Διονύσης Δεσύλλας

Παίκτες… αυστηρά για τον Παναθηναϊκό!

Η μεταγραφική ενίσχυση που έρχεται για τον Παναθηναϊκό θα πρέπει να περιλαμβάνει ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν κατά πολύ την ποιότητα του ρόστερ. Λίγους, αλλά καλούς. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Του Διονύση Δεσύλλα
twitter@dionisis_d


Είναι γνωστό ότι ο Παναθηναϊκός έχει ως βάση την απόκτηση 4-5 ποδοσφαιριστών και βλέπουμε. Δεν έχει μπει- και δεν πρέπει να το κάνει- σε διαδικασία αναζήτησης πολλών παικτών η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι, παρά τα δεκάδες ονόματα που γράφονται καθημερινά, κυρίως στα Μέσα του εξωτερικού και ιδιαίτερα της Ιταλίας. Κάποια απ’ αυτά ενδιαφέρουν και εξετάζονται, αλλά, όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, δεν είναι δυνατόν ο Παναθηναϊκός να ασχολείται με καμιά… 20αριά περιπτώσεις, που έχουν δει το «φως» της δημοσιότητας.

Οι 4-5 προσθήκες που θα γίνουν, σε πρώτη φάση, αφορούν αμυντικό μέσο, επιθετικό, αριστερό μπακ, εσωτερικό μέσο και στόπερ. Οι πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν ότι οι «πράσινοι» τις τελευταίες μέρες φορτσάρουν για να κλείσουν πρώτα τον φορ, ο οποίος θα πλαισιώσει τους Μάρκους Μπεργκ, Σεμπάστιαν Λέτο τη νέα χρονιά και θα καλύψει το κενό του Μλάντεν Πέτριτς. Μόλις οι «πράσινοι» αποκτήσουν- εγκαίρως ώστε να γίνει με όσο το δυνατόν περισσότερους «νέους» το βασικό στάδιο της προετοιμασίας- αυτούς τους 4-5 ποδοσφαιριστές, θα κοιτάξουν και για 2-3 ακόμη περιπτώσεις. Περιπτώσεις… συμπληρωματικές περισσότερο.

Είναι σωστή η λογική των ανθρώπων του «τριφυλλιού» για λίγους ποδοσφαιριστές για ενίσχυση. Διότι, το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν θέλει… γκρέμισμα και χτίσιμο από την αρχή. Το αντίθετο. Με την προσθήκη κάποιων ποδοσφαιριστών τον Ιανουάριο, όπως των Μολέδο, Βιγιαφάνιες, Μπουμάλ, Βλαχοδήμου, Λέτο, Μέστο, η ποιότητα, αναμφισβήτητα, έγινε περισσότερη. Χρειάζονται, όμως, κάποιες ακόμη «πινελιές», αν θέλετε, που θα ολοκληρώσουν τον… πίνακα και θα κάνουν την ομάδα (με τη σωστή δουλειά στην προετοιμασία) πιο ισχυρή, εντός αγωνιστικού χώρου, πιο ελκυστική και πιο ανταγωνιστική σε διάρκεια.

Που καταλήγουμε; Οι ποδοσφαιριστές που θα έρθουν θα πρέπει να είναι… αυστηρά για Παναθηναϊκό! Δεν αρκεί να φορέσουν τα πράσινα παίκτες ισάξιοι και με ίδιες παραστάσεις με τους υπάρχοντες στο ρόστερ. Αντιθέτως, οι «νέοι» επιβάλλεται και καλύτεροι να είναι και με προσωπικότητα «ισχυρή» που θα μεταδοθεί στα αποδυτήρια και κατ’ επέκταση στο χορτάρι και τα παιχνίδια. Με 4-5 τέτοιους, οι «πράσινοι» έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι καταφέρουν κάτι ΠΟΛΥ καλύτερο τη χρονιά που έρχεται.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x