sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Άλλος παίκτης: Πέντε γκολ της φετινής σεζόν που μαρτυρούν την τεράστια βελτίωση του Ιωαννίδη!

Το sport-fm.gr παρουσιάζει πέντε γκολ από τη φετινή σεζόν τα οποία δείχνουν τη μεγάλη βελτίωση που έχει επιδείξει στα τελειώματά του αλλά και στη γνώση της θέσης του φορ, ο Φώτης Ιωαννίδης.

Στο πιο πολυσυζητημένο πρόσωπο της Stoiximan Super League έχει εξελιχθεί ο Φώτης Ιωαννίδης. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε (ακόμη μία) σπουδαία εμφάνιση στη νίκη του Παναθηναϊκού επί της ΑΕΚ, κερδίζοντας την αποθέωση τόσο για το γκολ του όσο και για τον γενικότερο τρόπο με τον οποίο απασχόλησε την άμυνα της Ένωσης.

Αν υπάρχει κάτι που είναι δεδομένο για τον 24χρονο επιθετικό, είναι η τεράστια βελτίωση που έχει επιδείξει με σταθερότητα στα τελευταία χρόνια. Από την αρχή, φυσικά, ο Έλληνας φορ έδειχνε πως έχει στοιχεία πολύ ποιοτικού ποδοσφαιριστή, ωστόσο τις προηγούμενες σεζόν υστερούσε στα τελειώματα αλλά και στη δυνατότητα να κάνει έντονα αισθητή την παρουσία του στο «κουτί», κάτι που πλέον έχει αλλάξει δραματικά.

Για του λόγου το αληθές, και παρόλο που τα νούμερα (21 γκολ, 7 ασίστ) μιλούν από μόνα τους, το sport-fm.gr παρουσιάζει πέντε γκολ από τη φετινή αγωνιστική περίοδο, που δείχνουν χαρακτηριστικά την αλματώδη αλλαγή στο παιχνίδι του Ιωαννίδη.

1. Το «σκάψιμο» με τη Βιγιαρεάλ



Αρκετούς μήνες πριν το γκολ που έβαλε κόντρα στην ΑΕΚ (03/04), ο Ιωαννίδης είχε σκοράρει με... καρμπόν τρόπο κόντρα στη Βιγιαρεάλ. Σε ένα κατάμεστο με 60 χιλιάδες κόσμο ΟΑΚΑ, για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Europa League, ο Έλληνας φορ πήρε την ασίστ και «έσκαψε» εντυπωσιακά τον Πέπε Ρέινα, στέλνοντας από νωρίς ένα... μήνυμα για την υπόλοιπη σεζόν.



2. Το νέο χτύπημα κόντρα στους Ισπανούς



Στη ρεβάνς με τα «κίτρινα υποβρύχια», ο Ιωαννίδης έβαλε ένα ακόμη γκολ-δείγμα της βελτίωσής του. Με τον Παναθηναϊκό να ψάχνει να επιστρέψει στο ματς έχοντας βρεθεί πίσω στο σκορ με 3-0, ο 24χρονος πήρε τη μακρινή μπαλιά του Βιλένα έχοντας αρκετή απόσταση να διανύσει ώστε να προλάβει.

Παρόλο που το τέρμα μοιάζει εύκολο, είναι δείγμα της μεγάλης ψυχραιμίας του παίκτη, βασικό χαρακτηριστικό ενός καλού φορ. Ο Ιωαννίδης προλαβαίνει να βγει πρώτος στην μπάλα, μένει όρθιος μετά το μαρκάρισμα του Κουένκα, και εκτελεί στην απέναντι γωνία με το δεξί τον Πέπε Ρέινα, επιδεικνύοντας σπουδαία συγκέντρωση.



3. Η «οβίδα» με τον ΠΑΣ Γιάννινα



Μεταφερόμαστε στις 3 Γενάρη και στο εντός έδρας ματς του Παναθηναϊκού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Στην αναμέτρηση που αποτέλεσε το ντεμπούτο του Φατίχ Τερίμ στον πάγκο των «πρασίνων», ο Φώτης Ιωαννίδης φρόντισε να δείξει από νωρίς στον νέο τεχνικό της ομάδας το πλούσιο ταλέντο του.

Με τον... συνήθη ύποπτο Μπερνάρ να δίνει την κάθετη ασίστ, ο Έλληνας επιθετικός πήρε την μπάλα και χωρίς να το πολυσκεφτεί (ακόμη ένα χαρακτηριστικό ενός ικανού φορ) έπιασε μια απίστευτη «οβίδα» με το δεξί, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα χωρίς καν να προλάβει να τη δει ο Μπόρις Κλέιμαν.



4. Το εξαιρετικό πέταγμα και το τελείωμα με το εξωτερικό



Μέσα σε όλα τα τέρματα με τον Παναθηναϊκό, υπάρχει και ένα με την Εθνική ομάδα που κλέβει τις εντυπώσεις. Στο «πάρτι» της Ελλάδας με το Καζακστάν, ο Γιώργος Μασούρας πήρε την μπάλα από τα δεξιά της περιοχής, έκανε πάσα στον Ιωαννίδη με το εξωτερικό, και ο Έλληνας φορ τέλειωσε κι αυτός τη φάση με τον ίδιο τρόπο.

Όπως είπαμε και για ένα παραπάνω γκολ, μπορεί να μοιάζει εύκολο, αλλά δείχνει πολλά. Αρχικά, η κίνηση που κάνει ο Ιωαννίδης, πηγαίνοντας αρχικά προς τα πίσω και έπειτα μπροστά ώστε να ξεμαρκαριστεί, δείχνει την ευκολία του πλέον να αποφεύγει τα μαρκαρίσματα και να γίνεται διαθέσιμος για τους συμπαίκτες του. Ως «κερασάκι», το τελείωμα με το εξωτερικό είναι ένδειξη αυτοπεποίθησης και άνεσης, έστω και σε κενή εστία.



5. Η νέα «λόμπα» κόντρα στην ΑΕΚ



Όπως είπαμε και παραπάνω, το γκολ κόντρα στη Βιγιαρεάλ επαναλήφθηκε απέναντι στην ΑΕΚ. Ο Ιωαννίδης διέγνωσε τη «χαλαρότητα» με την οποία αντιμετώπιζε τη φάση ο Αρόλντ Μουκουντί, τον πίεσε και του έκλεψε την μπάλα, ενώ στη συνέχεια «έσκαψε» τον Γιώργο Αθανασιάδη, με τη συγκεκριμένη «λόμπα» να είναι πιο δύσκολη καθώς ο Έλληνας πορτιέρε πρόλαβε να πλησιάσει πολύ στην μπάλα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x