Διονύσης Δεσύλλας

«Ατσαλάκωτος» στο Καραϊσκάκη, κρατάει μόνο τον πολύ σημαντικό βαθμό

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για το ισόπαλο(0-0) του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης», τη δικαιοσύνη μέσω VAR και το δεύτερο ημίχρονο που δεν πρέπει να επαναληφθεί.

*Ναι, ο Παναθηναϊκός ήθελε τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο «Γ. Καραϊσκάκης». Με αυτό το σκεπτικό και αυτή τη νοοτροπία πήγαινε στο Φάληρο και φάνηκε από την ενδεκάδα που κατέβασε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στο ντέρμπι. Δεν επέλεξε τρεις ανασταλτικούς χαφ στη μεσαία γραμμή, αλλά δυο και τον Μπερνάρ για να δημιουργεί. Δυστυχώς, όμως, ο Βραζιλιάνος ήταν σε κακή βραδιά, όπως και συνολικά το «τριφύλλι» στην επανάληψη.

*Αν εξαιρέσουμε ένα 20λεπτο στο πρώτο ημίχρονο στο οποίο ο Παναθηναϊκός μετά την αρχική πίεση κοντρόλαρε το παιχνίδι και ήλεγχε τον ρυθμό, η εμφάνιση συνολικά δεν ήταν τέτοια που να άξιζε κάτι παραπάνω η ομάδα. Στην επανάληψη, οι «πράσινοι» δεν είχαν ένταση, έκαναν πολλά λάθη που έδιναν τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να απειλεί και να χάνει ευκαιρίες. Η αμυντική γραμμή είχε επιπόλαιες και βιαστικές αποφάσεις, όπως και οι χαφ.

*Μόλις ένα 7λεπτο ο Παναθηναϊκός στο δεύτερο ημίχρονο ήταν καλός, κρατώντας μπάλα και βγαίνοντας μπροστά. Μιλάμε για το διάστημα που πάτησε τρεις φορές περιοχή και έχασε τεράστια ευκαιρία όταν το σουτ του Σπόραρ, πέρασε λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι της εστίας του Πασχαλάκη. Από την άλλη, το «τριφύλλι» στάθηκε τυχερό στη μεγάλη φάση του Κανός στο πρώτο μέρος και σε δυο σουτ του Ισπανού στο δεύτερο μέρος. Είδε, επίσης, τον Μπρινιόλι να κάνει σημαντικές επεμβάσεις όποτε χρειάστηκε.

*Για τη φάση του γκολ που ακυρώθηκε, δε χρειάζεται να πούμε πολλά. Ο Ελ Αραμπί συμμετέχει, είναι εκτεθειμένος και σωστά το VAR φωνάζει τον διαιτητή Πινέιρο, ο οποίος το ακυρώνει. Παρά τις διαμαρτυρίες όλων στον Ολυμπιακό, ακόμα και του Βαγγέλη Μαρινάκη που έφτασε στη γραμμή για να φωνάξει! Αν δεν υπήρχε το VAR, το γκολ κακώς θα μετρούσε και ο Παναθηναϊκός θα έβγαινε… γραφικός. Γιατί; Γιατί πολύ απλά θα φώναζε δικαιολογημένα για γκολ που κακώς θα μετρούσε. Ευτυχώς που, πλέον, υπάρχει η τεχνολογία. Άλλωστε, το έχουμε αναφέρει πολλές φορές: Το να μην είσαι καλός σε ένα ματς, δε σημαίνει ότι υπάρχει δικαίωμα να αδικηθείς από σοβαρό λάθος…

*Ο Παναθηναϊκός κρατάει έναν πολύ σημαντικό βαθμό στο ντέρμπι. Δεν έχασε από τον καλύτερο Ολυμπιακό στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Πιέστηκε, δεν ήταν καλός σε βασικές αρχές του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά άντεξε και έφυγε «ατσαλάκωτος» από το «Γ. Καραϊσκάκης». Η εμφάνιση του δευτέρου ημιχρόνου πρέπει να προβληματίσει ενόψει της συνέχειας. Για να το διατυπώσουμε καλύτερα, δεν πρέπει να επαναληφθεί. Ακολουθούν πολλά ντέρμπι, το τριφύλλι συνεχίζει στην κορυφή, αλλά οφείλει να μάθει από το κακό του β’ μέρος στο ντέρμπι και να παρουσιάσει βελτιωμένο πρόσωπο στη συνέχεια. Άλλωστε, η διάρκεια είναι αυτή που μετράει και όχι ένα 45λεπτο κακό. Ιδιαίτερα όταν ακόμα κι έτσι, δε χάνεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x