφούκ Σαρίτσα

Αυτός κι αν έχει παραστάσεις από το κορυφαίο επίπεδο. Από το 1992 έως το 2004 αγωνίστηκε στο υψηλότερο level του Τουρκικού μπάσκετ. Όσον αφορά την προπονητική του καριέρα, έκανε το «μπαμ» την σεζόν 2014-2015, όταν και οδήγησε την Καρσίγιακα στην κορυφή της Τουρκικής Λίγκας.

Φέτος, επέστρεψε εκεί που αγαπήθηκε, ύστερα από δύο χρόνια παρουσίας στην Μπεσίκτας. Στα της Εθνικής, αποτέλεσε βοηθό του Εργκίν Αταμάν από το 2014 έως το 2017. Η φυγή του πρώτου άνοιξε την πόρτα της τεχνικής ηγεσίας στον Σαρίτσα, ο οποίος χαίρει της εμπιστοσύνης του Χέντο Τούρκογλου.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τσεντί Οσμάν

Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα του κόσμου να ηγείσαι μιας ομάδας με άλλους δύο NBAers. Ο Οσμάν όμως μπορεί να περηφανεύεται πως έχει πάρει αυτό τον τίτλο από τον Έρσαν Ιλιασόβα.

Η περασμένη σεζόν τον είδε να αγωνίζεται για πάνω από 30 λεπτά σε μια ομάδα του υψηλότερου επιπέδου. Η φυγή του ΛεΜπρόν Τζέιμς από το Κλίβελαντ μπορεί να θεωρήθηκε κατάρα για την πόλη του Οχάιο, όχι όμως για τον ίδιο τον Οσμάν ο οποίος είδε τις αρμοδιότητες να αυξάνονται κατά ριπάς. Τώρα, ήρθε η ώρα να αποδείξει πως έχει βελτιωθεί αισθητά και σε τομείς που δεν μετρούνται με ποσοστά.

X FACTOR: Η συνεισφορά των έμπειρων γκαρντ.

Όταν έχεις για βασικό σου χειριστή τον… ημίτρελο Γουίλμπεκιν, απαιτούνται πρόσωπα που θα μπορέσουν να εξισορροπήσουν την κατάσταση. Μπαλμπάι και Μαχμούτογλου θα είναι κομβικοί για την απόδοση της ομάδας, καθώς προσφέρουν ποιοτικά λεπτά στις θέσεις των κοντών, εμπειρία και επιθετική δεινότητα. Ειδικότερα ο Μπαλμπάι μπορεί να αποτελέσει και τον αμυντικό πασπαρτού, που θα εκνευρίσει τον αντίπαλο πλέι μέικερ, όση ώρα ο αρχηγός της Φενέρ εκτελεί από μακριά.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της με τέσσερις νίκες κόντρα σε Γαλλία (74-69), Τυνησία (64-54), Σενεγάλη (94-59) και Ιορδανία (106-72). Ακολούθησαν δύο ήττες (87-72 από την Σερβία και 84-70 από την Ελλάδα) και μία νίκη (72-70) στο τουρνουά «Ακρόπολις», ενώ ήταν θετική στην πρόβα τζενεράλε της κόντρα στο Πουέρτο Ρίκο (72-64).

ΣΤΟΧΟΣ: Να φανεί ανταγωνιστική στον δεύτερο γύρο

Θα πετύχει αν:
-Ο Κορκμάζ συνεχίσει στον ρυθμό των φιλικών
-Ο Οσμάν βγει μπροστά την κατάλληλη στιγμή
-Ο Ιλιασόβα δεν υστερήσει αμυντικά

Θα αποτύχει αν:
-Ο Γουίλμπεκιν πάθει…Γουίλμπεκιν
-Δεν υπάρξει κάποιος πέρα των πρώτων έξι που να κάνει την διαφορά



ΤΣΕΧΙΑ: Μια σταχτοπούτα δίχως το αθλητικό... γοβάκι της

Ήρθε και η δική της σειρά. 26 χρόνια μετά την διάλυση της Τσεχοσλοβακίας, οι Τσέχοι ετοιμάζονται για την παρθενική τους συμμετοχή σε Μουντομπάσκετ. Η συνεχής παρουσία σε Ευρωμπάσκετ κατά την διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας ήταν απλά το ορεκτικό για την παρέα του Τόμας Σατοράνσκι, η οποία όμως βρίσκει τον εαυτό της σε μια περίεργη συγκυρία.

Η απουσία του σταρ Γιάν Βέσελι σε συνδυασμό με την ποιότητα των υπόλοιπων ομάδων του ομίλου μειώνει αισθητά τις πιθανότητες πρόκρισης των Τσέχων, οι οποίοι πάντως έχουν τις μονάδες για να κάνουν ζημιές.

RANKING: 24

ΠΑΛΜΑΡΕ

Ολυμπιακοί Αγώνες: -
Παγκόσμιο Κύπελλο: -
Ευρωμπάσκετ: -

Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: (1η συμμετοχή ως ανεξάρτητο κράτος)

ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Ήταν η πιο ευχάριστη έκπληξη των προκριματικών, καθώς μαζί με την Ελλάδα ήταν οι πρώτες χώρες που εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα τελικά. Ολοκλήρωσε την πρώτη φάση με ρεκόρ 5-1, έφτασε στο 7-1 μετά από δύο σερί νίκες στην αρχή του δεύτερου γύρου και από κει και πέρα ξεκίνησε τις δοκιμές, γεγονός που την «ανάγκασε» να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις τις με το πλασματικό 8-4.

ΡΟΣΤΕΡ


*Εκτός 12αδας έμειναν οι Κρεΐτσι και Πουρσλ
μ.ο. ύψους: 1.99μ.
μ.ο. ηλικίας: 27χρ.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Γιαν Βέσελι

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Ρόνεν Γκίνζμπουργκ

Από το 2011 στο τιμόνι των Τσέχων, ο Ισραηλινός έχει να επιδείξει αξιοσέβαστο έργο και χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης από την ομοσπονδίας. Η αμυντική του νοοτροπία μας προιδεαζεί πως θα στήσει την ομάδα του με τέτοιο τρόπο ώστε να μένει στην διεκδίκηση των αγώνων μέχρι το τέλος, ανεξαρτήτου κατάληξης.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Τόμας Σατοράνσκι

«One Man Show» στην απόλυτη εκδοχή του. Ο Σατοράνσκι έχει καταφέρει με το σπαθί του να εξελιχθεί σε σημείο αναφοράς για το μπάσκετ της Τσεχίας. Η παρουσία του στους Γουίζαρντς, σε συνδυασμό με τους τραυματισμούς του Τζον Γουόλ, του προσέφεραν ευκαιρίες που δύσκολα θα έβρισκε μπροστά του σε διαφορετική περίπτωση. Η απουσία ενός δεύτερου πόλου στην επίθεση μπορεί κάλλιστα να αποτελέσει ευκαιρία για το νέο απόκτημα των Μπουλς να αποδείξει πως έχει αλλάξει επίπεδο.

X FACTOR: Η αναζήτηση του έτερου βιολιτζή

Η παρουσία ενός NBAer στο «1» προσφέρει μια σταθερά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Από κει πέρα όμως ουδείς έχει καταφέρει να ξεχωρίσει. Ο Σιλμπ δεν δείχνει ικανός να γυρίσει πίσω τον χρόνο, ενώ παίκτες όπως ο Μπόχατσικ και ο Αούντα δεν έχουν δείξει τα δόντια τους απέναντι στην ελίτ. Αν όχι τώρα, πότε;

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Έδωσε συνολικά εννέα φιλικά ματς. Το θετικό για αυτήν ήταν πως σημείωσε επτά νίκες. Το αρνήτικο είναι ότι ηττήθηκε στα δύο πιο δυνατά φιλικά που έδωσε, κόντρα σε Γερμανία (87-68) και Λιθουανία (82-79).

ΣΤΟΧΟΣ: Να βρίσκεται στο κόλπο της πρόκρισης μέχρι το τέλος

Θα πετύχει αν:
-Η μπάλα δεν κολλάει στα χέρια του Σατοράνσκι
-Ένας από τους ψηλούς κάνει το απαραίτητο step-up
-Δεν απογοητευτεί από το ματς της πρεμιέρας

Θα αποτύχει αν:
-Στηριχτεί στο transition παιχνίδι
-Επιτρέψει σε Τούρκους και Ιάπωνες να επιβάλλουν το ρυθμό τους


ΙΑΠΩΝΙΑ: Εις... 2020 τα σπουδαία(;)

Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τους Ιάπωνες, καθώς συγκροτούν μια από τις πιο fun to watch ομάδες της φετινής διοργάνωσης. Σύνολο με πλάνο και τερατώδεις νεανική ορμή που μπορεί να κοντράρει στην καλή της μέρα ακόμα και τους Τούρκους.

Το μεγάλο στοίχημα βέβαια για το σύνολο του Χούλιο Λάμας είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020. Ούσα εντός έδρας τότε (όχι ότι τώρα απέχει και πολύ), οφείλει να παρουσιάσει κάτι πραγματικά ανταγωνιστικό. Έχει τα φόντα για να το πράξει, μιας και πλέον διαφημίζεται στο υψηλότερο επίπεδο από δύο φερέλπιδες (Χατσιμούρα, Γουατανάμπε). Ώρα λοιπόν για αυτή να μετρήσει δυνάμεις, στην καλύτερη πρόβα τζενεράλε που θα μπορούσε να της τύχει.

RANKING: 48

ΠΑΛΜΑΡΕ
Ολυμπιακοί Αγώνες: -
Παγκόσμιο Κύπελλο: -
Ασιατικό Κύπελλο: 2 χρυσά (1965, 1971), 5 ασημένια (1969, 1975, 1979, 1983, 1997) και 7 χάλκινα (1960, 1967, 1977, 1981, 1987, 1991, 1995)

Καλύτερη θέση σε Παγκόσμιο Κύπελλο: 11η (1967)


ΠΩΣ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ: Η προκριματική φάση εξελίχθηκε σε προσωπική υπόθεση για τον Νικ Φαζέκας. Μετά από τέσσερις σερί ήττες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια, οι Ιάπωνες αντικατέστησαν τον Ίρα Μπράουν με τον Φαζέκας και έκτοτε ήρθε η απογείωση. Οκτώ σερί νίκες, ανάμεσα τους και μια κόντρα στην πλήρη τότε Αυστραλίακαι η πρόκριση ήταν πλέον γεγονός.

ΡΟΣΤΕΡ



μ.ο. ύψους: 1.99μ.
μ.ο. ηλικίας: 28χρ.

ΑΠΟΥΣΙΕΣ: Γιούκι Τογκάσα, Ριόμα Χασιμότο, Ριόμο Όνο, Ίρα Μπράουν

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Χούλιο Λάμας

Ιδανικός. Η εμπειρία του ίσως αποδειχθεί καθοριστική όταν το καθαρό μυαλό εντός παρκέ αγνοείται. Μετράει 32 χρόνια παρουσίας στους πάγκους, με θητεία στην Εθνική Αργεντινής, αλλά και συλλόγους όπως η Ρεαλ Μαδρίτης και η Σαν Λορέντζο. Από το 2017 όταν και ανέλαβε τα ηνια της Ιαπωνίας έχει παρουσιάσει εξαιρετικό έργο και μπορεί με σιγουριά να ειπωθεί πως θα είναι και εκείνος που θα την οδηγήσει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

ΤΟ ΑΣΤΕΡΙ: Ρούι Χατσιμούρα

Λίγοι παίκτες έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μεγαλύτερο hype για την επικείμενη συμμετοχή τους από τον παραπάνω κύριο. Αμερικανοθρεμένος, προϊόν του Gonzaga, ο Χατσιμούρα επελέγη στο νο.9 του φετινού Draft από τους Γουάσινγκτον Γουίζαρντς, σε μια κίνηση που δεν έτυχε διθυραμβικής υποδοχής. Βέβαια, δεν θα μας έκανε εντύπωση αν σε ένα μήνα από τώρα το κλίμα έχει αντιστραφεί άρδην. Αποτελεί τεράστια attraction για τους Ιάπωνες, οι οποίοι έχουν αγκαλιάσει την προσπάθεια της Εθνικής τους ομάδας. Μπορεί ο ίδιος ο Χατσιμούρα να διαχειριστεί όλες τις προσδοκίες που εκείνος δημιούργησε και να οδηγήσει την χώρα του ανατέλλοντος ηλίου σε μια μεγάλη έκπληξη. Γιατί όχι;

X FACTOR: Γούτα Γουατανάμπε

Δεν είναι ο σταρ, αλλά δεν είναι υπερβολή να πούμε που δίχως αυτόν το αστέρι δεν θα λάμψει τόσο λαμπρά. Ικανότατος σκόρερ, ένας από τους καλύτερους που έχει βγάλει η Ιαπωνία τις τελευταίες δεκαετίες. Φέτος εκμεταλλεύτηκε στο έπακρον την περίοδο ανοικοδόμησης που πέρασε η ομάδα του (Γκρίζλις) και έδειξε πως μπορεί να σταθεί στον μαγικό κόσμο του NBA. Αν βρεθεί σε καλή μέρα όχι μόνο θα δώσει επιθετικές ανάσες στην Ιαπωνία, αλλά θα ανοίξει ορθάνοιχτα την πόρτα του ζωγραφιστού για τον Χατσιμούρα. Εκρηκτικός συνδυασμός.

ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΣΤΑ ΦΙΛΙΚΑ: Μέτρησε μια νίκη (99-89) και μια ήττα κόντρα στην Νέα Ζηλανδία (87-104). Στην συνέχεια, ηττήθηκε από την Αργεντινή (93-108), προτού επικρατήσει της Γερμανίας με 86-83 μπροστά σε 18.000 φιλάθλους της.

ΣΤΟΧΟΣ: Να εμφανιστεί όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστική

Θα τα πετύχει αν:
-Εκμεταλλευτεί τον τίτλο του αουτσάιντερ
-Όταν η μπάλα καίει, κάποιος από τους δύο σταρ αποδειχθεί ψυχρός
-Να αποφύγει τα κενά διαστήματα, όταν τα αστέρια της θα βρίσκονται στον πάγκο

Θα αποτύχει αν:
-Σαστίσει μπροστά στο ενδεχόμενο επιτυχίας
-Χάσει κατά κράτος την μάχη των ριμπάουντ στην άμυνα
-Αν δεν μπορεί να ηρεμήσει τον ρυθμό όταν της επιβάλλεται

Το πρόγραμμα του ομίλου:
Τουρκία-Ιαπωνία (1/9, 11:30, ΕΡΤ2)
Τσεχία-ΗΠΑ (1/9, 15:30, ΕΡΤ2)
Ιαπωνία-Τσεχία (3/9, 11:30, ΕΡΤ2)
ΗΠΑ-Τουρκία (3/9, 15:30, ΕΡΤ2)
Τουρκία-Τσεχία (5/9, 11:30, ΕΡΤ2)
ΗΠΑ-Ιαπωνία (5/9, 15:30, ΕΡΤ2)

Δείτε εδώ τον Α’ Όμιλο
Δείτε εδώ τον Β’ Όμιλο
Δείτε εδώ τον Γ’ Όμιλο
Δείτε εδώ τον Δ’ Όμιλο
Δείτε εδώ τον ΣΤ’ Όμιλο
Δείτε εδώ τον Ζ’ Όμιλο
Δείτε εδώ τον Η’ Όμιλο


Επιμέλεια: Γιάννης Γιανναράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x