Ο παντοκράτορας είναι εδώ! Ο Παναθηναϊκός πραγματοποίησε απίστευτη εμφάνιση μέσα στην έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης κι έφυγε με μια νίκη-χρυσάφι (86-97) από το -απόρθητο μέχρι χθες- WiZink Center! Οι «πράσινοι» έστησαν πάρτι στο παρκέ κι έφτιαξαν τους περισσότερους από 500 φιλάθλους που τους ακολούθησαν και στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και δικαίως τραγουδούσαν «βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία».

Το πιο σημαντικό απ’ όλα όμως είναι ότι η ομάδα του Αταμάν έφτασε σε αυτή τη νίκη χωρίς να «κλέψει» κάτι, αλλά παίζοντας υψηλότατου επιπέδου μπάσκετ. Τα λέει όλα το ενεργητικό των 97 πόντων! Κακά τα ψέματα, ήταν μια εμφάνιση βγαλμένη από τα πιο υγρά όνειρα των φιλάθλων της ομάδας, αλλά και από τα καλύτερα σχέδια του προπονητικού επιτελείου.

Τα πάντα ξεκίνησαν από την αμυντική προσήλωση που έδειξαν οι παίκτες του «τριφυλλιού», αφού ανάγκασαν τη «βασίλισσα» σε 19 λάθη, τα 12 εκ των οποίων στα πρώτα 16 λεπτά. Μάλιστα, τα εκμεταλλεύτηκαν δεόντως αφού πήραν 22 πόντους από αυτά. Κάπως έτσι πήραν την απαιτούμενη ώθηση και κατατρόπωσαν τους γηπεδούχους στη 2η περίοδο (12-27 το επιμέρους σκορ).

Προσθέστε σε όλα αυτά ότι έδειξαν χαρακτήρα και… ανθεκτικότητα όταν είδαν τη Ρεάλ να ανατρέπει μέσα σε ένα 4λεπτο στις αρχές της 3ης περιόδου, όπου έτρεξε επιμέρους σκορ 16-5 και πήρε το μομέντουμ του αγώνα. Παρ’ όλα αυτά, οι «πράσινοι» δεν πανικοβλήθηκαν και δεν έχασαν τη συγκέντρωσή τους, επιβεβαιώνοντας ότι πλέον διαθέτουν τις μονάδες και τις προσωπικότητες για να ανταπεξέλθουν σε αυτό το επίπεδο.

Παναθηναϊκός: Βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία μέσα στην Ισπανία!

Εκεί ήταν που «μίλησε» η κλάση του Ναν και του Λεσόρ, που κουβάλησαν επιθετικά την ομάδα πετυχαίνοντας μεγάλα καλάθια. Μια απ’ τα ίδια και στο 4ο δεκάλεπτο, όταν ο Μούσα έμοιαζε ασταμάτητος και πλήγωνε διαρκώς την άμυνα του «τριφυλλιού». Εκεί βγήκαν μπροστά ο Σλούκας, ο Μήτογλου και ο Γκριγκόνις, οι οποίοι έβαλαν μεγάλα σουτ και καθάρισαν την μπουγάδα.

Σε ατομικό επίπεδο θέλουμε να σταθούμε πρωτίστως στον Εργκίν Αταμάν. Ο Τούρκος προπονητής έκανε (μάλλον) το καλύτερο κοουτσάρισμά του στον πάγκο του «εξάστερου». Μοίρασε εξαιρετικά τον χρόνο συμμετοχής στους παίκτες του, έκανε τρομερή διαχείριση και χρησιμοποίησε τα κατάλληλα σχήματα για να «μπλοκάρει» τους γηπεδούχους, ενώ παρουσίασε μια ομάδα απόλυτα διαβασμένη σε τακτικό επίπεδο.

Από ‘κει και πέρα, ο Λεσόρ ήταν αυτοκρατορικός και φρόντισε να «γκρεμίσει» τη ρακέτα με τα εντυπωσιακά του καρφώματα, ενώ κέρδισε τις περισσότερες μάχες από τα… θηρία που είχε απέναντί του. Ο Σλούκας θύμισε… Σλούκα και ήταν ο ηγέτης που όλοι θέλουν στον «οργανισμό» του Παναθηναϊκού. Ο αρχηγός είχε 16 πόντους συνολικά, αλλά το πιο σημαντικό ήταν ότι πέτυχε 8 σερί πόντους όταν η Ρεάλ πλησίασε στο -1 (74-75) στο 35’ και χάρισε παράσταση νίκης στην ομάδα.

Παναθηναϊκός: Βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία μέσα στην Ισπανία!

Ιδιαίτερη μνεία να κάνουμε στον Παπαπέτρου, που πρόσφερε πολύ, παρότι δεν αποτυπώνεται στη στατιστική: με το κορμί του ο Ιωάννης έκλεισε πολλούς διαδρόμους και κατάφερε να περιορίσει τους αντιπάλους του. Ο Χουάντσο έδωσε πολύτιμες βοήθειες σε άμυνα και επίθεση στο πρώτο ημίχρονο, όντας πιο αποφασιστικός στα τελειώματά του.

Ο Ναν ήταν πιο ουσιαστικός από ποτέ, εξ ου και οι 7 ασίστ, ενώ δεν το παράκανε με τις εκτελέσεις (3/6 δίποντα, 3/6 τρίποντα). Τέλος, οι Μήτογλου και Γκριγκόνις μπήκαν ξεκούραστοι στην τελική ευθεία του αγώνα κι έδωσαν το κάτι παραπάνω με την επιθετική κλάση τους, αλλά και με τα «φρέσκια» πόδια και χέρια που είχαν στην άμυνα. Άπαντες προσέφεραν το κατιτίς τους κι αυτό είναι το πιο σημαντικό σε αυτή τη φάση.

Παναθηναϊκός: Βουντού-βουντού και πράσινη μαγεία μέσα στην Ισπανία!

Συμπερασματικά, ο «εξάστερος» πέτυχε μια νίκη-δήλωση στην έδρα της Ρεάλ κι έσπασε μία ακόμα παράδοση και μια «κατάρα» 11 ετών που είχε εδώ. Παράλληλα έκανε ένα τεράστιο βήμα για το πλεονέκτημα έδρας και αποδεικνύει ότι μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε και κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο…

Υ. Γ. Ο Παναθηναϊκός είχε 3/12 τρίποντα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10/23 (7/11 στο δεύτερο μέρος)!

Υ. Γ. 2 Η αναλογία 22 ασίστ-10 λάθη αποτυπώνει σε μεγάλο βαθμό την εξαιρετική λειτουργία του «τριφυλλιού».

Υ. Γ. 3 Κι όλα αυτά λίγες ημέρες μετά την κακή εμφάνιση και την αποτυχία στον τελικό Κυπέλλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x