Pick & Roll

Οι παίκτες κάνουν εύκολη τη ζωή του προπονητή

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε τα πρώτα της τέσσερα φιλικά και τα συμπεράσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η «γαλανόλευκη» έπαιξε κατά διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ και έβαλε τον πήχη των προσδοκιών μας-και φέτος-αρκετά ψηλά. Η απόφαση του Γιόνας Καζλάουσκας, για το ποιους τρεις θα «κόψει» και δεν θα πάρει μαζί του στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, έμοιαζε αρκετά δύσκολη πριν οι διεθνείς επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που τους μετέφερε στην Κύπρο.

Η Εθνική Ελλάδος έδωσε τα πρώτα της τέσσερα φιλικά και τα συμπεράσματα είναι άκρως ενθαρρυντικά. Η «γαλανόλευκη» έπαιξε κατά διαστήματα σπουδαίο μπάσκετ και έβαλε τον πήχη των προσδοκιών μας-και φέτος-αρκετά ψηλά. Η απόφαση του Γιόνας Καζλάουσκας, για το ποιους τρεις θα «κόψει» και δεν θα πάρει μαζί του στο Μουντομπάσκετ της Τουρκίας, έμοιαζε αρκετά δύσκολη πριν οι διεθνείς επιβιβαστούν στο αεροπλάνο που τους μετέφερε στην Κύπρο. Μετά τα τέσσερα φιλικά, όμως, με Κύπρο, Γερμανία, Ρωσία και Κροατία, όλα πλέον είναι πιο ξεκάθαρα στο μυαλό του Λιθουανού τεχνικού.

Γράφει ο Αντώνης Κατσίκης

Πηγαίνοντας στην Κύπρο, οι εννιά από τους δεκαπέντε διεθνείς έμοιαζαν να είναι με το ένα πόδι στο Μουντομπάσκετ. Διαμαντίδης, Ζήσης, Σπανούλης, Περπέρογλου, Φώτσης, Μπουρούσης, Τσαρτσαρής, Σχορτσανίτης και Πρίντεζης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο πως θα βρεθούν στο μεγάλο ραντεβού. Πριν από τα ματς στην Κύπρο, οι Καλάθης, Καϊμακόγλου, Βουγιούκας, Βασιλειάδης, Παπανικολάου και Παππάς αναμενόταν να παλέψουν για τις τρεις θέσεις που… περισσεύουν.

Μετά την πρώτη τετράδα φιλικών, οι Καλάθης και Βουγιούκας απέκτησαν σαφέστατο προβάδισμα έναντι των τεσσάρων «ανταγωνιστών» τους. Ειδικά ο πλέι μέικερ του Παναθηναϊκού ήταν εξαιρετικός και φαίνεται να κερδίζει με το σπαθί του τη δέκατη θέση. Πολύ καλά στοιχεία έδειξε και ο Ίαν Βουγιούκας. Ο 25χρονος σέντερ δείχνει να «κουμπώνει» καλά στη φροντ λάιν και να αποκτά πολλές πιθανότητες να συμπεριληφθεί τελικά στην δωδεκάδα που θα ταξιδέψει στην Τουρκία. Κώστας Παπανικολάου και Νίκος Παππάς έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους και από του χρόνου νομίζω πως θα αποκτήσουν σημαντικό ρόλο στο ρόστερ της «επίσημης αγαπημένης». Φέτος, όμως, πολύ δύσκολα θα καταφέρουν να κάνουν… την έκπληξη.

Έτσι, και αν φυσικά δεν συμβεί κάποιο απρόοπτο, όλα δείχνουν πως οι Κώστας Βασιλειάδης και Κώστας Καϊμακόγλου θα παλέψουν για το τελευταίο «εισιτήριο». Οι δύο παίκτες είναι εντελώς διαφορετικοί και κάνουν πολλές-αλλά διαφορετικές-δουλειές μέσα στο παρκέ. Το θέμα τώρα είναι να δούμε τι κομμάτι λείπει από το παζλ της ομάδας.

Λείπει ένας δυναμικός φόργουορντ, ο οποίος είναι εξαιρετικός στην άμυνα και υπό συνθήκες μπορεί να παίξει και στο «3» (βλέπε Καϊμακόγλου) ή μας λείπει ένας σκόρερ με θανατηφόρο σουτ πίσω από τα 6.25 ο οποίος μπορεί να προσφέρει και στην άμυνα με τα γρήγορα πόδια του (βλέπε Βασιλειάδη).

Για απορίες, σχόλια, παρατηρήσεις στο antonis33@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x