Αγγλία

«Καθάρισε» ο Ντεφό, ηρέμησε ο Βίλας-Μπόας

Τα πυκνά σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για τον Αντρέ Βίλας-Μπόας, απομάκρυνε, για την ώρα τουλάχιστον, ο Ζερμέν Ντεφό. Ο επιθετικός της Τότεναμ, με δύο δικά του γκολ, οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, με σκορ 3-1 επί της Ρέντινγκ για την 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Τα πυκνά σύννεφα που είχαν αρχίσει να μαζεύονται πάνω από το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» για τον Αντρέ Βίλας-Μπόας, απομάκρυνε, για την ώρα τουλάχιστον, ο Ζερμέν Ντεφό. Ο επιθετικός της Τότεναμ, με δύο δικά του γκολ, οδήγησε την ομάδα του στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, με σκορ 3-1 επί της Ρέντινγκ για την 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ.

Οι Λονδρέζοι είχαν μείνει με δύο βαθμούς και χωρίς νίκη στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος και το σημερινό ματς στην έδρα της Ρέντινγκ ήταν κομβικό. Τόσο, για την ομάδα όσο και για τον Βίλας-Μπόας που είχε αρχίσει να γίνεται αποδέκτης σκληρής κριτικής.

Η… λύτρωση για την Τότεναμ ήρθε από τα πόδια του Ζερμέν Ντεφό που με δύο τέρματα που σημείωσε (ένα έβαλε ο Μπέιλ) πήρε την ομάδα του από το χέρι και της χάρισε τελικά το τρίποντο.

Α’ ημίχρονο:

Όταν δείχνεις στον αντίπαλο ότι δεν μπορεί να σε σταματήσει και το γκολ γίνεται απλά… θέμα χρόνου, τότε όλα πάνε καλά. Έτσι και για την Τότεναμ που από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης πίεσε τη Ρέντινγκ και έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία! Ο Βερτόνχεν με κεφαλιά στο 7ο λεπτό είδε τον ΜακΚάρθι να αποκρούει και στο «ριμπάουντ», ο Σίγκουρντσον σούταρε, βλέποντας τα εκπληκτικά αντανακλαστικά του πορτιέρο της Ρέντινγκ που δεν επέτρεψε στη μπάλα να παραβιάσει την εστία του! Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, το δεξί σουτ του Ζερμέιν Ντεφό από ασίστ του Λένον κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0 υπέρ της Τότεναμ! Με τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου, ο Σίγκουρντσον θα μπορούσε να έχει «καθαρίσει» το ματς, αλλά ο Πιρς απομάκρυνε πάνω στη γραμμή.

Β’ ημίχρονο:

Η Τότεναμ ήθελε να αποφύγει… δυσάρεστες καταστάσεις του παρελθόντος. Και λέγοντας δυσάρεστες, εννοούμε το γεγονός πως στα δύο τελευταία ματς, ισοφαρίστηκε στο φινάλε και άκουσε γκρίνια από τις εξέδρες. Έτσι, λοιπόν, κυνήγησε και ένα δεύτερο, γρήγορο γκολ, με την ευχή είτε να το πετύχει, είτε να δείξει έτοιμη στην άμυνα για τυχόν κινδύνους που θα δημιουργούσε ο Πάβελ Πογκρέμπνιακ. Τελικά η πίεση έφερε αποτέλεσμα και ο Γκάρεθ Μπέιλ και ωραίο «τσίμπημα» της μπάλας πάνω από τον ΜακΚάρθι, έκανε το 2-0 στο 70ο λεπτό! Μάλιστα, τρία λεπτά αργότερα, ο Ντεφό ξεκίνησε μια κούρσα από το χώρο του κέντρου, για να φτάσει στη μεγάλη περιοχή, να πλασάρει με το αριστερό και να κάνει τρία τα τέρματα των Λονδρέζων! Οι «royals», απλά μείωσαν στο τελικό 3-1 με τον Ρόμπσον Κανού στη εκπνοή των 90 λεπτών.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρέντινγκ: ΜακΚάρθι, Γκάντερ, Πιρς, Γκορκς, Χαρτ, Κάρακαν (46’ Λε Φοντρ), Λέιτεργουντ, ΜακΆναφ, Γκάθρι (83’ Ρόμπσον Κανού), Πογκρέμπνιακ (83’ Χαντ), ΜακΚλίρι

Τότεναμ: Φρίντελ, Βερτόνχεν, Γκαλάς, Νόουτον, Γουόκερ, Λένον (87’ Τάουνσεντ), Μπέιλ (78’ Ντέμπσεϊ), Σίγκουρντσον (72’ Χάντλστοουν), Σάντρο, Ντεφό, Ντεμπελέ

Πηγή: www.england365.gr

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Σάββατο 15/9

Νόριτς-Γουέστ Χαμ 0-0

Άρσεναλ-Σαουθάμπτον 6-1
(11’ αυτ. Χούιφελντ, 31’ Ποντόλσκι, 35’, 71’ Ζερβίνιο, 37’ αυτ. Κλάιν, 88’ Γουόλκοτ - 45’ Φοξ)

Άστον Βίλα-Σουόνσι 2-0
(16’ Λόουτον, 88’ Μπεντεκέ)

Φούλαμ-Γουέστ Μπρομ 3-0
(32’, 45’ πεν. Μπερμπάτοφ, 89’ Σίντγουελ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Γουίγκαν 4-0
(51’ Σκόουλς, 63’ Ερνάντες, 66’ Μπίτνερ, 82’ Πάουελ)

ΚΠΡ-Τσέλσι 0-0

Στόουκ-Μάντσεστερ Σίτι 1-1
(15’ Κράουτς - 35’ Γκαρσία)

Σάντερλαντ-Λίβερπουλ 1-1
(29' Φλέτσερ - 71' Σουάρεζ)

Κυριακή 16/9

Ρέντινγκ-Τότεναμ 1-3
(90΄Ρόμπσον-Κανού- 18΄, 74΄Ντεφό, 71΄Μπέιλ)

Δευτέρα 17/9

Έβερτον-Νιούκαστλ (22:00)

Η επόμενη αγωνιστική (5η)

Σάββατο, 22/9 (17:00)

Σουόνσι-Έβερτον (14:45)
Τσέλσι-Στόουκ
Σαουθάμπτον-Άστον Βίλα
Γουέστ Μπρομ-Ρέντινγκ
Γουέστ Χαμ-Σάντερλαντ
Γουίγκαν-Φούλαμ

Κυριακή, 23/9

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Λίβερπουλ (15:30)
Νιούκαστλ-Νόριτς (17:00)
Μάντσεστερ Σίτι-Άρσεναλ (18:00)
Τότεναμ-ΚΠΡ (18:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x