Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μια εβδομάδα που κρίνει τη χρονιά…

www.sport-fm.gr

Η σημαντικότερη εβδομάδα για το ελληνικό ποδόσφαιρο σε συλλογικό επίπεδο αναμένεται να είναι η τρέχουσα. Δεν αναφερόμαστε φυσικά στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας, αλλά στα ευρωπαϊκά παιχνίδια των ομάδων μας που προηγούνται χρονικά. Την αρχή κάνει ο Παναθηναϊκός, που με βάση το πρώτο ματς έχει το ευκολότερο έργο. Η ομάδα του Χεν Τεν Κάτε καλείται να υπερασπιστεί το 1-2 του πρώτου αγώνα και σε συνδυασμό με την περιορισμένη δυναμικότητα της Σπάρτα Πράγας, αλλά και το κλίμα που θα επικρατεί στο κατάμεστο Ολυμπιακό Στάδιο, θα πρέπει να αυτοκτονήσει για να μην περάσει.

Σε διαφορετική μοίρα είναι ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, λόγω δικής του ευθύνης…
Οι ερυθρόλευκοι καλούνται να ανατρέψουν το βαρύ 3-0 κόντρα στην Ανόρθωση, κάτι που δεν είναι εύκολο, αλλά ούτε ακατόρθωτο. Σαν δυναμικότητα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης ανάμεσα στις δύο ομάδες. Στα συν των Πειραιωτών, το κατάμεστο Καραϊσκάκη που αναμένεται να επηρεάσει θετικά τους γηπεδούχους και αρνητικά τους φιλοξενούμενους. Μεγάλο στοίχημα για την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε είναι η αμυντική λειτουργία, αφού πιθανό τέρμα των Κύπριων θα δυσκολέψει πολύ την κατάσταση, στην επίθεση, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τα γκολ μπορεί να έρθουν. Παράλληλα, όσο κι αν ξενίζει κάποιους, το ενδεχόμενο να μην περάσει και να παίξει τελικά στο ΟΥΕΦΑ, ίσως να του βγει σε καλό. Η ΑΕΚ, κατάφερε να παρουσιαστεί αγνώριστη στο πρώτο παιχνίδι με την Ομόνοια και ηττήθηκε 0-1. Πλέον αναζητεί μόνο τη νίκη σε μια δύσκολη έδρα και είναι στην χειρότερη κατάσταση όλων, αφού πιθανός απευχόμενος αποκλεισμός της, θα σημάνει τον περιορισμό της στις εγχώριες υποχρεώσεις από τον Αύγουστο! Βαρόμετρο για την Ένωση αναμένεται να αποτελέσουν οι νεοαποκτηθέντες, Άγγελος Μπασινάς και Σωτήρης Κυργιάκος.

Πάντως, η προαναγγελία των διοικητικών εξελίξεων μόνο καλό δεν κάνει στη ψυχολογία των παικτών στην παρούσα φάση…Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι «κιτρινόμαυροι» μπορούν την πρόκριση, αρκεί να μη δείξουν το πρόσωπο που είχαν στα δύο τελευταία φιλικά με Μπολόνια και Γκρόνινγκεν και συνεχίσουν την κατρακύλα των τελευταίων ετών στις εκτός Ελλάδας υποχρεώσεις τους(σ.σ. μοναδική εξαίρεση η προπέρσινη συμμετοχή στους ομίλους). Για τον Άρη, η κατάσταση θα ήταν διαφορετική αν ήταν πιο εύστοχος στην πρώτη αναμέτρηση. Ωστόσο, το 1-0 είναι η καλύτερη νίκη που μπορείς να πετύχεις με ένα γκολ διαφορά. Οι «κίτρινοι» λογικά δεν θα έχουν πρόβλημα, μια και στο πρώτο παιχνίδι φάνηκε ότι είναι πολύ ανώτεροι της Σλάβεν.

Το θέμα είναι ότι φέτος μας δίνεται μια ευκαιρία να μαζέψουμε βαθμούς, μια και οι πόντοι μας θα διαιρούνται δια του τέσσερα και όχι του έξι, όπως μέχρι πέρσι. Έτσι, έχουμε την ευκαιρία να αναρριχηθούμε στην κατάταξη της ΟΥΕΦΑ, με ότι αυτό συνεπάγεται(απευθείας πρόκριση του πρωταθλητή στους ομίλους και τρίτη ομάδα στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ από το 2010-11). Ανακεφαλαιώνοντας, η πρόκριση και των τεσσάρων είναι επιτακτική ανάγκη, εκτός να θέλουμε να ξεκινάμε μονίμως την ευρωπαϊκή μας παρουσία από τα μέσα του Ιουλίου…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x