Κώστας Νικολακόπουλος

Ο φετινός τυχερός κι ένα Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός επιτέλους στο Κύπελλο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα ενόψει της σημερινής κλήρωσης του Κυπέλλου.

• Κλήρωση του Κυπέλλου λοιπόν σήμερα και δη μέχρι τίτλος της σχετικής διαδρομής, αφού από σήμερα οι ομάδες θα ξέρουν όχι μόνο τον επόμενο αντίπαλο τους, αλλά και τους υποψήφιους αντιπάλους τους και στη συνέχεια, έως τα ημιτελικά, εφόσον βεβαίως προχωράνε με προκρίσεις. Έχει δε ενδιαφέρον να δούμε ποιος θα είναι φέτος ο τυχερός, αφού εδώ και μία διετία πάντα υπάρχει τέτοιος.

• Ειδικά πρόπερσι, ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει έως τον τελικό της διοργάνωσης, όπου μάλιστα κέρδισε τον ΠΑΟΚ, έχοντας αποκλείσει τον Ατρόμητο σε μονό εκτός έδρας παιχνίδι και στη συνέχεια σε διπλά παιχνίδια τον Βόλο, την Καρδίτσα και τη Λαμία! Αλλά και πέρυσι ήταν η ΑΕΚ που είχε φτάσει έως τα ημιτελικά (κέρδισε τον Ολυμπιακό και μετά, στον τελικό, και τον ΠΑΟΚ), έχοντας αποκλείσει πρώτα τον ΠΑΣ Γιάννινα σε μονό εντός έδρας παιχνίδι και στη συνέχεια σε διπλά παιχνίδια την Κηφισιά και τον Πανσερραϊκό, που έπαιζαν στη Β΄ Εθνική.

• Μία καλή κλήρωση έχει πάντα τη σημασία της, όχι μόνο γιατί σου δίνει τη δυνατότητα να φτάσεις με σχετική ευκολία πολύ ψηλά στη διοργάνωση (ημιτελικά και τελικό), αλλά γιατί σε βοηθάει στη διαχείριση που έχεις να κάνεις τόσο στους αγώνες πρωταθλήματος, όσο και στους ευρωπαϊκούς. Διότι, με ένα πιο προσιτό αντίπαλο, μπορείς να κάνεις πιο εύκολα και με μεγαλύτερη πιθανότητα επιτυχίας ροτέϊσον, φυλάγοντας τα καλύτερα σου όπλα για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος και της Ευρώπης…

Νικολακόπουλος: Άρθρο για την κλήρωση του Κυπέλλου

• Ο Ολυμπιακός πέρυσι είχε κληρωθεί κι έπαιξε σε διπλά παιχνίδια τόσο με τον Ατρόμητο, όσο και με τον Άρη, ενώ με τον Άρη είχε παίξει και πρόπερσι! Την προηγούμενη διετία είχε αποκλειστεί στα ημιτελικά, μία φορά από την ΑΕΚ και την άλλη από τον ΠΑΟΚ. Κι ενώ τα ντέρμπι Κυπέλλου μεταξύ του Ολυμπιακού και της ΑΕΚ η, του ΠΑΟΚ είναι πάρα πολλά εδώ και χρόνια, αντίθετα έχουμε ξεχάσει τι είναι ένα ντέρμπι Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός στο Κύπελλο!

• Τελευταία φορά που είχαν κληρωθεί αντίπαλοι ήταν πριν 15 ολόκληρα χρόνια, το μακρινό 2008, σε ένα μονό ματς στο Καραϊσκάκη, ένα εντυπωσιακό Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός 4-0, μεταξύ άλλων με ένα γκολ του Κοβάσεβιτς (κεντρική φωτογραφία) κι ένα του Νούνιες (η παραπάνω φωτογραφία)! Τελευταία δε φορά που έπαιξαν σε τελικό ήταν το ΠΑΟ-Ολυμπιακός 3-1 το 2004 στη Νέα Σμύρνη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x