Οι λίστες του 2011

Νοέμβρης… αστεράτος!

«Τυχαίο; Δεν νομίζω», που λέει και η γνωστή διαφήμιση… Το Νοέμβριο, το μήνα όπου ο ουρανός «στολίζεται» από δεκάδες φωτεινά πεφταστέρια -ελέω του λεγόμενου «φαινομένου της βροχής διαττόντων αστέρων»- Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ… έλαμψαν στο Champions League! Τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, η πρώτη ήττα του Φερνάντο Σάντος, μετά από 10 νίκες και 7 ισοπαλίες, ως προπονητή της Εθνικής μας και το… ασταμάτητο σόου του Λέτο.

«Τυχαίο; Δεν νομίζω», που λέει και η γνωστή διαφήμιση…

Το Νοέμβριο, το μήνα όπου ο ουρανός «στολίζεται» από δεκάδες φωτεινά πεφταστέρια -ελέω του λεγόμενου «φαινομένου της βροχής διαττόντων αστέρων»- Ολυμπιακός και ΑΠΟΕΛ… έλαμψαν στο Champions League!

Τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ, η πρώτη ήττα του Φερνάντο Σάντος, μετά από 10 νίκες και 7 ισοπαλίες, ως προπονητή της Εθνικής μας και το… ασταμάτητο σόου του Λέτο.

Το γεγονός του μήνα: Το… παραμύθι για τον ΑΠΟΕΛ φαινόταν πως θα έχει happy end από την πρώτη, κιόλας, μέρα του Νοέμβρη. Οι «γαλαζοκίτρινοι», με άλλη μία επική εμφάνιση στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, θα επικρατήσουν 2-1 της Πόρτο στο ΓΣΠ και ουσιαστικά, θα… καθαρίσουν την πρόκριση στους «16» -αφού μόνο με «αυτοκτονία» θα έμεναν εκτός!



Προς τα τέλη, πια, του μήνα (23/11), το happy end… επιβεβαιώνεται! Ο ΑΠΟΕΛ θα αντέξει στην ασφυκτική πίεση της Ζενίτ στην Αγία Πετρούπολη, θα κρατήσει το 0-0 και με τον πόντο που θα βάλει στο… σακούλι, θα προκριθεί στους «16» του Champions League, μία αγωνιστική, μάλιστα, πριν ολοκληρωθεί η φάση των ομίλων!

Το ίδιο βράδυ, κόντρα σε ατυχία και απουσίες, ο Ολυμπιακός θα φύγει με παλικαρίσια νίκη από το «Βελοντρόμ», επικρατώντας 1-0 της Μαρσέιγ και θα μπει γερά στο κόλπο της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Champions League.



Έτσι, θα… ρεφάρει την άδικη ήττα (1-0) από την Ντόρτμουντ.



Πρόσωπο του μήνα: Σεμπάστιαν Λέτο

Δεν χρειάστηκε να το… ψάξουμε πολύ. Με κεκτημένη ταχύτητα από τον Οκτώβρη, ο Αργεντινός ήταν «όλα τα λεφτά» ΚΑΙ το Νοέμβριο! Πέτυχε δύο γκολ στις 5 Νοεμβρίου, στη νίκη 3-2 επί της ΑΕΚ, στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό είχε δοκάρι , ενώ απέναντι στον ΟΦΗ (3-1) ΚΑΙ σκόραρε ΚΑΙ… χόρεψε!

Από εκεί και πέρα…

Το Νοέμβριο συνεχίζεται το σίριαλ με… πρωταγωνιστές τον Παναθηναϊκό και τον Αλ Σαούντ. Στις 2 του μήνα, υπεγράφη από τους δικηγόρους των δύο πλευρών το προσύμφωνο -μεταξύ Γιάννη Βαρδινογιάννη και πρίγκιπα! Την επομένη, αυτό… έφτασε στα χέρια των μετόχων της ΠΑΕ.

Αργότερα, βέβαια, οι εξελίξεις στις… πριγκιπικές ιστορίες είναι ραγδαίες! Η αναβλητικότητα του πρίγκιπα Αλ Σαούντ να έρθει στην Ελλάδα και τα ερωτηματικά που παραμένουν για την ολοκλήρωση του deal για τη μεταβίβαση των μετοχών του Γιάννη Βαρδινογιάννη επαναφέρουν στο προσκήνιο την Arboris Capital.

Ωστόσο, την απόλυτη βεβαιότητά του για την πραγματοποίηση του deal με τον πρίγκιπα -συνεχίζει να- εκφράζει ο Βλάσης Τσάκας, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. Οι φίλοι του Παναθηναϊκού, όμως, δεν πείθονται… Ο Τσάκας θα δεχθεί φραστική επίθεση μετά το τέλος του αγώνα με τον ΟΦΗ (3-1) και εκνευρισμένος, θα πει: «Θα σας δείξω τα χρήματα και θα αποσύρουμε την πρόταση»!

Στο μεταξύ, στις 3 Νοεμβρίου, η ΑΕΚ θα γνωρίσει άλλη μία ήττα στο Europa League, από τη Λοκομοτίβ, στο ΟΑΚΑ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα περάσει σαν… σίφουνας από το Δουβλίνο, επικρατώντας 3-1 της Σάμροκ Ρόβερς!

Δύο μέρες αργότερα (5/11), ο Ηρακλής θα… βιώσει τη χειρότερη μέρα της ζωής του, αγωνιζόμενος για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Δ' Εθνική.

Όσο για την Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου, την ισοπαλία με τη Ρωσία, στο ντεμπούτο του Χολέμπας, θα… διαδεχθεί η πρώτη ήττα στη… Σάντος εποχή από τη Ρουμανία.

Τέλος, το Νοέμβρη είχαμε και τα δύο ντέρμπι «αιωνίων», σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αμφότερα τα ματς αποτέλεσαν… ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x