Αγγλία

Τα 16… κύματα που πέρασε η κούπα! (vids)

Το ‘πε και το ‘κανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος είχε πει πως δεν θα ησύχαζε εάν επί των ημερών του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν δεν γινόταν η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία. Το 1-1 κόντρα στην Μπλάκμπερν έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο της Premier League και το www.sport-fm.gr σας θυμίζει τα 16… κύματα από τα οποία πέρασε η κούπα!

Το ‘πε και το ‘κανε ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον. Ο Σκωτσέζος είχε πει πως δεν θα ησύχαζε εάν επί των ημερών του η Μάντσεστερ Γιουνάιτεν δεν γινόταν η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στην Αγγλία. Το 1-1 κόντρα στην Μπλάκμπερν έδωσε και μαθηματικά τον τίτλο της Premier League και το www.sport-fm.gr σας θυμίζει τα 16… κύματα από τα οποία πέρασε η κούπα!

19 Σεπτεμβρίου: Με χατ-τρικ του Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, η Γιουνάιτεντ επικρατεί 2-1 της Λίβερπουλ και φέρνει χαρά και ηρεμία στο «Ολντ Τράφορντ», που είχε θορυβηθεί από το εξαιρετική Τσέλσι στην αρχή της σεζόν.



16 Οκτωβρίου: Αν και βρίσκονται να προηγούνται 2-0, οι «κόκκινοι διάβολοι» χύνουν την… καρδάρα, έρχονται ισόπαλοι 2-2 με τη Γουέστ Μπρομ, αλλά τελικά εκείνοι ήταν και οι τελευταίοι βαθμοί που θα χάνοντας εντός έδρας!


24 Οκτωβρίου: Με γκολ του Τσιτσαρίτο λίγο πριν τη λήξη, η Γιουνάιτεντ νικά 2-1 τη Στόουκ και ο Μεξικανός αρχίζει να αφήνει τα διαπιστευτήριά του ως σκόρερ μερικών από τα πιο σημαντικά τέρματα της σεζόν.

14 Νοεμβρίου: Η Τσέλσι γνωρίζει την πιο βαριά εντός έδρας ήττα τα τελευταία χρόνια (3-0 από τη Σάντερλαντ) και ξεκινά ένα εφιαλτικό σερί εννέα αγώνων από τους οποίους έχει πενιχρή συγκομιδή μόλις εφτά βαθμών.

27 Νοεμβρίου: Ο Μπερμπάτοφ βάζει πέντε γκολ και οδηγεί την ομάδα του στο εντυπωσιακό 7-1 επί της Μπλάκμπερν, αποτέλεσμα που γκρεμίζει την Τσέλσι από την κορυφή, η οποία πλέον, ανήκει στη Μάν. Γιουνάιτεντ!



13 Δεκεμβρίου: Οι πρωταθλητές επικρατούν 1-0 της Άρσεναλ στο «Ολντ Τράφορντ» και κάνουν Χριστούγεννα πάνω από όλους.

25 Ιανουαρίου: Η Γιουνάιτεντ γυρίζει το ματς με την Μπλάκπουλ (από 0-2, 3-2) με τον Μπερμπάτοφ να είναι ο ήρωας της τελευταίας στιγμής.

31 Ιανουαρίου: Για 50 εκατ. λίρες ο Τόρες μετακομίζει από τη Λίβερπουλ στην Τσέλσι και παράλληλα γεμίζει με ελπίδες τους «μπλε» ότι θα καταφέρουν να στεφθούν πρωταθλητές.

23 Φεβρουαρίου: Μετά το 1-0 της Άρσεναλ επί της Στόουκ, οι «κανονιέρηδες» μειώνουν στο έναν βαθμό την απόσταση που τους χωρίζει από τη Γιουνάιτεντ και ο Αρσέν Βενγκέρ μιλάει ανοιχτά για τίτλο.

26 Φεβρουαρίου: Η Μάντσεστερ συντρίβει 4-0 τη Γουΐγκαν και ανοίγει την ψαλίδα με την Τσέλσι στους 15 βαθμούς.

27 Φεβρουαρίου: Η απρόσμενη ήττα της Άρσεναλ από την Μπέρμιγχαμ και η απώλεια του Λιγκ Καπ, φέρνει πέντε ισοπαλίες και μία ήττα στα επόμενα έξι ματς και πρωταθλήματος και για μια ακόμη φορά τα όνειρα των Λονδρέζων για πρωτάθλημα πάνε περίπατο.

1 Μαρτίου: Η Τσέλσι επικρατεί 2-1 της Γιουνάιτεντ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και ξεκινά ουσιαστικά μια απίθανη αντεπίθεση που θα τους ξαναφέρει τελικά στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

23 Απριλίου: Ο «άγιος» Τσιτσαρίτο ξανακάνει το θαύμα του και με δικό του γκολ δίνει ζωτικής σημασίας νίκη με σκορ 1-0 επί της Έβερτον.

1 Μαΐου: Και ξαφνικά όλα είναι πάλι ανοιχτά. Η Άρσεναλ νικάει 1-0 τους πρωταθλητές και η Τσέλσι είναι ξανά στο κόλπο!

8 Μαΐου: Γιουνάιτεντ και Τσέλσι συγκρούονται στον αγώνα της χρονιάς που θα έκρινε τον τίτλο. Ο Τσιτσαρίτο βρίσκει δίχτυα στο 1’ και βάζει τους γηπεδούχους μπροστά. Μια κλάση ανώτερη η ομάδα του Μάντσεστερ επικρατεί τελικά 2-1 και αγκαλιάζει το 19ο!



14 Μαΐου: Ένα βαθμό χρειάζεται εκτός έδρας με την Μπλάκμπερν η Γιουνάιτεντ για να στεφθεί πρωταθλήτρια και θα τον πάρει χάρις στο χτύπημα πέναλτι του Γουέιν Ρούνεϊ, που διαμορφώνει το 1-1.

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x