Euro 2024

Οι άχαστες και οι... χαμένες

Απ' όλα είχε ο «μπαξές» την Πέμπτη στο Μουντιάλ. Δύο προκρίσεις, μία... σχεδόν πρόκριση, έναν θρίαμβο, έναν διασυρμό, έναν αποκλεισμό! Το πρόγραμμα της Παρασκευής.

Με... συγκινήσεις συνεχίστηκε το Μουντιάλ στα γήπεδα της Ρωσίας.

Διότι όπως και να το κάνεις, το εκκωφαντικό 3-0 της Κροατίας απέναντι στην Αργεντινή μπορεί να αποζημιώσει και για... τρεις «σούπες» που μπορεί να είδαμε κατά τη διάρκεια του τουρνουά. Την ίδια ώρα, βέβαια, η «επαγγελματική» Γαλλία έκανε εξίσου το 2x2 και εξασφάλιζε, όπως και η «χρβάτσκα», την παρουσία της στους «16», ενώ η αήττητη Δανία έφτασε ακόμα πιο κοντά στο... μεγάλο στόχο.

Ας πάρουμε με σειρά τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη... Δανία και Αυστραλία ήρθαν ισόπαλες με σκορ 1-1 για τον τρίτο όμιλο, αποτέλεσμα που βόλεψε πολύ περισσότερο τους Σκανδιναβούς, οι οποίοι μπορεί να μην διατήρησαν ως το τέλος το προβάδισμα, ωστόσο παρέμειναν αήττητοι και πιο κοντά στην πρόκριση. Κι αυτό γιατί πήγαν στους 4 βαθμούς και είναι στο +3 από τα κανγκουρό, τα οποία χρειάζονται νίκη στο τέλος, ήττα της Δανίας και... κομπιουτεράκι για τη διαφορά τερμάτων, προκειμένου να «κλέψουν» το χρυσό εισιτήριο. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Η Γαλλία δεν μάγεψε κόντρα στο σκληροτράχηλο Περού, αλλά η δουλειά έγινε. Ο Κιλιάν Εμπαπέ έγινε ο νεότερος τρικολόρ που σκοράρει σε Μουντιάλ και κάπως έτσι γράφτηκε το 1-0 απέναντι στους Λατινοαμερικάνους. 2/2 για την ομάδα του Ντεσάν και πρόκριση στους «16» του θεσμού, την ώρα που οι Περουβιανοί έμειναν άποντοι και μαθηματικά αποκλεισμένοι, πληρώνοντας εν πολλοίς τις... άπειρες ευκαιρίες που έχασαν στην πρεμιέρα με τη Δανία. Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Το... γλυκό έδεσε με το βραδινό παιχνίδι στο Νόβγκοροντ. Η εκπληκτική και ποιοτική Κροατία έκανε σκόνη και θρύψαλα την... κάτι σαν Αργεντινή που εμφανίστηκε στο χορτάρι. Η χρβάτσκα έκανε ό,τι ήθελε στο δεύτερο μέρος, εκμεταλλεύτηκε κάποια κρίσιμα λάθη της αλμπισελέστε και με το εντυπωσιακό 3-0 (Ρέμπιτς, Μόντριτς, Ράκιτιτς) πανηγυρίζουν πρόωρα τη συμμετοχή τους στη νοκ-άουτ φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Παράλληλα, η παρέα του -εξαφανισμένου- Μέσι έμεινε να... βράζει στο ζουμί της και να περιμένει συνδυασμό αποτελεσμάτων για να αποφύγει ιστορική ξεφτίλα. Πάντως, με την εικόνα που έχει δείξει ως τώρα, μάλλον δεν αξίζει και πολλά... Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Με τρία παιχνίδια συνεχίζεται το Μουντιάλ την Παρασκευή. Το πρόγραμμα ανοίγει στις 15:00 με το Βραζιλία-Κόστα Ρίκα. Η «σελεσάο» καλείται να ξεπεράσει το «Χ» της πρεμιέρας, να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά και να κάνει το πλέον καθοριστικό βήμα για πρόκριση κόντρα σε μια ομάδα που έδειξε ελάχιστα πράγματα στο εναρκτήριο παιχνίδι της στο τουρνουά. Στις 18:00, η σκυτάλη περνά στο Νιγηρία-Ισλανδία για τον τέταρτο όμιλο, με τους Αφρικανούς να προέρχονται από ήττα στην πρεμιέρα και τους Ισλανδούς από «Χ». Ένα ματς το οποίο θα παρακολουθήσουν όλοι οι... Αργεντινοί, αφού έχουν τρομερό ενδιαφέρον (διαβάστε περισσότερα εδώ). Το βραδινό παιχνίδι (21:00) είναι αυτό ανάμεσα σε Σερβία και Ελβετία, δύο ομάδες με μπόλικη ποιότητα και λύσεις. Οι «πλάβι» έχουν την ευκαιρία με νίκη να προκριθούν, ενώ η ομάδα του Πέτκοβιτς θέλει να μείνει όρθια και να μπει... σφήνα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της Παρασκευής (22/6)

Βραζιλία-Κόστα Ρίκα (15:00)
Νιγηρία-Ισλανδία (18:00)
Σερβία-Ελβετία (21:00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x