Διονύσης Δεσύλλας

Για να σηκώνεις τα χέρια ψηλά…

Ψάχνεις να καταλάβεις πώς ο Παναθηναϊκός έχασε ένα ακόμα εκτός έδρας παιχνίδι. Αδυναμία στη δημιουργία, χαμένο πέναλτι και ξανά οι αμφισβητούμενες φάσεις κατά του. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

*Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς το είπε στις δηλώσεις του μετά το τέλος του αγώνα στο Αγρίνιο. «Ο τρόπος που χάνουμε τα ματς είναι απίστευτος», τόνισε ο Σέρβος προπονητής, κάτι που αποτυπώνει την πραγματικότητα. Οι «πράσινοι» σε ένα εκτός έδρας ματς που υπερείχαν σχεδόν σε όλο τον αγώνα, κατάφεραν να μην πάρουν ούτε βαθμό, να επιστρέψουν ξανά σε βαθμολογικές περιπέτειες και να ρίξουν πάλι την ψυχολογία τους ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

*Ήταν καλύτερος ο Παναιτωλικός από τον Παναθηναϊκό; «Όχι», είναι η απάντηση. Όμως, η ομάδα του Γιάννη Αναστασίου βρήκε γκολ με τρομερό φάουλ του Μεντόσα, έκλεισε καλά τους διαδρόμους, έβαλε πίεση στο «τριφύλλι» και είναι χαρακτηριστικό ότι στο δεύτερο ημίχρονο, οι «πράσινοι» κυκλοφορούσαν, έφταναν κοντά στην περιοχή, αλλά αδυνατούσαν να βγάλουν φάσεις για να μπουν ξανά στο παιχνίδι.

*Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και το χαμένο πέναλτι στο 69'. Ο Ιωαννίδης το κέρδισε, ο Καρλίτος το εκτέλεσε, αλλά ο Ανέστης του είπε «όχι» στην πιο καθοριστική φάση της αναμέτρησης που θα μπορούσε να αλλάξει πολλά, τόσο στο θέμα αποτελέσματος, όσο και στο κομμάτι της ψυχολογίας για τα υπόλοιπα λεπτά του αγώνα. Όλα στραβά και ανάποδα.

*Είχε προηγηθεί το πρώτο ημίχρονο εκεί που ο Παναθηναϊκός είχε καθολική υπεροχή και σημαντικές ευκαιρίες με Αϊτόρ κα Καρλίτος να ανοίξει το σκορ. Δεν τα κατάφερε, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν συνεχώς μπροστά και προσπαθούσε να πετύχει ένα τέρμα που θα του έκανε τη ζωή πιο εύκολη, σε ένα διάστημα που ο Παναιτωλικός αμυνόταν και περίμενε τους φιλοξενούμενους, δίχως να κάνει κάτι το αξιοσημείωτο επιθετικά.

*Μαζί με όλα τα υπόλοιπα, είχαμε για ένα ακόμη παιχνίδι και δύο αμφισβητούμενες φάσεις κατά του Παναθηναϊκού. Στο γκολ του Σάρλια στο 36', το οποίο ακυρώθηκε, κανείς δεν έχει καταλάβει αν η μπάλα έχει βγει ολόκληρη στην κεφαλιά-πάσα του Βέλεθ. Οι λήψεις δεν είναι καθαρές και η μεγάλη απορία είναι η εξής: Πώς έπειτα από τέτοια κακά πλάνα -στα οποία δεν καταλαβαίνεις ότι η μπάλα περνάει ολόκληρη τη γραμμή- δεν κάλεσαν από το VAR τον διαιτητή Σιδηρόπουλο να πάει να το εξετάσει; Πώς είναι δυνατόν σε τέτοια φάση να έχουν καταλάβει τι έχει συμβεί όταν κανείς δεν μπορεί να βγάλει άκρη; Υπάρχει, φυσικά, και το φάουλ του Ρούμπεν στον Μεντόσα, από το οποίο προήλθε το γκολ του Παναιτωλικού. Αμφισβητούμενη φάση και αυτή, που με ευκολία σφυρίζεται κατά των «πράσινων».

*Η επιλογή του Βιτάλ δεν δικαίωσε τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Ο Βραζιλιάνος δεν ήταν καλός, ενώ ο Παλάσιος όταν μπήκε ως αλλαγή έδωσε μια ενέργεια στην ομάδα του, σε ένα σημείο που ο Παναθηναϊκός ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Ο Καρλίτος απέδωσε καλύτερα όταν πέρασε πίσω από τον επιθετικό, μετά την είσοδο του Ιωαννίδη, αλλά μέχρι εκεί.

*Είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά για τους τρόπους με τους οποίους «καταφέρνει» να χάσει σημαντικούς βαθμούς ο Παναθηναϊκός. Όλα στραβά και ανάποδα σε μία ακόμη εκτός έδρας αναμέτρηση. Χαμένο πέναλτι, γκολ από το πουθενά για τον Παναιτωλικό, αμφισβητούμενες φάσεις και διαιτητικές αποφάσεις κατά των πράσινων και έλλειψη φάσεων στο δεύτερο μέρος. Ένα ακόμη παιχνίδι χάθηκε, δίχως ο αντίπαλος να είναι καλύτερος. Είχε, όμως, την ουσία όταν χρειάστηκε.

*Η κατάσταση παραμένει οριακή στη βαθμολογία. Μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία χάθηκε για εδραίωση στην τετράδα. Τα εκτός έδρας παραμένουν, δυστυχώς, η μεγάλη πληγή για τον Παναθηναϊκό, ειδικά όταν μιλάμε για αναμετρήσεις εκτός Αθήνας. Πλέον, ακολουθεί το ντέρμπι με την ΑΕΚ, εκεί που οι «πράσινοι» οφείλουν να συνέλθουν και να πάρουν το πρώτο φετινό μεγάλο παιχνίδι, την ερχόμενη Κυριακή στη Λεωφόρο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x