Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Καρβαλιάλ κερδίζει με τον Ολυμπιακό μόνο όταν παίζει (και σκοράρει) ο Ελ Αραμπί!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ελ Αραμπί, αλλά και τον Φραν Ναβάρο.

•Πώς τα φέρνει καμιά φορά το ποδόσφαιρο. Μέχρι που ήρθε ο Καρβαλιάλ στον Ολυμπιακό, ο Ελ Αραμπί με τον Μαρτίνεθ μετά τον Αύγουστο είχε όλες κι όλες τέσσερις συμμετοχές, και τι συμμετοχές: τρία δεκάλεπτα ως αλλαγή κι ένα 25λεπτο επίσης ως αλλαγή.

•Με το που ήρθε ο Πορτογάλος προπονητής, τον έβαλε από το ντεμπούτο του κιόλας, εκείνο το 5-2 με την Τόπολα. Πλέον, έχουν καταγραφεί τρεις συμμετοχές του Άραβα στράικερ με τον Καρβαλιάλ στον πάγκο, όλες ως αλλαγή αλλά για περίπου μισή ώρα, με τον Αραμπί να έχει σκοράρει και στα τρία παιχνίδια! Κι αυτά να είναι τα μόνα παιχνίδια στα οποία ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού έχει πάρει τη νίκη (!): με Τόπολα 5-1, με Πανσερραϊκό 1-0 και με Κηφισιά 3-2. Κι αν με την Τόπολα ο Αραμπί απλά έβαλε το πέμπτο γκολ, στις Σέρρες και στη Καισαριανή σημείωσε τα νικητήρια γκολ…

Ο Καρβαλιάλ βρήκε λοιπόν την χρυσή αλλαγή του στο πρόσωπο του 37χρονου επιθετικού και μάλλον θα σκέφτεται πόσα θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει εάν δεν πάθαινε ο Αραμπί την θλάση στις Σέρρες, με συνέπεια να χάσει τα παιχνίδια στο Περιστέρι (0-0), στη Λαμία (0-1), με την ΑΕΚ (1-2) και με τον ΠΑΟ (1-1). Μπορούμε να προσέξουμε ότι σε κανένα από αυτά τα τέσσερα παιχνίδια στα οποία έλειψε λόγω του τραυματισμού του δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός…

Παρεμπιπτόντως, επειδή έτσι είναι το ποδόσφαιρο, τώρα όλοι βλέπουμε τον Αραμπί ως τον μικρό ήρωα του χθεσινού τρίποντου για τον Ολυμπιακό-κι έτσι είναι. Κι έτσι κανείς δεν πρόσεξε ότι με την ίδια ευκολία θα μπορούσε να γίνει μοιραίος! Διότι, μέσα σε μόλις τρία λεπτά, από το 88’ έως το 91’, πούλησε δύο φορές την μπάλα (μάλιστα την πρώτη έξω από την περιοχή του Τζολάκη) και η Κηφισιά είχε μία σέντρα-φαρμάκι την οποία έδιωξε ο Κίνι, αλλά και τη μεγάλη της ευκαιρία για ισοφάριση με τον Κωνσταντόπουλο.

Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ κερδίζει όταν σκοράρει ο Ελ Αραμπί

Δυστυχώς, το έχει αυτό το κακό χούι ο Αραμπί, να χάνει την μπάλα εύκολα και να δίνει έτσι στον αντίπαλο ευκαιρία για αντεπίθεση. Και μάλλον είναι πολύ αργά για να το κόψει. Κι όμως θα πρέπει να είναι αν μη τι άλλο πιο προσεκτικός.

Τέλος πάντων, επειδή μιλάμε για γκολ, καλό είναι που άνοιξε λογαριασμό ο Ναβάρο, έστω με πέναλτι-παρεμπιπτόντως δεν ήταν και καλοκτυπημένο μου φαίνεται…Μήπως πάρει και λίγη ψυχολογία, αφού για κάθε κυνηγό μετράει το γκολ.

Ο Ισπανός χθες, πριν το πέναλτι, είχε και την πρώτη του (!) τελική, στο τέταρτο παιχνίδι του με τον Ολυμπιακό, όταν του γύρισε την μπάλα ο Φορτούνης και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του γκολκίπερ Κρίστινσον. Δεν ήταν ένα καλό τελείωμα, αλλά δεν ήταν κι ένα καλό γύρισμα. Όπως κι αν έχει, πάσες καλές για να τελειώσει φάση στον Ναβάρο δεν φτάνουν. Δεν ξέρω αν ευθύνεται ότι ο ίδιος δεν κάνει τις κινήσεις που πρέπει η, αν ευθύνονται οι συμπαίκτες του, ξέρω όμως ότι χθες δύο φορές έπρεπε να του γυρίσουν μπάλα και δεν το έκαναν. Ούτε ο Μπιανκόνε σε μία στημένη φάση, ούτε πολύ περισσότερο ο Ποντένσε, όπως μπορείτε να δείτε στην σχετική φωτογραφία.

Ολυμπιακός: Ο Καρβαλιάλ κερδίζει όταν σκοράρει ο Ελ Αραμπί

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x