Οι λίστες του 2011

Οκτώβριος: Δάκρυα χαράς και λύπης

Χαράς για την αρμάδα του Σάντος που προκρίθηκε στο Euro 2012, των Φέτελ και Στόνερ που «κλείδωσαν» και μαθηματικά τον τίτλο σε Φόρμουλα 1 και Moto GP, αντίστοιχα, και λύπης για τον άδικο χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι, του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς και στα μέρη μας του νεκρού Έλληνα διαδηλωτή. Η αθλητική και όχι μόνο ανασκόπηση του Οκτώβριου από το sport-fm.gr

Χαράς για την αρμάδα του Σάντος που προκρίθηκε στο Euro 2012, των Φέτελ και Στόνερ που «κλείδωσαν» και μαθηματικά τον τίτλο σε Φόρμουλα 1 και Moto GP, αντίστοιχα, και λύπης για τον άδικο χαμό του Μάρκο Σιμοντσέλι, του συνιδρυτή της Apple, Στιβ Τζομπς και στα μέρη μας του νεκρού Έλληνα διαδηλωτή.

Η αθλητική και όχι μόνο ανασκόπηση του Οκτώβριου από το sport-fm.gr

Γεγονός του μήνα: Δυστυχώς η απώλεια του Μάρκο Σιμοντσέλι. Άφησε την τελευταία του πνοή στην πίστα της Σεπάνγκ στο γκραν πρι της Μαλαισίας, βυθίζοντας στο πένθος τον μηχανοκίνητο κόσμο. Μόλις μια εβδομάδα «χάθηκε» κι ο Νταν Γουέλντον σε αγώνα Indycar στο Λας Βέγκας…

Πρόσωπο του μήνα: Όχι κάποιος αθλητής, αλλά ο Στιβ Τζομπς, οποίος χάνει τη μάχη με την επάρατη νόσο, αλλά πίσω του αφήνει τεράστια «κληρονομιά». Συνιδρυτής της Apple, την οποία μετέτρεψε σε κολοσσό και ένα από τα πλέον γνωστά μπραντ παγκοσμίως, είχε τεράστια συμβολή στην εξέλιξη της τεχνολογίας.

Πρόκρισης Εθνικής ποδοσφαίρου στα τελικά του Euro 2012: Έχοντας φροντίσει το προηγούμενο διάστημα να φτιάξουν κλίμα με τις αλαζονικές δηλώσεις τους, οι Κροάτες καταφθάνουν στην Ελλάδα με περίσσια σιγουριά, αλλά στο τέλος παίρνουν το μάθημά τους. Η Εθνική του Σάντος παίρνει μεγάλη νίκη με σκορ 2-0 και κάνει αποφασιστικό βήμα για την πρόκριση στην τελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ποδοσφαίρου. Αυτή επισφραγίστηκε με το διπλό στην Γεωργία.

Ο μήνας των πρωταθλητών: Ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στην Φόρμουλα. Στη Σουζούκα απλά ήπιε από το μπουκάλι της σαμπάνιας -ως είθισται- με τον τίτλο στο παλμαρέ του. Κυρίαρχος και ο Κέισι Στόνερ στο Moto GP, αλλά δεν πρόλαβε να τον χαρεί όπως θα ήθελε, με τον τραγικό επίλογο του Σιμοντσέλι να επισκιάζει τα πάντα.

Καρέ-καρέ

4/10: Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας εκμεταλλευόμενη το λοκ-άουτ στο NBA σκάει βόμβα με την απόκτηση του Αντρέι Κιριλένκο.
4/10: Η Κάρεν Μέρφι, ιδιοκτήτρια παμπ στο Πόρτσμουθ, βγαίνει νικήτρια στη διαμάχη της με το Skysports!
5/10: Κλείνει οριστικά το κεφάλαιο Μανόλο Χιμένεθ για την ΑΕΚ, η οποία μια μέρα αργότερα ανακοινώνει τον Νίκο Κωστένογλου.
6/10: Σε μπελάδες η οικογένεια Ρούνεϊ, αφού συλλαμβάνονται ο πατέρας και ο θείος του άσου της Μαν. Γιουνάιτεντ.
7/10: Ο Ολυμπιακός στρέφεται νομικά κατά του γνωστού βρετανικού περιοδικού «Four Four Two», το οποίο με δημοσίευμά του χαρακτηρίζει υποκινητή επεισοδίων τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
11/10: Παρά την εμπλοκή του ονόματός του στο Koriopolis, ο Αστέρας Τρίπολης πετυχαίνει την παραμονή του στην Σούπερ Λίγκα, αφού η δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ κρίνει πως δεν προκύπτουν επαρκή στοιχεία και τον αθωώνει.
12/10: Σοβαρότερος από ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί κανείς αποδεικνύεται ο τραυματισμός του Τζενάρο Γκατούζο που -προσωρινά- χάνει την όρασή του από το αριστερό μάτι!
13/10: Με χιτ "η αποστολή" κυκλοφορεί η πρώτη δισκογραφική επιτυχία της Εθνικής ποδοσφαίρου. Κρατάμε την καλή διάθεση...
16/10: Ο Έιντουρ Γκούντγιονσεν είναι και με τη βούλα ο πιο άτυχος άνδρας της χρονιάς. Ο άσος της ΑΕΚ υπέστη συντριπτικό κάταγμα κνήμης-περόνης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και χάνει την χρονιά.
19/10: Ο Ολυμπιακός κατακτά επιβλητική νίκη εναντίον της Ντόρτμουντ και αναπτερώνει τις ελπίδες του για ευρωπαϊκή πορεία.
20/10: Πεθαίνει από ανακοπή καρδιάς 53χρονος Έλληνας διαδηλωτής.
20/10: Τέλος εποχής για τον Μουαμάρ Καντάφι, με τον Λίβυο συνταγματάρχη να βρίσκει τον θάνατο στα χέρια των αντικαθεστωτικών.
21/10: Η βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ ανακοινώσει το τέλος της ένοπλης δράσης της.
22/10: Λεβαδειακός και Δόξα Δράμας συμπληρώνουν το παζλ των 16 ομάδων της Σούπερ Λίγκας.
23/10: Η Σίτι διαλύει με σκορ 6-1 τη Γιουνάιτεντ μέσα στο "Ολντ Τράφορντ" στο παραδοσιακό ντέρμπι του Μάντσεστερ.
25/10: Φεύγει από την ζωή ένας από τους θρύλους του Ολυμπιακού, ο Λεωνίδας Ανδριανόπουλος.
27/10: Στο 50% η συμφωνία του περίφημου ελληνικού "κουρέματος".
28/10: (Δεν) πραγματοποιείται η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για την επέτειο του "ΟΧΙ".

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x