Γιώργος Ζαχαριάδης

Την Τιφλίδα σου και δρόμο!

Ο Γιώργος Ζαχαριάδης γράφει στο sport-fm.gr για μια καλή πράξη στην Τιφλίδα, για την προσωπικότητα του ΠΑΟΚ, για το χαλί με τα σκουπίδια από κάτω.

Το να απομονώνεις ένα ημίχρονο, ένα δεκάλεπτο, ένα εικοσάλεπτο από τα 90 ενός αγώνα, που έτσι κι αλλιώς δεν ολοκληρώνει την προσπάθεια για την πρόκριση, είναι μάλλον άσκοπο. Ποιος ο λόγος να συγκεντρώνεις κάτω από το χαλί, ένα… μικρό χάλι, όπως αυτό στο πρώτο μέρος της Τιφλίδας, απέναντι σε ομάδα με ασαφές ποδοσφαιρικό προφίλ.

ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ
zahariadis@hotmail.com


Για να πάψουμε να είμαστε διακριτικοί, η Ντιναμό δεν είναι ομάδα που θα απειλήσει ούτε τον φετινό, ούτε τον περσινό, ούτε τον προπέρσινο ΠΑΟΚ, όποιον ΠΑΟΚ θυμόμαστε στα νεότερα ποδοσφαιρικά χρόνια.

Επειδή λοιπόν η αξία της επιτυχίας καθορίζεται από τη δυναμική του αντιπάλου, να είμαστε λογικοί κι αν πρέπει να κρατήσουμε από όλη τη διαδικασία για την πρόκριση σε ομίλους, είναι τα… δάκρυα απογοήτευσης που κύλησαν το βράδυ της ρεβάνς με τον Άγιαξ, όταν χάθηκε μια πολύ σημαντική ευκαιρία.

Ξέρετε, δεν είναι ότι θα μπορούσε ο ΠΑΟΚ να περάσει από τα πλέι-οφ του Champions League, έχοντας απέναντι μεγαθήρια. Θα αποκλειόταν, ενδεχομένως με βαριές ήττες.

Είναι ότι θα είχε κάνει ένα πολύ γερό μπάσιμο αποκλείοντας ένα μίνι μεγαθήριο (αυτή την εποχή) και κάποιοι θα έριχναν ένα βλέμμα σε αυτή την ομάδα από την Ελλάδα, που δεν είναι ο Ολυμπιακός, το κατεστημένο, κι ότι άλλο τον ακολουθεί, στην εγχώρια –τουλάχιστο- ποδοσφαιρική αγορά.

Εδώ θα πρέπει οριστικά να το κλείσω αυτό το κεφάλαιο. Η αλήθεια είναι ότι το επικαιροποίησα από τη στιγμή που η κόντρα με τη Ντινάμο Τιφλίδας ήταν κουραστική και στο μόνο που διευκόλυνε τον ΠΑΟΚ ήταν η προετοιμασία του. Έτσι και αλλιώς δεν υπάρχουν αγώνες πρωταθλήματος, μερικά –και επίσημα- ματς θα είναι μέρος της προετοιμασίας.

Δεν αξίζει τον κόπο να συζητούμε για τα όμορφα ποδοσφαιρικά λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Είμαι βέβαιος ότι οι αρμόδιοι θα επιδιώξουν να αυξηθούν, να απλωθούν σε όλο το 90λεπτο, να γίνουν αιτία για να παρουσιάσει ο ΠΑΟΚ την οριστική του εικόνα, όσο το δυνατόν πιο σύντομα.

Δεν αποκλείεται να έρθει μια μέρα που θα ακούσουμε ότι η προετοιμασία με ένα σωρό νέους ποδοσφαιριστές που αν γίνουν κι άλλες προσθήκες θα φτάσουν μια δεκάδα, πέρασε από δικαυμάνσεις, με ποδοσφαιριστές που δεν ήταν έτοιμοι ταυτόχρονα και αυτό στοιχίζει στην συνολική απόδοση.
Αυτό συγκρατήστε το ως μια απλή παρατήρηση- πρόβλεψη.

Αν και το ίδιο συμβαίνει στις περισσότερες ομάδες, κατά συνέπεια γιατί να το χρησιμοποιήσει κανείς μόνο για τη δική του…
Φτάνω εκεί που φαίνεται ότι και φέτος δεν θα απολαύσουμε ένα ή δύο ποδοσφαιριστές που θα έχουν αρχηγική παρουσία στο γήπεδο. Θα είναι, δηλαδή, οι προσωπικότητες που θα στηρίξουν τον ΠΑΟΚ στα πιο δύσκολα.

Εβλεπα προχθές τον ΠΑΟ με τους εννέα της Μπρόντμπι και διαπίστωνες ότι είχε τέτοιους ποδοσφαιριστές και έχει κάθε λόγο να στοχεύει σε διακρίσεις που δεν προσέγγισε άλλες χρονιές.

Περιμένω, κάνω υπομονή και ελπίζω ότι θα δείξει κάποιους από τους νεοφερμένους τέτοια χαρακτηριστικά και δεν θα χρειαστεί να ψάχνουμε ποιος θα τραβήξει την ομάδα σε αγώνες, συνήθως εκτός έδρας, όταν ο Πλατανιάς κι ο Ατρόμητος σε κλείνουν στο μισό γήπεδο για ώρα.

Περιμένω περισσότερο από τις πτέρυγες. Τους ποιλυδιαφημισμένους και με συστατικά ποδοσφαιριστών που έχουν πολλές δυνάμεις, Κάμπος και Ροντρίγκεζ θα ήθελα να δω πότε θα αποδείξουν ότι δεν τρέχουν μόνο, αλλά, έχουν μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα (σε αυτό κάτι καταφέρνουν μέχρι τώρα) και κυρίως διάρκεια στην απόδοσή τους.

Πόσα περιμένει κανείς από τον Κλάους Αθανασιάδη; Δεν ξέρω γιατί όλοι νομίζουν ότι αυτός ο ποδοσφαιριστής θα πάρει τον ΠΑΟΚ από το χέρι για να τον οδηγήσει στο πρωτάθλημα ή τουλάχιστο στο κύπελλο;

Ποιος μπορεί να αξιολογήσει τον Αθανασιάδη -ασχέτως αν αμείβεται ή όχι αδρά- ως ηγέτη μιας ομάδας όταν περιμένουμε να τον δούμε εκτελεστή σε κάθε παιχνίδι και κυρίως όχι μοιραίο ποδοσφαιριστή του οποίου οι χαμένες ευκαιρίες διαμορφώνουν ένα αποτέλεσμα;

Για τον Αθανασιάδη έχει γίνει πολύ κουβέντα εδώ και αρκετό καιρό και κανείς δεν προσμετρά, ούτε θα πρέπει, ότι είναι ΠΑΟΚτσής. Δεν είναι κριτήριο αυτό. Είναι ανοησία.

Τον κατηγορούν και εμείς κάνουμε το ίδιο… Μόνον όταν διαπιστώνουμε ότι δεν κάνει καλά τη δουλειά του.

Μήπως, όμως δεν είναι τελικά μόνο η δουλειά του να σκοράρει ή να μαρκάρει ψηλά; Μήπως ξεχάστηκε και δεν βελτίωσε χαρακτηριστικά που θα έπρεπε να έχει στο παιχνίδι του και αυτό είναι που τον φέρνουν στα μάτια μας ως… καταδικασμένο να σκοράρει και να μην προσφέρει πουθενά αλλού; Μην το περνάτε στο ντούκου…

Ο ΠΑΟΚ της Τιφλίδας έκανε μια… καλή πράξη και τώρα ας πάρει κανέναν ποδοσφαιριστή της προκοπής για να συμμαζέψει το κέντρο και να βοηθά στην ανάπτυξη, γιατί εκεί είναι το μεγαλύτερο θέμα. Εκεί θα κάνει τη διαφορά και να δέσει μια ολοκληρωμένη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x