Διονύσης Δεσύλλας

Το νέο διαιτητικό «παρατράγουδο» και η πράσινη οπισθοχώρηση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την ήττα του Παναθηναϊκού από τον ΠΑΟΚ και τις αιτίες του νέου κακού αποτελέσματος.

* Τρίτη σερί ήττα για τον Παναθηναϊκό, που παραμένει με μόλις δύο «διπλά» στο πρωτάθλημα και συνεχίζει να είναι σε περιπέτειες για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Το τριφύλλι «καιγόταν» για νίκη στη Θεσσαλονίκη, έφτασε κοντά, αλλά για διαφορετικούς λόγους δεν το κατάφερε.

* Έχουμε και λέμε: Μετά το 0-1 του Παλάσιος και ενώ το τριφύλλι έχει καταφέρει να εγκλωβίσει τον ΠΑΟΚ σε μεγάλο βαθμό, με εξαίρεση το δοκάρι του Τσόλακ, δε δίνεται ξανά ένα πέναλτι στην ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Λίγες ημέρες μετά την Κρήτη, οι πράσινοι δικαιολογημένα διαμαρτύρονται για φάση σε κομβικό σημείο. Ο Τσιγγάρας απομακρύνει με τάκλιν, αλλά στη συνέχεια πέφτει άγαρμπα και ανατρέπει τον Αϊτόρ εντός περιοχής. Δεν έχει σημασία η πρόθεση, αλλά η παράβαση. Έχουμε δει πολλά τέτοια πέναλτι να δίνονται. Ο διαιτητής Τρεϊμάνις πηγαίνει στο VAR, όταν τον καλούν, αλλά για ένα περίεργο λόγο δίνει... πλάγιο! Αν δινόταν, όπως έπρεπε, το πέναλτι, ίσως η κατάσταση να ήταν διαφορετική. Όπως θα μπορούσε να ήταν και με τον ΟΦΗ. Δεν θα το μάθουμε ποτέ.

* Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός οπισθοχωρεί πολύ. Πιέζεται από τον ΠΑΟΚ, δίχως οι γηπεδούχοι να έχουν τις ευκαιρίες. Ωστόσο, όταν δεν κρατάς μπάλα και τη δίνεις συνεχώς στον αντίπαλο, τότε θα το πληρώσεις. Και αυτό συνέβη στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή, κερδίζοντας συνεχώς κάθε μονομαχία και γυροφέρνοντας την μπάλα κοντά στην περιοχή του Μπρινιόλι, για να φτάσουν στο τελικό 2-1.

* Η μοναδική δικαιολογία για το μη κράτημα μπάλας και την οπισθοχώρηση έχει να κάνει με τις αναγκαστικές αλλαγές των Λούντκβιστ και Αλεξανδρόπουλου, που ήρθαν να προστεθούν στις σημαντικές απουσίες των Βιγιαφάνιες και Μαουρίσιο. Επιστρατεύτηκε ως αλλαγή ο Γκατσίνοβιτς, αλλά και ο Αγιούμπ! Εκεί η διαχείριση δεν ήταν σωστή, θα μπορούσε να μείνει ο Ιωαννίδης στο ματς και να γινόταν μια αλλαγή στα χαφ. Αυτό έβαλε σε μεγάλα προβλήματα τον Παναθηναϊκό. Ποιος ο λόγος να μπει στο παιχνίδι ο Αγιούμπ, που είναι τελειωμένος ποδοσφαιρικά σε τέτοιο ματς; Τι θα μπορούσε να προσφέρει; Η απάντηση δόθηκε στο γήπεδο.

* Όπως και να έχει η εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πολύ κακή. Πέρα από το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν κρατούσε μπάλα, έβλεπε τους παίκτες του ΠΑΟΚ να μπαίνουν με περισσότερο δυναμισμό και πάθος στις φάσεις και αυτό ήταν και παραμένει πρόβλημα. Το μάτι δεν γυάλιζε και όταν θες να κρατήσεις αποτέλεσμα μέσα σε τέτοια έδρα, απέναντι σε πιο ποιοτικό αντίπαλο, οφείλεις αυτό το στοιχείο να το έχεις.

*Εν ολίγοις, ο Παναθηναϊκός πλήρωσε τα δικά του λάθη, την ατυχία με τους τραυματισμούς, αλλά και το αδιανόητο και εγκληματικό λάθος του διαιτητή να μη δώσει πέναλτι στο 29'. Για μια ακόμη φορά είδαμε το ίδιο έργο. Την ομάδα να βλέπει να ανατρέπονται όλα μέσα σε ένα ημίχρονο και να μην παίρνει διαιτητικά αυτό που πρέπει σε μια φάση που μπορεί να αλλάξει τα πάντα στο παιχνίδι. Αν εκεί γίνει το 0-2, τότε όλα διαφοροποιούνται, αλλά με το «αν»... άκρη δε βγαίνει.

*Υπάρχει ακόμα δρόμος, φυσικά, για το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αλλά αυτές οι τρεις σερί ήττες τσαλακώνουν πολύ τον Παναθηναϊκό. Του στερούν σημαντικούς βαθμούς, του ρίχνουν και άλλο την ψυχολογία και πλέον η ομάδα καλείται να βγει άμεσα απ' αυτό το διάστημα των κακών αποτελεσμάτων, να συνέλθει και να επιστρέψει οπωσδήποτε στις νίκες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x