Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Τότε Μίτσελ-Μόγες, τώρα Μαρτίνεθ-Μόγες!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πότε κέρδισε ο Ολυμπιακός τελευταία φορά αγγλική ομάδα στο Καραϊσκάκη και αναδεικνύει τη συγκυρία.

• Πώς έρχονται καμιά φορά τα πράγματα στο ποδόσφαιρο.

• Το ερώτημα ενόψει του αποψινού αγώνα: πότε κέρδισε ο Ολυμπιακός τελευταία φορά αγγλική ομάδα μέσα στο Καραϊσκάκη σε φάση ομίλων η, ακόμη πιο προχωρημένα, νοκ άουτ; Η απάντηση είναι ότι το έκανε πριν σχεδόν μία δεκαετία, τον Φεβρουάριο του 2014, εκείνο το 2-0 επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ, που εν τέλει δεν στάθηκε αρκετό για να προκριθεί ο Ολυμπιακός στα προημιτελικά, καθώς αποκλείστηκε χάνοντας 0-3 στη ρεβάνς στο Όντ Τράφορντ. Ποιος ήταν προπονητής της αγγλικής ομάδας σε αυτό το παιχνίδι; Ο νυν προπονητής της Γουέστ Χαμ, ο Ντέιβιντ Μόγες!

• Έκτοτε, ο Ολυμπιακός έχει χάσει μέσα στο σπίτι του τρεις φορές από την Άρσεναλ (0-3 το 2015, 0-1 το 2020 και 1-3 το 2021) και μία από τη Μάντσεστερ Σίτι (0-1 το 2020), ενώ έχει φέρει δύο ισοπαλίες (2-2 με την Τότεναμ το 2019 και 1-1 με τη Γουλβς το 2020). Εφτά παιχνίδια, μαζί με το 2-0 επί της Γιουνάιτεντ, εκ των οποίων τα τρία είναι σε φάση ομίλων Τσάμπιονς Λιγκ και τα τέσσερα νοκ άουτ στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Γιουρόπα Λιγκ. Σε αυτή τη δεκαετία οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κερδίσει αγγλική ομάδα μόνο σε διαδικασία καλοκαιρινής προκριματικής φάσης, το 3-1 επί της Μπέρνλι τον Αύγουστο του 2018 για το Γιουρόπα Λιγκ.

• Ο Μόγες λοιπόν επιστρέφει σε ένα γήπεδο που είχε υποστεί μία από τις πιο βαριές ήττες του, ίσως την πιο βαριά, ως προπονητής της Γιουνάιτεντ. Και ίσως αυτή η συγκυρία δεν είναι ευνοϊκή για τον Ολυμπιακό, διότι ο Σκοτσέζος προπονητής την έχει πάθει ήδη μία φορά και θα είναι υποψιασμένος, ψυλλιασμένος όπως λέμε. Θα έρθει και θα κοιτάξει να μην αιφνιδιαστεί.

• Από την άλλη, μπορούμε να προσέξουμε και τη συνέχεια της συγκυρίας: και τότε, στο 2-0 επί της Μάντσεστερ, προπονητής του Ολυμπιακού ήταν Ισπανός, ο Μίτσελ, όπως τώρα ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x