Stoiximan Super League

Διαιτησία και Παναιτωλικός «μπλόκαραν» τον Παναθηναϊκό!

Ο Πετρόπουλος ακύρωσε γκολ του Σάρλια, ο Σιδηρόπουλος είδε φάουλ, που έκανε γκολ ο Μεντόσα στο 47', ο Καρλίτος έχασε πέναλτι στο 69' και ο Παναθηναϊκός… 1-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο!

Ο Παναιτωλικός κέρδισε 1-0 τον Παναθηναϊκό, στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Super League 1, στο Αγρίνιο, με την διαιτησία να παίζει τον δικό της ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος.

Με το ματς στο 0-0, ο Σάρλια σκόραρε με κεφαλιά στο 36’, αλλά ο βοηθός Πετρόπουλος σήκωσε την σημαία του και ο VAR Ρούπερτι προσυπέγραψε, θεωρώντας αμφότεροι ότι η μπάλα πέρασε εκτός γηπέδου, χωρίς αυτό να προκύπτει με βεβαιότητα!

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο διαιτητής Σιδηρόπουλος ανακάλυψε φάουλ του Ρούμπεν Πέρεθ στον Μεντόσα σε πλεονεκτική θέση και με πολύ ωραία απευθείας εκτέλεση ο δεύτερος πέτυχε αυτό που έμελλε να είναι το νικητήριο γκολ, στο 47ο λεπτό.

Καθώς ο Καρλίτος απώλεσε το πέναλτι που κέρδισε ο Ιωαννίδης από τον Κορνέλιους στο 67’, με τον Ανέστη να αποκρούει την εκτέλεση του Ισπανού, δύο λεπτά μετά…

Οι γηπεδούχοι υπηρέτησαν σωστά το πλάνο τους που ήταν να περιμένουν και να απειλήσουν μέσω αντεπιθέσεων, ενώ ευτύχησαν να σκοράρουν στην πρώτη φάση που έκαναν στην αναμέτρηση και είχαν τον Ανέστη σε φοβερή ημέρα.

Με το «τριφύλλι» να είναι ανώτερο συνολικά, να έχει τον έλεγχο και τις φάσεις για να σκοράρει αλλά να μην μπορεί να το κάνει και να χάνει ένα ακόμα «δικό του» παιχνίδι μακριά από την Λεωφόρο!

Ο Παναιτωλικός έμεινε αήττητος για τρίτο διαδοχικό ματς, έκανε δεύτερη σερί νίκη και ανέβηκε στους 28 βαθμούς. Ενώ ο Παναθηναϊκός έχασε για πρώτη φορά μετά από δύο συνεχόμενες νίκες και παρέμεινε τέταρτος, με 36 πόντους.



Στο… μυαλό των κόουτς:
O Παναιτωλικός παρατάχθηκε με σύστημα 4-2-3-1, τον Ανέστη κάτω από τα γκολπόστ, ενώ Μαλλής, Λάρσον, Κορνέλιους και Χουχούμης ήταν η τετράδα στην άμυνα. Μάρτενσον και Φλόρες έπαιξαν στον άξονα, ενώ Μόρσεϊ, Μεντόσα και Νταγκό ήταν οι τρεις ποδοσφαιριστές που κινούνταν πίσω από τον μοναδικό προωθημένο Βέργο.

Η Παναθηναϊκός από την άλλη «κατέβηκε» έχοντας ως σχηματισμό επίσης το 4-2-3-1, τον Διούδη στην εστία και τους Σάντσες, Σάρλια, Βέλεθ και Χουάνκαρ στα μετόπισθεν. Ρούμπεν Πέρεθ και Βιγιαφάνιες αποτέλεσαν τους κεντρικούς χαφ, με τους Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς και Βιτάλ να συνθέτουν την επιθετική τριπλέτα πίσω από τον Καρλίτος, που ήταν ο σέντερ φορ.

Το ματς:
Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε πιεστικά, είχε την κατοχή της μπάλας και με στόχευση στην αριστερή πλευρά του αντιπάλου του, «σημαδεύοντας» τον Χουχούμη, προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα κυρίως με τον φορμαρισμένο Αϊτόρ.

Ο Παναιτωλικός περίμενε πίσω από την μπάλα, κλείνοντας τους διαδρόμους και ψάχνοντας κάποια γρήγορη αντεπίθεση για να απειλήσει.

Μετά το πρώτο 20λεπτο, που ήταν ισορροπημένο και κύλησε χωρίς κάτι το αξιοσημείωτο, το «τριφύλλι» είχε ένα πεντάλεπτο στο οποίο θα μπορούσε να κάνει το 0-1...

Ωστόσο, ο Ανέστης απέκρουσε τόσο το σουτ του Αϊτόρ όσο και εκείνο του Καρλίτος, στο 23’ και στο 24’, ενώ ο Ισπανός εξτρέμ είχε κακό γύρισμα και στο 26ο λεπτό, επιτρέποντας στον Κορνέλιους να αποσωβήσει τα… χειρότερα!



Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να βγάλουν μια-δύο αντεπιθέσεις, χωρίς αποτέλεσμα, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε να ψάχνει το γκολ, με τον Καρλίτος να έχει δύο σουτ στην ίδια φάση αλλά να μην μπορεί να σκοράρει, στο 35’.

Τελικά, το βρήκε αλλά… δεν μέτρησε. Όταν από εκτέλεση κόρνερ του Αϊτόρ, ο Βέλεθ γύρισε την μπάλα με κεφαλιά και ο Σάρλια με μια ακόμα, την έστειλε στα δίχτυα του Ανέστη, στο 36ο λεπτό!



Ωστόσο, κατόπιν υπόδειξης του βοηθού Πετρόπουλου, αλλά και την χρήση VAR ο διαιτητής Σιδηρόπουλος, αποφάσισε ότι η μπάλα είχε βγει εκτός γηπέδου. Με τα ριπλέι πάντως να μην είναι ξεκάθαρα ως προς το τι συνέβη κι αν όντως είχε περάσει ολόκληρη ή όχι…

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τα «καναρίνια» καθώς στην πρώτη κιόλας τελική τους στην αντίπαλη εστία, πήραν το προβάδισμα από το… πουθενά!

Με τον Σιδηρόπουλο να… ανακαλύπτει φάουλ του Ρούμπεν Πέρεθ στον Μεντόσα έξω από την περιοχή, τον δεύτερο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και με φοβερό χτύπημα να νικάει τον Διούδη για το 1-0 στο 47’!



Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε ιδανικά για τα «καναρίνια» καθώς στην πρώτη κιόλας τελική τους στην αντίπαλη εστία, πήραν το προβάδισμα από το… πουθενά!

Με τον Σιδηρόπουλο να… ανακαλύπτει φάουλ του Ρούμπεν Πέρεθ στον Μεντόσα έξω από την περιοχή, τον δεύτερο να αναλαμβάνει την εκτέλεση του και με φοβερό χτύπημα να νικάει τον Διούδη για το 1-0 στο 47’!

Η εξέλιξη αυτή έκατσε… κουτί στον Παναιτωλικό, ο οποίος έχοντας το προβάδισμα μπόρεσε να υπηρετήσει ακόμα καλύτερο το πλάνο του Γιάννη Αναστασίου. Όπως και συνέβη, με τον Βέργο μάλιστα να έχει την μεγάλη ευκαιρία να βάλει την ομάδα του μπροστά με 2-0, αλλά τον Διούδη να του αρνείται εντυπωσιακά το γκολ, λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα…



Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς άλλαξε το σύστημα της ομάδας του σε 4-4-2, ρίχνοντας στην «μάχη» τον Ιωαννίδη -που έπαιξε στην κορυφή με τον Καρλίτος πίσω του- και τον Παλάσιος, με τον Αϊτόρ να πηγαίνει αριστερά και έδειξε να παίρνει ξανά τα ηνία του αγώνα.

Μάλιστα, ο Ιωαννίδης κέρδισε πέναλτι από τον Κορνέλιους, αλλά ο Καρλίτος το σπατάλησε, καθώς ο Ανέστης απέκρουσε με ωραία εκτίναξη στην αριστερή του πλευρά, στο 69ο λεπτό!



Από εκεί και μετά, οι «πράσινοι» έχασαν την ψυχραιμία τους, δεν κατάφεραν πρακτικά να απειλήσουν ξανά, ενώ είδαν τον Καρέλη να σκοράρει στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά να το κάνει ξεκινώντας από αντικανονική θέση, με αποτέλεσμα το γκολ του ακυρωθεί και το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με 1-0.

MVP: Ο Γιάννης Ανέστης συνέβαλε τα μέγιστα στην επικράτηση του Παναιτωλικού απόψε. Κράτησε την ομάδα του ζωντανή με τρεις καλές επεμβάσεις στο 0-0, ενώ απέκρουσε και το πέναλτι που θα επέφερε την ισοφάριση από πλευράς Παναθηναϊκού. Ενέπνεε εμπιστοσύνη κάτω από τα γκολπόστ, έκανε καλές εξόδους και είχε πολύ μεγάλη συγκέντρωση.

Η «σφυρίχτρα»: Συνολική είναι η προβληματική λειτουργία κι όχι μόνο του Σιδηρόπουλου. Ο βοηθός του χρεώνεται την φάση του ακυρωθέντος τέρματος, ο ίδιος την απόφαση για το φάουλ που έφερε το 1-0, ενώ ο Ρούπερτι είχε την… γενική επιστασία, όντας ο VARίστας. Το πέναλτι στον Ιωαννίδη και το ακυρωθέν γκολ του Καρέλη επιβεβαιώθηκαν από τον τηλεοπτικό φακό.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναιτωλικός (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Μαλλής, Λάρσον, Κορνέλιους, Χουχούμης, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Φλόρες, Μόρσεϊ (68’ Ντουάρτε), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (68’ Καρέλης), Βέργος (90’+1’ Λούι).

Έμειναν στον πάγκο: Μελισσας, Βργκοτς, Τσιγγάρας, Μπαρμπόσα.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Σάρλια, Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν Πέρεθ, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Αϊτόρ, Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (88’ Χατζηγιοβάνης).

Έμειναν στον πάγκο: Μπρινιόλι, Σιδεράς, Χατζηθεοδωρίδης, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος.

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος.

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος, Θεόφιλος Μωυσιάδης.

4ος διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος.

Διαιτητής VAR: Κλέι Ρούπερτι.

Διαιτητής AVAR: Πέτρος Πάτρας.

Δείτε εδώ την περιγραφή του αγώνα από το Match Centre

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x