Γιώργος Πετρίδης

Κυρίαρχη και απολαυστική η αρμάδα του Αταμάν!

Ο Γιώργος Πετρίδης καταγράφει στο sport-fm.gr τις σκέψεις του για την κυριαρχική εμφάνιση και την άνετη νίκη του Παναθηναϊκού AKTOR επί της Αρμάνι Μιλάνο.

Ο Παναθηναϊκός AKTOR υπέταξε πιο εύκολα απ’ όσο πιθανότατα περίμενε την Αρμάνι Μιλάνο (79-62) των πολλών αστέρων στο «καμίνι» του ΟΑΚΑ και συνέχισε την ξέφρενη πορεία του προς την τετράδα.

Από την αρχή σχεδόν του αγώνα μέχρι το φινάλε, οι «πράσινοι» είχαν εικόνα κυριαρχίας και ανωτερότητας και ώρες-ώρες ήταν απολαυστικοί με το μπάσκετ που έπαιζαν, ενώ δεν επέτρεψαν στους Ιταλούς να ελπίζουν ότι μπορούν έστω να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από την Αθήνα.

Τα πάντα ξεκίνησαν από την ενέργεια που έβγαλαν οι παίκτες του Αταμάν στην άμυνα, όπου σε ένα ακόμα βράδυ πήραν «άριστα»! Είναι χαρακτηριστικό ότι από την αρχή έκλεισαν πολύ καλά τους διαδρόμους προς τη ρακέτα τους και ανέκοψαν τις συνεργασίας των φιλοξενούμενων, που βασίζονταν μόνο στις ατομικές ενέργειες για να βρουν σκορ (σ.σ. μόλις 3 ασίστ στο πρώτο ημίχρονο και 9 συνολικά).

Πετρίδης: Κυρίαρχος και απολαυστικός Παναθηναϊκός!

Στηριζόμενος λοιπόν στην -τρομακτική ώρες-ώρες- αμυντική του προσήλωση, ο «εξάστερος» είχε ένα εύκολο βράδυ στο ΟΑΚΑ κόντρα σε μια ομάδα που έδειχνε σημάδια ανάκαμψης και έπαιζε τα… ρέστα της στη μάχη που δίνει για να προλάβει τα play-in. Κι όμως ο Παναθηναϊκός δεν άφησε περιθώρια αμφισβήτησης και έκανε ένα ακόμα βήμα για να βρεθεί στην τετράδα. Άλλωστε, πλέον βρίσκεται στην 3η θέση της βαθμολογίας!

Σε όλα αυτά να προσθέσουμε ότι η αρμάδα του Αταμάν έφτασε σε μια τόσο άνετη νίκη, παρότι ήταν πολύ άστοχη έξω από τα 6,75μ. (μην σας ξεγελάει το 7/23 αφού τα δύο τρίποντα μπήκαν στο τέλος, όταν είχε κριθεί το ματς), παρότι δεν είχε Σλούκα και παράλληλα είχε σε κάκιστο βράδυ το βασικό επιθετικό της όπλο. Ο Κέντρικ Ναν ήταν εκνευριστικά άστοχος και δεν μπόρεσε να βοηθήσει, ενώ υπήρχαν στιγμές που το παράκανε επιθετικά. Ο Αμερικανός γκαρντ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 3/16 εντός παιδιάς, αλλά κι εκείνος δικαιούται προφανώς να έχει μια κακή μέρα στη δουλειά.

Πετρίδης: Κυρίαρχος και απολαυστικός Παναθηναϊκός!

Δεν πειράζει, τον αντικατέστησε επάξια ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος είναι το πρόσωπο των ημερών. Ο 24χρονος γκαρντ τα έδωσε όλα στην άμυνα όπου κυνηγούσε παντού τον Νέιπιρ, ενώ έκανε και το κομμάτι του στην επίθεση (10 πόντοι με 5/5 δίποντα). Μάλιστα, το καλάθι που πέτυχε στο 3ο δεκάλεπτο με διπλή προσποίηση μπροστά στα «θηρία» είναι δείγμα αυτοπεποίθησης και εμπιστοσύνης στις δυνατότητές του.

Από ‘κει και πέρα, ο Χουάντσο ήταν καθοριστικός στο πρώτο ημίχρονο, όπου -επιτέλους!- εκτελούσε με συνέπεια και αποφασιστικότητα. Σίγουρα, ο Ισπανός φόργουορντ είναι πολυεργαλείο στην άμυνα, αφού κλείνει πολύ καλά τους διαδρόμους με τα μακριά του χέρια και με την ικανότητα που έχει να μαρκάρει από το «1» μέχρι το «5».

Πετρίδης: Κυρίαρχος και απολαυστικός Παναθηναϊκός!

Κατά τα λοιπά, ο Αντετοκούνμπο κατέθεσε το συνηθισμένο πάθος και τη διάθεση που έχει και στις δύο άκρες του παρκέ, ενώ ο Λεσόρ ανέβασε κατακόρυφα στροφές στο δεύτερο ημίχρονο (10 πόντοι, 3 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα σε αυτό το διάστημα) και συνέβαλε τα μέγιστα στην επιθετική λειτουργία της ομάδας. Τέλος, ο Γκριγκόνις είχε το γνωστό του… κρύο αίμα στις εκτελέσεις του (6/7 εντός παιδιάς) και μάλλον «ρέφαρε» για τη μετριότατη εμφάνιση κόντρα στη Μακάμπι.

Ολοκληρώνοντας, ο Παναθηναϊκός έστησε ένα ακόμα πάρτι στο ΟΑΚΑ βγάζοντας εξαιρετική εικόνα ανά διαστήματα και φρόντισε να κάνει την Αρμάνι Μιλάνο να μοιάζει πολύ... μικρή για να τον κοιτάξει στα μάτια, ενόσω έκανε και συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ταξιδιού και του εκτός έδρας με τη Ζάλγκιρις σε λιγότερο από 48 ώρες…

Υ. Γ. Η κίνηση του Αταμάν να αποσύρει Ναν και Λεσόρ πολύ νωρίς στο πρώτο δεκάλεπτο και να περάσει τους Καλαϊτζάκη και Αντετοκούνμπο αντίστοιχα στις θέσεις τους δείχνει ότι ο Τούρκος είναι πολύ δίκαιος προπονητής. Επιπροσθέτως έδειξε και τις προθέσεις του, όσον αφορά το κομμάτι της ενέργειας και της διάθεσης που ήθελε από τους παίκτες του.

Υ. Γ. 2 Πανταχού παρών σε ένα ακόμα ματς ο Γκραντ (9 πόντοι με δύο μεγάλα καλάθια στο 3ο δεκάλεπτο, 8 ασίστ και 4 ριμπάουντ), ο οποίος έσβησε και τον Σιλντς (πάλι).

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x