Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μετά την πρώτη στροφή…

www.sport-fm.gr

Η σέντρα στο 3ο πρωτάθλημα υπό την αιγίδα της Σούπερ Λίγκας δόθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο. Όπως είναι φυσικό, οποιοδήποτε συμπέρασμα στην παρούσα φάση είναι βιαστικό, ωστόσο, πήραμε μια πρώτη εικόνα για την κατάσταση των ομάδων όπως έχουν αυτή τη στιγμή. Στο ντέρμπι, η ΑΕΚ έδειξε χαρακτήρα μεγάλης ομάδας, έστω κι αν δεν έπαιξε σπουδαίο ποδόσφαιρο. Η αυταπάρνηση των παικτών της και η προσήλωση για την επίτευξη του στόχου, ήταν τα θετικά στοιχεία των «κιτρινόμαυρων». Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Δώνης κέρδισε πόντους και είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η φυγή του Ριβάλντο διευκολύνει το έργο του. Στον αντίποδα, ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε κεφάτος αλλά μετά το γκολ του Εντίνιο δεν υπήρχε. Οι «πράσινοι» υστερούσαν κυρίως, σε πάθος και καθαρό μυαλό, πάντως, η κατάσταση δεν είναι τόσο τραγική. Με δεδομένο ότι ο Τεν Κάτε θα προχωρήσει σε κάποιες διορθωτικές αλλαγές, αλλά και την επίδραση που θα έχει αυτό το «χαστούκι» για τους παίκτες, η κατάσταση κρίνεται αναστρέψιμη.

Στο Καραϊσκάκη, οι φίλοι του Ολυμπιακού είδαν για πρώτη φορά φέτος αυτό που περιμένουν, μια ομάδα επιθετική με κάθετο ποδόσφαιρο, κούρσες από τα πλάγια και τον περιβόητο Ντιόγο να δείχνει με το καλημέρα, ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πλέον, ο Ερνέστο Βαλβέρδε πρέπει να επικεντρωθεί στη μεσαία γραμμή της ομάδας αλλά και στις ισορροπίες στο κέντρο της άμυνας. Για τον Αστέρα, αποτελεί δεδομένο ότι έχει καλό υλικό. Βέβαια, ο νέος τεχνικός Κάρλος Καρβαλιάλ που ήρθε με τις καλύτερες συστάσεις από την Πορτογαλία, πιστώνεται την αδικαιολόγητη και ολική οπισθοχώρηση στο β΄ μέρος και την απουσία του Καρντόσο από την ενδεκάδα.

Στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης θύμισε κάτι από τα περσινά, αλλά κάτι λείπει…Η απουσία των Ελλήνων από την ενδεκάδα μάλλον θα αποτελέσει πρόβλημα, ενώ σίγουρα ο Ερνάντεθ δεν είναι Μπάγεβιτς. Ο Λεβαδειακός μοιάζει πολύ με την περσινή ομάδα και θα περιοριστεί στα ίδια, δηλαδή την παραμονή. Την ίδια στιγμή, ο ΠΑΟΚ σημείωνε την πρώτη εκτός έδρας νίκη σε πρεμιέρα μετά από 25 χρόνια! Νίκησε τον ΟΦΗ με 2-0 χωρίς να κινδυνέψει. Η έλευση έμπειρων παικτών (Μουσλίμοβιτς, Γκαρσία, Ίβιτς κλπ), θα ανεβάσει την ομάδα ένα επίπεδο, ενώ δίπλα σε αυτούς θα εξελιχθούν και οι πολλά υποσχόμενοι νέοι ποδοσφαιριστές. Στον ΟΦΗ, Ο Φράντισεκ Στράκα μοιάζει εκτός κλίματος, ο Βατσινάς είναι ανεπιθύμητος για τους οπαδούς και σε πρώτη φάση η χρονιά θα είναι δύσκολη.

Ηχηρό χαστούκι δέχτηκε ο Ηρακλής από τον νεοφώτιστο Πανσσεραικό, ο οποίος πέρασε με νίκη από το Καυταντζόγλειο. Ωστόσο, η κατάσταση είναι καλύτερη από πέρσι. Ο «γηραιός» έδειξε κάποια καλά στοιχεία, πάλεψε μέχρι τέλους για την ισοφάριση, ενώ με την επανέναρξη του πρωταθλήματος θα έχει στη διάθεση του δύο πολύτιμους παίκτες που έχουν το ίδιο στόχο, να αποδείξουν ότι αξίζουν, και αναφερόμαστε στο Κωνσταντίνου και τον Κονέ. Από την άλλη, ο Πανσσεραικός απέδειξε ότι όποιος τον υποτιμήσει θα υποστεί ζημιές. Τα «λιοντάρια», διαθέτουν πληθώρα επιλογών στη μεσαία γραμμή και παίζουν τέλεια το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει τη φετινή ευχάριστη έκπληξη έχει ο Εργοτέλης που νίκησε στην Κομοτηνή τον Πανθρακικό. Η ομάδα του Νίκου Καραγεωργίου στηρίζεται στον περσινό κορμό, μια και τα σπουδαία(σ.σ. μεταγραφικά) έγιναν τον περασμένο Γενάρη. Αν εκμεταλλευτεί την έδρα του, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα για την παραμονή. Αντίθετα, ο Πανθρακικός χρειάζεται δουλειά και στη μεγάλη κατηγορία ο χρόνος είναι περιορισμένος. Πάντως είναι άδικο να κριθεί στην παρθενική του εμφάνιση στα «σαλόνια». Στην αναμέτρηση των σταθερά μικρομεσαίων, Πανιωνίου-Ξάνθης, οι Νεοσμυρνιώτες πλήρωσαν την έλλειψη που παρουσιάζεται στην επίθεση, μια και ο Χούτος είναι ο μόνος καθαρόαιμος φορ και ο Τζιμπούρ δεν αντικαταστάθηκε. Οι Θρακιώτες είναι το μεγάλο ερωτηματικό και πολλά θα εξαρτηθούν από τον προπονητή που θα αντικαταστήσει τον Μαντζουράκη. Τέλος, η Λάρισα δεν δυσκολεύτηκε και καθάρισε τον πρωτάρη Θρασύβουλο. Οι «βυσσινί» θα είναι μια άλλη ομάδα και ίσως αυτή η αλλαγή σελίδας να τους κάνει καλό. Για τον Θρασύβουλο, η υπόθεση παραμονή θα είναι δύσκολη και αυτό φάνηκε με το καλημέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x