Διονύσης Δεσύλλας

Πλήρωσε την αστοχία του παρά την καλή εμφάνιση και τη μεγάλη προσπάθεια στη Λεωφόρο

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα (2-1) του Παναθηναϊκού από τη Ρεν και εξηγεί τους λόγους του κακού αποτελέσματος για το «τριφύλλι».

*Το ζητούμενο εξ' αρχής για τον Παναθηναϊκό απέναντι σε μια φουλ ποιοτική ομάδα όπως η Ρεν ήταν η νίκη. Με αυτό το σκεπτικό προετοιμάστηκε τις τελευταίες ημέρες η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και αυτό έψαξε στο «Απόστολος Νικολαϊδης». Δεν τα κατάφερε και θα εξηγήσουμε τους λόγους παρακάτω. Προτού, όμως, φτάσουμε σε αυτούς, θα πρέπει να τονίσουμε το εξής απλό και αυτονόητο: Προφανώς και δεν χάθηκε τίποτα. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν την πρώτη τους ήττα στον όμιλο του Europa League, πέφτουν από την κορυφή στην οποία ανέβηκε η γαλλική ομάδα και... ο μαραθώνιος της Ευρώπης συνεχίζεται.

*Τα πράγματα είναι απλά. Ο Παναθηναϊκός δεν εκμεταλλεύτηκε τις στιγμές και τις πολλές ευκαιρίες που έκανε σε αντίθεση με τη Ρεν. Οι Γάλλοι, μπορεί να είχαν λιγότερες φάσεις, έβγαλαν, όμως, την ποιότητά τους στο γήπεδο και όποτε έβλεπαν πιθανότητα λάθους «χτυπούσαν». Είχαν την ουσία. Έτσι έγινε στο 7' όταν ο Γκουιρί είδε την αδράνεια στην πράσινη άμυνα και πλάσαρε για το 0-1 ή στο 14' όταν είχε δοκάρι σε εντυπωσιακό σουτ έξω από την περιοχή.

*Από εκείνο το σημείο και μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κυριάρχησε. Δεν είχε, όμως, την ουσία που είναι φυσικά το γκολ. Χάθηκαν ευκαιρίες με Ιωαννίδη, Τζούριτσιτς, Μπερνάρ, Τσέριν (φάουλ), ωστόσο τα... δίχτυα δεν τινάχτηκαν. Παρά την εξαιρετική απόδοση, την πίεση και την πολύ καλή ανάπτυξη, παρά το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός έκανε το δικό του παιχνίδι γι αυτά τα 30 λεπτά, δεν κατάφερε να βρει γκολ ισοφάρισης και να πάει στα αποδυτήρια με το ματς στα ίσα.

*Στην επανάληψη, η ποιότητα της Ρεν ήταν αυτή που «μίλησε» ξανά με το «καλημέρα». Μόλις 4 λεπτά μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Καλιμεντό έκανε ένα σπάνιας ομορφιάς τακουνάκι μέσα στην... πολυκοσμία, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το 0-2 για να βάλει ακόμη πιο δύσκολα στον Παναθηναϊκό. Σε τέτοιου τύπου φάσεις, δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Ο επιθετικός της Ρεν έβαλε γκολ καριέρας. Εκεί ούτε για λάθη κάνεις λόγο, ούτε για αδράνειες. Είναι απλώς η κλάση ενός ποδοσφαιριστή.

*Το γκολ του Ιωαννίδη με πέναλτι στο 61' έδωσε ελπίδες στον Παναθηναϊκό που έδωσε ό, τι είχε και δεν είχε για να φτάσει στην ισοφάριση. Ανέβασε ψηλά τις γραμμές του με αποτέλεσμα η Ρεν να βγάλει δυο αντεπιθέσεις «φωτιά» και να δει τον Μπρινιόλι να λέει "όχι" με εντυπωσιακές επεμβάσεις. Τα ρίσκα που πήρε το "τριφύλλι" παραλίγο να τα πληρώσει, αλλά δε γινόταν και διαφορετικά.

*Θα μπορούσε να σκοράρει ξανά ο Παναθηναϊκός και να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας; Ναι, είναι η απάντηση. Τα πάντα θα μπορούσαν να συμβούν στην επανάληψη, έτσι όπως πήγε ο ρυθμός του αγώνα και μετά τα ρίσκα που πήραν οι γηπεδούχοι. Είχαν μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Ιωαννίδη, καλή στιγμή με τον Μαντσίνι και φυσικά δοκάρι στο φινάλε με σέντρα του Μλαντένοβιτς και σουτ του Μαντσίνι που κόντραρε σε αμυντικό προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή! Με λίγα λόγια: Δεν τον ήθελε χθες τον Παναθηναϊκό, παρά τις μεγάλες φάσεις που έφτιαξε στο ματς.

*Ο τίτλος «κρίμα κι άδικο» περιγράφει σε μεγάλο βαθμό τα όσα είδαμε χθες στη Λεωφόρο. Η Ρεν έβγαλε την ποιότητά της, έδειξε ότι είναι μια εξαιρετική ομάδα με πολλές αρετές από τη μέση και μπροστά και όταν βρήκε τις δικές της στιγμές, τις έκανε γκολ. Ο Παναθηναϊκός από την άλλη, ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έπιασε ανα διαστήματα υψηλά στάνταρ απόδοσης, αλλά δε σκόραρε όταν έπρεπε, παρά το γεγονός ότι είχε τις μεγάλες ευκαιρίες για να το κάνει. Η αδυναμία της ομάδας να μετουσιώσει σε γκολ τις φάσεις της ήταν αυτή που σε μεγάλο βαθμό έκρινε το αποτέλεσμα.

*Οπως αναφέραμε και παραπάνω, υπάρχει δρόμος ακόμα στην Ευρώπη. Η πρώτη ήττα και μάλιστα μέσα στη Λεωφόρο «πληγώνει» το «τριφύλλι», αλλά οι «πράσινοι» έχουν μπροστά τους παιχνίδια που μπορούν να μαζέψουν απαιτούμενους βαθμούς για να πετύχουν τον στόχο τους που είναι η ευρωπαϊκή συνέχεια και μετά τον όμιλο. Αρκεί, πέρα από πολύ καλή απόδοση και εξαιρετική δημιουργία, η ομάδα να βελτιωθεί και στην εκτέλεσή της. Τα καλά διαστήματα σε ένα ματς πρέπει να επιβραβεύονται με σκοράρισμα και να μην επαναληφθούν ανάλογες καταστάσεις όπως αυτή κόντρα στη Ρεν.

*Σε ατομικό επίπεδο, ο Παλάσιος ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, όπως και ο Ιωαννίδης. Έδωσαν μάχες, δημιούργησαν επικίνδυνες καταστάσεις στην άμυνα της Ρεν και ο διεθνής φορ σκόραρε ξανά με την εκτέλεση πέναλτι που ανέλαβε. Ο Τζούριτσιτς ήταν μακριά από τον καλό του εαυτό. Οι Αράο και Τσέριν έτρεξαν πολύ και βοήθησαν, ενώ η άμυνα χρεώνεται την αδράνεια στο πρώτο γκολ και κάποια λάθη από το πουθενά που έδωσαν τη δυνατότητα στη Ρεν να βγάλει δυο ευκαιρίες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x