Γιώργος Πετρίδης

Βρήκε ακόμα έναν τρόπο να χάσει στην Ισπανία

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την αυτοχειρία του Παναθηναϊκού AKTOR και την ήττα από την Μπασκόνια στη Βιτόρια.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR βρήκε έναν ακόμα τρόπο να ηττηθεί (σ.σ. 18η σερί φορά) στην Ισπανία, αφού έχασε μέσα από τα χέρια του τη νίκη στην αναμέτρηση με την Μπασκόνια (75-73) κι έπραξε οδυνηρό πισωγύρισμα. Είναι μια ήττα που πονάει διπλά αν αναλογιστούμε την εξέλιξη του αγώνα και τη δυναμική του αντιπάλου.

Το «τριφύλλι» κυριαρχούσε μέχρι τα μέσα της 3ης περιόδου, χάρη στην εξαιρετική του άμυνα, με την οποία εξαφάνισε τα ατού των Βάσκων: δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι εκείνο το σημείο είχε δεχθεί μόλις 31 πόντους. Κάπως έτσι έφτασε να προηγείται με +17 (31-48) κι έδειχνε να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό. Έδειχνε…

Παναθηναϊκός: Βρήκε ακόμα έναν τρόπο να χάσει στην Ισπανία

Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι επέστρεψαν και μείωσαν σε απόσταση βολής, οι «πράσινοι» βρήκαν τα μεγάλα σουτ και απομακρύνθηκαν εκ νέου, όπως συνέβη στο 52-53 που έγινε 52-61 ή στο 65-66 που μετατράπηκε σε 67-72. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι 20 πόντοι του «εξάστερου» στο 4ο δεκάλεπτο ήρθαν από τους περιφερειακούς (10 ο Ναν, 7 ο Σλούκας και 3 ο Γκραντ), αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις με μακρινά σουτ και όχι με διεισδύσεις στην αντίπαλη ρακέτα.

Η αλήθεια είναι ότι δεν πήρε τίποτα ο Αταμάν τίποτα από τους ψηλούς του στην τελική ευθεία και όχι μόνο αυτό, καθώς η frontline του εκτέθηκε στο ίδιο διάστημα από τον Μονέκε, ο οποίος πέτυχε 15 πόντους στην καθοριστική 4η περίοδο! Απίστευτο κι όμως αληθινό… Βέβαια, σε αυτό το κομμάτι δικαιώθηκε ο Ιβάνοβιτς, που φρόντισε να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες του Παναθηναϊκού δίνοντας την μπάλα στον 28χρονο φόργουορντ, που «σημάδευε» τον Μήτογλου (κυρίως) και τον Λεσόρ στο «ένας εναντίον ενός».

Παναθηναϊκός: Βρήκε ακόμα έναν τρόπο να χάσει στην Ισπανία

Κατά τα λοιπά, το μεγάλο πρόβλημα του «τριφυλλιού» στο φινάλε της αναμέτρησης ήταν ότι βασίστηκε πολύ σε παιχνίδι απομόνωσης, με τον Ναν να παίρνει πολλές τραβηγμένες επιθέσεις από το 35’ και μετά. Ο Αμερικανός γκαρντ ήταν απολαυστικός για 37 λεπτά, ωστόσο στο τελευταίο τρίλεπτο είχε 5 συνεχόμενα άστοχα σουτ και ένα μοιραίο λάθος. Προφανώς και δεν ρίχνουμε την ευθύνη στον Ναν, όμως έπρεπε ο «εξάστερος» να έχει μια εναλλακτική: ίσως να εκμεταλλευτεί λίγο περισσότερο τους ψηλούς του και να περάσει την μπάλα κοντά στο καλάθι.

Η ουσία είναι ότι ο Παναθηναϊός έχασε μια χρυσή ευκαιρία για ένα διπλό ψυχολογίας, που θα τον έφερνε σε θέση ισχύος έναντι των υπολοίπων και θα του χάριζε ακόμα περισσότερη αυτοπεποίθηση. Ο Αταμάν ατύχησε να έχει πολλούς παίκτες του σε κακή βραδιά, όπως ο Λεσόρ, ο Μήτογλου, ο Βιλντόσα και ο Χουάντσο. Ας είναι όμως ένα κακό βράδυ στη δουλειά και τίποτα περισσότερο. Για να συμβεί αυτό θα χρειαστεί οι «πράσινοι» να μαζέψουν άμεσα τα κομμάτια τους και να δείξουν χαρακτήρα μέσα σε λίγες ώρες αφού ακολουθεί το ταξίδι στη Βαλένθια.

Υ. Γ. Πέμπτο ματς στη φετινή Ευρωλίγκα που χάνει ο Παναθηναϊκός μέσα από τα χέρια του…

Υ. Γ. 2 Ο «εξάστερος» πήρε άριστα στον τρόπο αντιμετώπισης του υπερόπλου Χάουαρντ, τον οποίο «έσβησε».

Υ. Γ. 3 Μάλλον θα έπρεπε να χρησιμοποιηθεί περισσότερο ο Κώστας Αντετοκούνμπο, που ήταν θετικότατος.

Υ. Γ. 4 Σλούκας, Γκραντ και Ναν πέτυχαν όλα τα εύστοχα τρίποντα του Παναθηναϊκού κόντρα στην Μπασκόνια. Όλοι οι υπόλοιποι είχαν 0/10!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x