Γενικά

Σε επτά πόλεις το Basketball Africa League

Όλα έτοιμα για τη νεοσύστατη διοργάνωση της Αφρικής.

Το Κάιρο (Αίγυπτος), το Ντακάρ (Σενεγάλη), το Λάγος (Νιγηρία), η Λουάντα (Ανγκόλα), το Ραμπάτ (Μαρόκο), και ή το Μοναστίρ, ή η Τύνιδα της Τυνησίας ανακοινώθηκε από την Βasketball African League ότι θα είναι οι πόλεις που θα φιλοξενήσουν την παρθενική σεζόν της κανονικής σεζόν της διοργάνωσης, ενώ η πόλη Κιγκάλι (Ρουάντα) θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει το πρώτο Φάιναλ Φορ στην ιστορία της BAL και φυσικά τον τελικό.

Επιπλέον, η BAL ανακοίνωσε ότι η NIKE και η Jordan Brand θα είναι ο αποκλειστικός τεχνικός του νέου επαγγελματικού πρωταθλήματος που θα έχει 12 ομάδες από ολόκληρη την Αφρική και η έναρξή του έχει προγραμματιστεί για τον Μάρτιο του 2020.

Οι ανακοινώσεις έγιναν από τον πρόεδρο της BAL, Αμαντού Γκάλο κατά τη διάρκεια της τελετής που έγινε στο Μουσείο Μαύρων Πολιτισμών στο Ντακάρ όπου ήταν παρόντες ο ??Γενικός Γραμματέας της FIBA, Ανδρέας Ζαγκλής, o εκτελεστικός διευθυντής της FIBA Africa, Αλφονς Μπιλέ, ο κομισάριος του NBA, Ανταμ Σίλβερ ο αναπληρωτής κομισάριος, Μάρκ Τέιτουμ, ενώ μαζί τους ήταν εν ενεργεία και πρώην παίκτες του NBA και του WNBA.

«Οι σημερινές ανακοινώσεις σηματοδοτούν ακόμα ένα σημαντικό ορόσημο καθώς βαδίζουμε ολοταχώς σε μία ιστορική πρώτη σεζόν για την Basketball Africa League», δήλωσε ο Φαλ. «Πλέον. έχουμε επτά εξαιρετικές πόλεις όπου θα παίξουμε κι επίσης έχουμε την πρώτη συνεργασία με μία παγκοσμίου φήμης εταιρίας αθλητικής ένδυσης. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους πρώτους συνεργάτες μας, την ΝΙΚΕ και την Jordan Brand για την υποστήριξή τους σε αυτό το ταξίδι, εξασφαλίζοντας ότι οι ομάδες μας θα έχουν στη διάθεσή τους την καλύτερη ένδυση».

Αρχίζοντας από το Μάρτιο του 2020, οι έξι πόλεις, θα φιλοξενήσουν την κανονική σεζόν, που θα χωριστεί σε δύο περιφέρειες και η κάθε μία από αυτές θα διεξάγεται σε τρεις πόλεις. Η κανονική περίοδος θα δει τις 12 ομάδες να παίζουν πέντε παιχνίδια η κάθε μία σε ένα συνολικό αριθμό 30 αγώνων, με τις τρεις πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια να προκρίνονται για τα πλέι-οφ. Οι έξι ομάδες που θα προκριθούν στα πλέι-οφ - το Super 6 - θα παίξουν σε σύστημα round robin για να καθοριστούν οι ομάδες που θα περάσουν στο Φάιναλ Φορ της BAL που θα διεξαχθεί στο Κιγκάλι της Ρουάντα στα τέλη της άνοιξης του 2020.

Η NIKE και η Jordan Brand θα εξοπλίσουν τις 12 ομάδες του πρωταθλήματος με επίσημες στολές, ενδυμασίες, κάλτσες και ρούχα προπόνησης. Εξι ομάδες θα φορέσουν NIKE και οι άλλες έξι ομάδες την Jordan Brand. Η συνεργασία με την NIKE και την Jordan Brand σηματοδοτεί την πρώτη συνεργασία της BAL.

Η ανακοίνωση για για την έναρξη του BAL υπό της αιγίδα του ΝΒΑ και της FIBA, η οποία θα σφραγίσει την πρώτη συνεργασία του ΝΒΑ σε μία επαγγελματική Λιγκα εκτός της Βορείου Αμερικής, έγινε κατά τη διάρκεια All-Star Game στη Σάρλοτ, στις 16 Φεβρουαρίου.

Το NBA και η FIBA σχεδιάζουν να ??υποστηρίξουν οικονομικά και την ανάπτυξη του γενικότερου οικοσυστήματος του μπάσκετ της Αφρικής, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης για τους παίκτες, τους προπονητές και τους διαιτητές και τις επενδύσεις σε υποδομές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x