Κώστας Νικολακόπουλος

Το «ναι» και το «όχι» του Γκατούζο στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις εξελίξεις στο θέμα προπονητή στον Ολυμπιακό.

• Ο Ολυμπιακός έκανε την πρώτη του κίνηση στο θέμα προπονητή κι αυτή ήταν στο πρόσωπο του Τζενάρο Γκατούζο. Με τον Ιταλό προπονητή να δίνει μία σοβαρή απάντηση που δείχνει ότι σέβεται τον εαυτό του.

• Ο Γκατούζο είπε ένα ναι κι ένα όχι στον Ολυμπιακό. Είπε «όχι» για να αναλάβει «εδώ και τώρα» την ομάδα, αφού θεωρεί ότι δεν είναι η καλύτερη επιλογή να ξεκινήσει μία δουλειά μέσα στην άνοιξη, στο τέλος δηλαδή της σεζόν. Κι είπε «ναι» στην προοπτική να συζητήσει σοβαρά με τον Ολυμπιακό για να τον αναλάβει στο τέλος της σεζόν, κάνοντας τον σχεδιασμό για τη νέα χρονιά. Μία απάντηση που κρίνεται λογική και ποδοσφαιρική και που νομίζω ότι εν τέλει εκτιμήθηκε από τον Μαρινάκη.

• Την τελική έκβαση της συζήτησης Ολυμπιακού-Γκατούζο ακόμη δεν μπορούμε να την ξέρουμε, αν δηλαδή θα είναι δεδομένα ο νέος προπονητής του Ολυμπιακού. Ξέρουμε όμως ότι ο 45χρονος Ιταλός είναι στην πρώτη θέση της λίστας του Ολυμπιακού για τη θέση του επόμενου προπονητή του, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

• Κάτι χαρακτηριστικό από την ήδη 10ετή καριέρα του Γκατούζο στους πάγκους; Μοιάζει με προπονητής που η, θα ταιριάξει σε μία ομάδα και θα «κολλήσει» σε αυτή η, αν δει ότι δεν ταιριάζει και γενικά ότι δεν του πάει κάτι καλά, δεν θα κάτσει πάνω από έξι μήνες.

• Κάπως έτσι στη Νάπολι έμεινε 19 μήνες (81 παιχνίδια), στη Μίλαν άλλους 19 μήνες (83 παιχνίδια) και στην Πίζα 20 μήνες (84 παιχνίδια). Αντιθέτως, στη Βαλένθια έμεινε εφτά μήνες (22 παιχνίδια), στον ΟΦΗ έξι μήνες (17 παιχνίδια) και στην Παλέρμο τέσσερις μήνες (οκτώ παιχνίδια). Από τον ΟΦΗ παραιτήθηκε γιατί όλη η ομάδα ήταν απλήρωτη…



• Το πιο μεγάλο θρίλερ της προπονητικής καριέρας του παίχτηκε στο φινάλε του πρωταθλήματος Ιταλίας 2020-21, πριν περίπου δύο χρόνια δηλαδή, τον Μάιο του 2021. Τελευταία αγωνιστική έπαιζε εντός έδρας με την αδιάφορη βαθμολογικά Βερόνα και με νίκη η Νάπολι ό,τι κι αν γίνονταν στα παιχνίδια των άλλων ομάδων θα τερμάτιζε στην δεύτερη θέση, παίρνοντας το εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ. Έφερε, όμως, 1-1 σε μία καταστροφική βραδιά και τερμάτισε 5η, χάνοντας το Τσάμπιονς Λιγκ. Με τη βαθμολογία να είναι 2η η Μίλαν με 79 βαθμούς, 3η η Αταλάντα με 78, 4η η Γιουβέντους με 78 και 5η η Νάπολι με 77! Τέσσερις ομάδες μέσα σε δύο βαθμούς!!!

• Σημαντικό στοιχείο σίγουρα για τον Γκατούζο ότι έχει δουλέψει και δη σε βάθος χρόνου σε τόσο απαιτητικές ομάδες, όπως η Νάπολι κι η Μίλαν, καθώς ο Ολυμπιακός είναι από τις πιο δύσκολες ομάδες για κάθε προπονητή, με μεγάλη πίεση. Άρα, ο Ιταλός ξέρει πολύ καλά από πίεση. Η δε 5η θέση την οποία έφτασε τη Μίλαν το 2019 ήταν η καλύτερη για την μιλανέζικη ομάδα μετά από μία ολόκληρη πενταετία μεταξύ της 6ης και της 10ης θέσης στο Καμπιονάτο.

• Η ευρωπαϊκή του εμπειρία καταγράφει 20 παιχνίδια: δύο για το Τσάμπιονς Λιγκ (με την Μπαρτσελόνα) και 18 για το Γιουρόπα Λιγκ. Το στιλ του εμφανίζεται να είναι πιο κοντά στο ισπανικό, παρά στο καθαρά ιταλικό ποδόσφαιρο, με χτίσιμο παιχνιδιού από πίσω, ενίοτε κι από τον γκολκίπερ, με προτίμηση έτσι στο ποδόσφαιρο κατοχής και στο να πηγαίνουν ποιοτικοί παίκτες στο ένας μ΄ ένα, σε παιχνίδι έντασης και ομαδικού πνεύματος.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x