Διονύσης Δεσύλλας

Η νοοτροπία του Γιώργου Δώνη και ο διπλός στόχος του Παναθηναϊκού

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για τη νίκη του Παναθηναϊκού επί του Λεβαδειακού, το πνεύμα του Γιώργου Δώνη και τις βλέψεις του τριφυλλιού για τη συνέχεια.

Του Διονύση Δεσύλλα

Ο Παναθηναϊκός έδειξε σοβαρός και συγκεντρωμένος στη χθεσινή φιλική νίκη επί του Λεβαδειακού με 2-0. Οι «πράσινοι» είχαν στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα καλή εικόνα, με σωστή κυκλοφορία, τακτική πειθαρχεία στο 3-4-2-1 και το 3-5-2 που δοκίμασε ο Γιώργος Δώνης, ήταν αποτελεσματικοί, καθώς και σκόραραν δυο φορές σε τέσσερις φάσεις και σε γενικές γραμμές ικανοποίησαν με την απόδοσή τους, δίχως να εντυπωσιάσουν.

Τα άλυτα προβλήματα, βέβαια, για την ομάδα παραμένουν η δημιουργία και το γεγονός ότι δέχεται εύκολα φάσεις από το πουθενά. Τα παραπάνω τα είδαμε και χθες. Κάτι η έλλειψη σέντερ φορ και κάτι το γεγονός ότι στην ομάδα δεν υπάρχουν αρκετοί ποδοσφαιριστές από τη μέση και μπροστά με ικανότητα να δημιουργούν ρήγματα στην αντίπαλη περιοχή καθιστούν και το πρόβλημα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Όσο για την ευκολία με την οποία μπορεί να δεχθεί φάσεις το «τριφύλλι», αυτό έχει να κάνει κυρίως με την ταχύτητα της άμυνας, αλλά και με τη μη συγκέντρωση σε κάποιες περιπτώσεις. Χθες, ο Παναθηναϊκός δεν «πλήρωσε» τις όποιες αμυντικές ανορθογραφίες, διότι μια φορά ο Γιακουμάκης πλάσαρε ψηλά άουτ και δυο φορές ο Διούδης είπε «όχι» σε τετ α τετ.

Σε ατομικό επίπεδο, ξεχώρισαν οι Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Τζανδάρης. Οι δυο πρώτοι, μάλιστα, είχαν εξαιρετική συνεργασία στο πρώτο γκολ της ομάδας. Δραστήριος ήταν και ο Εμανουηλίδης, που μπήκε ως αλλαγή, χάνοντας, μάλιστα, μια μεγάλη ευκαιρία για το 3-0 στην επανάληψη.

Το έχουμε τονίσει ξανά. Ο Παναθηναϊκός θα είναι μια ομάδα δουλεμένη, δίχως τους μεγάλους αστέρες και την πολλή ποιότητα λόγω της άσχημης συγκυρίας και των όσων έχει κάνει τη χρονιά που πέρασε η διοίκηση. Μια ομάδα που θα προσπαθεί μέσω της σκληρής δουλειάς που γίνεται και θα συνεχίσει να γίνεται στο Κορωπί να σβήνει τις όποιες ανορθογραφίες. Μια ομάδα με ένα σφικτό σύνολο το οποίο θα θέλει να παρουσιάζει κάθε Σαββατοκύριακo στο γήπεδο ο Γιώργος Δώνης και μέσω του οποίου θα καλύπτονται τα κενά και οι αδυναμίες. Και μια ομάδα που, παρά τα όσα έχουν συμβεί, θα πρέπει να γνωρίζει πάνω απ’ όλα η ίδια ότι είναι μεγάλη και έτσι θα την αντιμετωπίζει ο κάθε αντίπαλος.

Ο Παναθηναϊκός, παραμένει… Παναθηναϊκός, όσο κι αν το επίπεδο δεν είναι όπως παλαιότερα. Κι αυτό το τελευταίο είναι κάτι που θέλει να περάσει ο Γιώργος Δώνης στους ποδοσφαιριστές του, δίνοντάς τους να καταλάβουν ότι το μεγάλο κλαμπ συνεχίζει να είναι μεγάλο, ακόμη κι αν περνάει μια κρίση. Αυτό είναι το πνεύμα, αυτή είναι η νοοτροπία του Έλληνα προπονητή, που εκτός των άλλων ξέρει πάρα πολύ καλά τι εστί Παναθηναϊκός. Και έτσι θα πρέπει να συμπεριφέρονται άπαντες μέσα στην ομάδα. Από τον πρώτο, μέχρι τον τελευταίο.

Σε ό, τι έχει να κάνει με τους στόχους του «τριφυλλιού», λίγες μέρες πριν από την έναρξη της νέας σεζόν…

Ολοι γνωρίζουν ότι η χρονιά θα είναι δύσκολη. Πιθανότατα η πιο δύσκολη στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας. Αυτό το ξέρουν άπαντες, αλλά με… μοιρολόι και συνεχής μιζέρια, η κατάσταση δεν οδηγεί πουθενά. Οι ευθύνες έχουν καταγραφεί και η κριτική έχει γίνει και θα συνεχίσει να γίνεται. Στο «καθαρά» αγωνιστικό κομμάτι, όμως, υπάρχει μια χρονιά που πρέπει να βγει. Και πρέπει να βγει με τον όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Οι «πράσινοι» θα παλέψουν με σκοπό τη δημιουργία ενός συνόλου ανταγωνιστικού που θα έχει ως στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη βαθμολογική συγκομιδή. Ταυτόχρονα, οι άνθρωποι της ομάδας θα προσπαθήσουν μέσα σε αυτή τη δύσκολη χρονιά να βγάλουν και ποδοσφαιριστές. Ποδοσφαιριστές νέους και τα ταλαντούχους οποίοι θα «ψηθούν» και θα έχουν κάνει ένα μεγάλο βήμα, προκειμένου από την μεθεπόμενη χρονιά- που θεωρητικά, τα προβλήματα στο οικονομικό κομμάτι και τον περιορισμό θα έχουν τελειώσει- να αποτελέσουν κι αυτή κομμάτι μιας νέας πιο δυνατής ομάδας που θα χτιστεί με άλλου τύπου μεταγραφές. Το δεύτερο, η «γέννηση» δηλαδή ποδοσφαιριστών ή αν θέλετε το «ζύμωμά» τους είναι κάτι πολύ – πολύ σημαντικό και ταυτόχρονα αναγκαίο για τον Παναθηναϊκό.

*Ο Γιώργος Δώνης, στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του ματς, εκτός των άλλων ήταν και ενωτικός. Ενωτικός ως προς τον κόσμο, καθώς ξέρει ότι η παρουσία του στο γήπεδο θα παίξει σημαντικό ρόλο. Οι φίλοι του τριφυλλιού είναι απογοητευμένοι με την όλη κατάσταση, κάτι το οποίο είναι πολύ λογικό. Από την πλευρά του, όμως, ο προπονητής της ομάδας θέλει δίπλα στην ομάδα τους οπαδούς, οι οποίοι νιώθουν ταλαιπωρημένοι και εξαντλημένοι από όλα όσα έχουν συμβεί. Ο κόσμος έχει κάθε δικαίωμα να αποδοκιμάζει τη διοίκηση, να γυρίζει την πλάτη της στις πρακτικές της. Άλλωστε, κατά το παρελθόν ο ίδιος κόσμος στήριξε, μέχρι να δει τη σημερινή κατάσταση. Το ποδοσφαιρικό τμήμα, οι παίκτες και το σταφ δηλαδή θέλουν τη συμπαράσταση του κόσμου. Είπαμε, η χρονιά είναι δύσκολη από κάθε άποψη…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x