Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Ολυμπιακός λύγισε στο Λονδίνο από ένα γκολ 78 εκ. Ευρώ…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για τον Ολυμπιακό και τις μάχες του με τη Γουέστ Χαμ.

• Για να καταλάβουμε και κάποια πράγματα: ο παίκτης που έβγαλε χθες την ασίστ για το μοναδικό γκολ στο Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός, ο Γουόρντ Πράους, αγοράστηκε τον Αύγουστο αντί 35 εκ. Ευρώ. Κι ο παίκτης που έκανε το γκολ, ο Πακετά, αγοράστηκε ένα χρόνο πριν 43 εκ. Ευρώ. Με αυτό το γκολ από τα ποδάρια των 78 εκ. Ευρώ λύγισε ο Ολυμπιακός.

• Η Γουέστ Χαμ πλήρωσε το περασμένο καλοκαίρι άλλα 43 εκ. Ευρώ για να πάρει τον Κούντους, άλλα 38 εκ. Ευρώ για να πάρει τον Άλβαρες κι άλλα 20 εκ. Ευρώ για να πάρει τον Μαυροπάνο-αφού κάνει 20 εκατομμύρια ο Μαυροπάνος, ο Ρέτσος πόσα κάνει, 40 εκατομμύρια;…Κι όταν η Γουέστ Χαμ αγόρασε με 43 τον Πακετά, το καλοκαίρι του 2022, έδωσε άλλα 35 για να πάρει τον στόπερ Αγκουέρδ και 21 τον αναπληρωματικό του αναπληρωματικού εξτρέμ Κορνέ.

• Όταν παίζεις με μία ομάδα που κινείται σε τέτοια νούμερα (και πουλάει 116 εκ. τον Ράις στην Άρσεναλ), πρέπει να κάνεις διαδοχικές υπερβάσεις μέσα σε δύο ολόκληρα 90λεπτα για να σταθείς όρθιος. Κι ο Ολυμπιακός τις έκανε, τόσο μέσα στον Πειραιά, όσο και μέσα στο Λονδίνο! Και αξίζουν ένα μπράβο ο προπονητής και οι παίκτες του. Εδώ και τρία χρόνια που τα «σφυριά» παίζουν και πρωταγωνιστούν στην Ευρώπη, μόνο η Άιντραχτ Φρανκφούρτης, όταν πήρε πρόπερσι το Γιουρόπα Λιγκ, πήγε καλύτερα στα διπλά παιχνίδια από τον Ολυμπιακό!!! Ο Ολυμπιακός είχε νίκη 2-1 και ήττα 0-1, η Άιντραχτ είχε νίκες 2-1 κι 1-0.

Ο Ολυμπιακός λύγισε στο Λονδίνο από ένα γκολ 78 εκ. Ευρώ…

• Ο Μαρτίνεθ κατέθεσε και χθες, όπως και στο πρώτο παιχνίδι, ένα πολύ καλό πλάνο κι οι παίκτες το υπηρέτησαν σωστά σχεδόν ευλαβικά από πλευράς συνέπειας. Έλειψε κάποια εξτρά ποιότητα από τη μέση και μπροστά για να λειτουργήσει και χθες όπως στο Καραϊσκάκη, εκεί όπου με τους 32.000 Ολυμπιακούς στο πλευρό της η ομάδα βρήκε ακριβώς αυτή την εξτρά ποιότητα.

• Η δε Γουέστ Χαμ μπορεί να μην είναι καμία σούπερ ομάδα, αλλά σε επίπεδο τουλάχιστον Κυπέλλων Ευρώπης είναι πάρα πολύ δύσκολος αντίπαλος γιατί έχει πάρα πολλές αντοχές. Τρέχεις εσύ ως ομάδα, τρέχεις πολύ, αλλά αυτοί έχουν περισσότερες δυνάμεις στο τέλος. Θα σας δώσω ένα δεδομένο απίθανο, για να αντιληφθείτε καλύτερα τι παίζει: στα δέκα τελευταία ευρωπαϊκά παιχνίδια της έχει βάλει 22 γκολ. Από αυτά, τα 18 τα έχει βάλει στο β΄ ημίχρονο!!! Όπως και στον Πειραιά, έτσι και χθες. Έχει πολλές δυνάμεις ως ομάδα, αλλά και πάγκο δυνατό, ειδικά στη μεσαία γραμμή, με Πακετά, Πράους, Άλβαρεζ, Σούτσεκ!

• Θυμηθείτε πώς ήρθε το μοναδικό γκολ χθες. Όλα ξεκίνησαν από μία έξοχη επιθετική ανάπτυξη του Ολυμπιακού! Με Μαντί-Φορτούνη να αλλάζουν την μπάλα, ο Μαντί να την περνάει θαυμάσια στον Αλεξανδρόπουλο κι αυτός πάλι στον Φορτούνη. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ετοιμάζεται να σεντράρει και στην περιοχή είναι οι Ελ Κααμπί, Ποντένσε, Αλεξανδρόπουλος. Το μυαλό έχει κουραστεί μαζί με τα πόδια κι αντί για σέντρα, πάει να περάσει μία πάσα απέναντι, στο πουθενά. Οι Άγγλοι παίρνουν την μπάλα, κάνουν επίθεση και βγάζουν τον Πακετά φάτσα με τον Πασχαλάκη. Μέσα σε 42 δευτερόλεπτα αυτές οι δυο επιθέσεις, που διαμόρφωσαν εν τέλει το αποτέλεσμα…

Ο Ολυμπιακός λύγισε στο Λονδίνο από ένα γκολ 78 εκ. Ευρώ…

• Κατά τα άλλα, το ποδόσφαιρο είναι λίγο πιο απλό απ΄ ότι το νομίζουμε: ο ΠΑΟΚ την Κυριακή είχε τέσσερις τελικές εντός εστίας κι έγιναν γκολ κι οι τέσσερις! Η Γουέστ Χαμ χθες είχε πέντε τελικές εντός εστίας κι έγινε γκολ η μία. Μεταξύ άλλων, ο Πασχαλάκης χθες ήταν ένας γκολκίπερ που ενέπνεε εμπιστοσύνη, όχι όπως με τον ΠΑΟΚ. Ο Πορόζο επίσης δεν έκανε αυτή τη φορά κανένα λάθος-και στο ψηλό παιχνίδι κυριάρχησε. Με τον ΠΑΟΚ ήταν με κάποιο τρόπο μέσα και στα τέσσερα γκολ…

• Όπως είναι ξεκάθαρο και κάτι άλλο: η Γουέστ Χαμ αυτή τη φορά ήταν ψυλλιασμένη μετά την κατραπακιά που έφαγε στο Καραϊσκάκη. Αμυντικά δεν θυμάμαι να έκανε χθες ούτε μισό λάθος. Ήταν όλοι απολύτως συγκεντρωμένοι, όπως τους υποχρέωσε να είναι ο Ολυμπιακός από την εικόνα του στο πρώτο ματς και τη δίκαιη νίκη του με 2-1.

• Θα μπορούσε να κάνει κάτι διαφορετικό ο Μαρτίνεθ για να βοηθήσει την ομάδα του; Μόνο να βγάλει τον Ποντένσε νωρίτερα, κι όχι στο 76’, βάζοντας τον Σκάρπα γύρω στο 60’ με 65’. Αλλά από τον Ποντένσε λες ότι πάντα περιμένεις κάτι. Ίσως, από την άλλη, ο Γιόβετιτς να βγήκε νωρίς, στο 56’-η διαπίστωση όχι γιατί ο Μαυροβούνιος είχε κάνει κάτι σπουδαίο, αλλά γιατί ο Ελ Κααμπί που πήρε τη θέση του είναι αυτή την εποχή πιο ντεφορμέ κι από ντεφορμέ. Ακόμη και η είσοδος του Μασούρα σε ρόλο σέντερ φορ μπορεί να ήταν πιο αποδοτική…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x