Οι λίστες του 2011

Ιούνιος... της Πόπης!

Ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, οι απλήρωτοι πολίστες του Ολυμπιακού... σηκώνουν άλλη μία κούπα, το Κύπελλο, πανηγυρίζοντας το νταμπλ, ενώ οι Αγανακτισμένοι σχηματίζουν τη μεγαλύτερη, αυθόρμητη συγκέντρωση μετά τη Μεταπολίτευση! Αυτά, στις αρχές Ιουνίου... Γιατί προς τα τέλη, θα γίνει... της Πόπης -Παπανδρέου-, με τον ασκό του Αιόλου να ανοίγει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το σκάνδαλο ''Koriopolis'' να συγκλονίζει!

Ο Παναθηναϊκός κατακτά το πρωτάθλημα στο μπάσκετ, οι απλήρωτοι πολίστες του Ολυμπιακού... σηκώνουν άλλη μία κούπα, το Κύπελλο, πανηγυρίζοντας το νταμπλ, ενώ οι Αγανακτισμένοι σχηματίζουν τη μεγαλύτερη, αυθόρμητη συγκέντρωση μετά τη Μεταπολίτευση! Αυτά, στις αρχές Ιουνίου... Γιατί προς τα τέλη, θα γίνει... της Πόπης -Παπανδρέου-, με τον ασκό του Αιόλου να ανοίγει στο ελληνικό ποδόσφαιρο και το σκάνδαλο ''Koriopolis'' να συγκλονίζει!

Το γεγονός του μήνα: Αναμφίβολα, το ξέσπασμα του σκανδάλου των στημένων αγώνων... Στις 22 Ιουνίου κι ενώ, ήδη, από τις αρχές του μήνα όλα δείχνουν ότι κάτι ετοιμάζεται να... σκάσει και να κλονίσει συθέμελα το σαθρό οικοδόμημα του ελληνικού ποδοσφαίρου, εννέα άτομα συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη ΓΑΔΑ με τις κατηγορίες για στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση! Ο λόγος για τους Αχιλλέα Μπέο, Σταύρο Ψωμιάδη, Γιώργο Τσακογιάννη, Νίκο Χάλκο, Δημήτρη Ζαβαντία, Νίκο Παντέλη, Θανάση Ντότση, Βασίλη Καρακούλια και Ανδρέα Δημόπουλο.



Την επομένη, ο εισαγγελέας θα ασκήσει ποινική δίωξη σε, συνολικά, 85 άτομα, σε όλους, δηλαδή, όσους εμπλέκονται στο σκάνδαλο "Koriopolis", ανάμεσα στους οποίους και στον ισχυρό άνδρα της Καβάλας, Μάκη Ψωμιάδη, αλλά και στον προπονητή Γιάννη Παπακώστα!

Πραγματικό πάταγο, όμως, θα προκαλέσουν οι ΔΙΑΛΟΓΟΙ των εμπλεκομένων στο σκάνδαλο, που θα αρχίσουν, σταδιακά, να βλέπουν το φως της δημοσιότητας...

Εξάλλου, καταδικαστική για Ολυμπιακό Βόλου, Καβάλα και Ηλιούπολη έμοιαζε -και ήταν, τελικά- η πρωταγωνιστική δράση των Αχιλλέα Μπέου, Μάκη Ψωμιάδη και Γιώργου Τσακογιάννη, αντίστοιχα, στο σκάνδαλο "Koriopolis".

Δείτε εδώ το χρονικό του ''Koriopolis''.

Το πρόσωπο του μήνα: Πόπη Παπανδρέου

Η κυρία που θα γράψει ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στη δουλειά και το θάρρος της οποίας θα υποκλιθούν όλοι. Η κυρία που μας έδειξε ότι, επιτέλους, υπάρχει κάποιος με το επίθετο Παπανδρέου σε αυτή τη χώρα που κάνει καλά τη δουλειά του...

Είναι, μόλις, 32 χρόνων και κατάφερε να φέρει τα πάνω-κάτω! Παρά το νεαρό της ηλικίας της, η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών, Πόπη Παπανδρέου, «έβαλε τα γυλιά» στον ανδροκρατούμενο κλάδο των δικαστικών, αλλά και του ποδοσφαίρου. Παρότι δεν είχε καμία σχέση με τη «στρογγυλή θεά», η αντεισαγγελέας μπόρεσε να ξετυλίξει τον μίτο της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο και να έρθει αντιμέτωπη με πρόσωπα και συμφέροντα.

H έκθεσή της έφερε στο φως όλο το βρώμικο παρασκήνιο που κρατούσε(;) σε ομηρεία το ελληνικό ποδόσφαιρο...

Από εκεί και πέρα...

Την πρώτη βραδιά του καλοκαιριού (1/6), ο Ολυμπιακός θα επικρατήσει 76-68 του Παναθηναϊκού στο ΣΕΦ και θα μειώσει σε 2-1 νίκες στη μάχη για τον τίτλο στην Α1 μπάσκετ. Οι Πειραιώτες, με σκληρή άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και επική ανατροπή στο φινάλε, θα φέρουν... τούμπα το προβάδισμα του ΠΑΟ (72-66 από 61-66) και με ρολίστες τους Πελεκάνο, Πρίντεζη, αλλά και τον Μπουρούση να τους κρατά όρθιους, όταν οι «πράσινοι» είχαν τον πρώτο λόγο, θα γυρίσουν το παιχνίδι.

Την ίδια μέρα, ο Κοντοές λέει «όχι» στην πρόταση ανανέωσης του Πανιωνίου και υπογράφει -στο σπίτι του- συμβόλαιο συνεργασίας με την ΑΕΚ, κάνοντας το «βήμα παραπάνω» στην καριέρα του, όπως θα δηλώσει λίγο αργότερα στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Την επομένη (2/6), η Ένωση... ξαναχτυπά, καθώς έρχεται σε προφορική συμφωνία με τον Σιαλμά, ενώ ο Μπόλονι απαντά στις πιέσεις για να αναλάβει την εθνική Ρουμανίας: «Ευχαριστώ, αλλά έχω δεχθεί δελεαστική πρόταση από τον ΠΑΟΚ...».

Εξάλλου, οκτώ ομάδες της Football League και 13 της Football League 2 φέρεται να έχουν καταθέσει πλαστά στοιχεία... Καταστήματα του ΙΚΑ και κατά τόπους εφορίες αρνούνται να ενημερώσουν την ΕΠΟ για τη γνησιότητα των εγγράφων που έχουν στείλει οι ΠΑΕ, οι οποίες υπάγονται στην αρμοδιότητά τους. Η παρανομία και η διαφθορά λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις...

Η νίκη 3-1 της Εθνικής μας επί της Μάλτας στις 4 Ιουνίου -που θα τη διατηρήσει στην κορυφή του ομίλου της και σε... τροχιά πρόκρισης για το EURO 2012- θα αποτελέσει ΜΟΝΟ παρένθεση σε αυτό που έρχεται στο ελληνικό ποδόσφαιρο...

Στις 5/6, ο Φώτσης δεν θα χάσει σουτ(!), θα βάλει «έξι στα έξι» τρίποντα και θα οδηγήσει τον Παναθηναϊκό στη νίκη 101-94 επί του Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ και σε έναν ακόμη τίτλο πρωταθλητή! Το «τριφύλλι» θα φτάσει, έτσι, τις 51 κούπες (32 πρωταθλήματα, 12 Κύπελλα, 6 ευρωπαϊκά, 1 διηπειρωτικό)!

Εξάλλου, απογοητευμένοι από την απώλεια του τίτλου και κυρίως, απ' όσα ακούστηκαν, οι Αγγελόπουλοι αρχίζουν να σκέφτονται σοβαρά να φύγουν...

Το ίδιο βράδυ, οι Έλληνες θα γράψουν ιστορία! Σε όλη την Ευρώπη θα μαζευτούν αγανακτισμένοι πολίτες, στην Αθήνα, όμως, οι περισσότεροι! Τις 150.000 θα ξεπεράσει το συγκεντρωμένο πλήθος στο Σύνταγμα, το οποίο θα σχηματίσει τη μεγαλύτερη, αυθόρμητη συγκέντρωση μετά τη Μεταπολίτευση!



Στις 6 Ιουνίου, η ΑΕΚ θα πει «ναι» στην πρόταση 3 εκατ. ευρώ της Αλ Αίν από τα Εμιράτα για την πώληση του Σκόκο, ο οποίος υπογράφει τριετές συμβόλαιο συνεργασίας με συνολικές απολαβές 6,5 εκατ. ευρώ! Ο Αργεντινός θα δηλώσει στις 7 Ιουνίου στη SportDay το... αυτονόητο: «Ήταν πολλά τα λεφτά...».

Ζαγοράκης και Μπόλονι θα δώσουν τα χέρια στις 7 Ιουνίου για διετή συμβόλαιο, έναντι 480.000 ευρώ και 530.000 ευρώ, ενώ, στις 9 του μήνα, ο Κοστάντσο υπογράφει στον Ολυμπιακό και υπόσχεται να... κατεβάσει τα ρολά.

Στις 11 του Ιούνη, οι απλήρωτοι πολίστες του Ολυμπιακού, μετά το Κύπελλο, θα πάρουν ΚΑΙ το πρωτάθλημα, συντρίβοντας 7-3 τη Βουλιαγμένη!

Τέσσερις μέρες μετά (15/6), ο ποδοσφαιρικός Ολυμπιακός θα αποκτήσει και τον Μαρκάνο και... άλλες δύο μέρες μετά (16/6) ΚΑΙ τον Φέισα!

Στις 19 Ιουνίου, ο Παναιτωλικός θα κάνει το... κόλπο γκρόσο, αποκτώντας τον Καμαρά, ενώ αργά, το βράδυ της επομένης (20/6), Δέλλας και Αδαμίδης θα συμφωνήσουν για συμβόλαιο ενός ακόμα χρόνου.

Τέλος, όπως πρώτο θα αποκαλύψει το www.sport-fm.gr, τη μέρα όπου και θα... σκάσει το σκάνδαλο ''Koriopolis'' (22/6), ο Φορτούνης υπογράφει στην Καϊζερσλάουτερν. Λεπτά αργότερα, ο πρώην παίκτης του Αστέρα Τρίπολης θα δηλώσει στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6: «Πήρα την καλύτερη απόφαση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x