Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς μπαίνει φέτος ο Ολυμπιακός στα playoffs με καλύτερες συνθήκες από πέρυσι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πώς ο Ολυμπιακός μέσα από πολλές δυσκολίες κατάφερε και μπαίνει φέτος στα playoffs όντας σε καλύτερη μοίρα από πέρυσι.

• Με ένα βαθμό, λοιπόν, παραπάνω σε σχέση με πέρυσι μπαίνει ο Ολυμπιακός στα φετινά πλέι οφς του πρωταθλήματος. Έχει 57 βαθμούς, ενώ την περασμένη σεζόν είχε 56. Πώς προέκυψε αυτή η βαθμοσυλλογή και ποια η σύγκριση με πέρυσι;

• Πολύ απλά ο Ολυμπιακός είχε διαφορά +11 σε πέντε παιχνίδια του σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα και -10 σε έξι παιχνίδια του σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα! Από τη μία +11, από την άλλη -10, προέκυψε αυτό το +1. Με την υποσημείωση ότι αναγκαστικά στη σύγκριση μετράει το 0-3 στα χαρτιά για το Ολυμπιακός-ΠΑΟ, ενώ όπως ξέρουμε το παιχνίδι διακόπηκε στο 49ο λεπτό με το σκορ 1-1.

• Τέλος πάντων, τα πέντε παιχνίδια στα οποία ο Ολυμπιακός τα πήγε φέτος καλύτερα από πέρυσι στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος είναι τα εξής:
+3 Άρης-Ολυμπιακός 1-2 (πέρυσι 2-1)
+2 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4 (0-0)
+2 Αστέρας-Ολυμπιακός 0-2 (0-0)
+2 ΠΑΣ-Ολυμπιακός 0-3 (2-2)
+2 Ολυμπιακός-Βόλος 3-0 (1-1)

• Και τα έξι παιχνίδια στα οποία τα πήγε φέτος χειρότερα από πέρυσι, πάντα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος:
-3 Λαμία-Ολυμπιακός 1-0 (πέρυσι 0-3)
-2 ΑΕΚ-Ολυμπιακός 1-1 (1-3)
-2 Βόλος-Ολυμπιακός 2-2 (πέρυσι 0-4)
-1 Ολυμπιακός-ΑΕΚ 1-2 (0-0)
-1 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-0 (1-1)
-1 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 0-3 α.α. (0-0)

Πώς μπαίνει φέτος ο Ολυμπιακός στα πλέι οφς με καλύτερες συνθήκες από πέρυσι

• Βλέπουμε, δηλαδή, ότι ο Ολυμπιακός πάει χειρότερα φέτος στα ντέρμπι, έχοντας μόνο ένα αποτέλεσμα καλύτερο από πέρυσι και τρία-τέσσερα χειρότερα. Επιπλέον, έχει ίδια αποτελέσματα με τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη (2-4, 1-2) και με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι (0-0, 1-1).

• Η ουσία, βέβαια, είναι ότι φέτος ο Ολυμπιακός μπαίνει στα πλέι οφς με καλύτερες συνθήκες σε σχέση με πέρυσι, καθώς η βαθμολογία είναι…
60 ΠΑΟΚ
59 ΑΕΚ
57 Ολυμπιακός
56 ΠΑΟ

Με τον Ολυμπιακό στο -3 και στο -2 από τις δύο πρώτες θέσεις και στο +1 από τον 4ο

Ενώ πέρυσι ήταν:
61 ΠΑΟ
59 ΑΕΚ
56 Ολυμπιακός
54 ΠΑΟΚ

Με τον Ολυμπιακό τότε στο -5 και στο -3 από τις δύο πρώτες θέσεις και στο +4 από τον 4ο

• Να θυμίσουμε ότι και τις δύο σεζόν ο Ολυμπιακός χρειάστηκε να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καλύψει το χαμένο έδαφος, πέρυσι από -12 και φέτος από -9!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΩΡΑΣ: Κυριάρχησε το μέτωπο Ολυμπιακού-ΠΑΟΚ στη Λίγκα και ήρθε η αναβολή της 2ης αγωνιστικής των πλέι οφς, όπως είχε ζητήσει ο Πογέτ για την Εθνική ομάδα. Και καλά ομόφωνα. Με τις πληροφορίες από τη Λίγκα να λένε ότι επί της ουσίας ότι ήταν εννιά ομάδες υπέρ της αναβολής (συν την ΕΠΟ) και πέντε εναντίον (ΑΕΚ, ΠΑΟ, Άρης, Λαμία, Κηφισιά). Οπότε, αφού θα έχαναν στην ψηφοφορία, ψήφισαν και αυτές υπέρ της αναβολής.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x