Βαγγέλης Νεραντζιάς

Σκόρπια… συμπεράσματα

www.sport-fm.gr

Με νίκες συνέχισαν οι τρεις «μεγάλοι» του κέντρου την 3η αγωνιστική, με σημαντικότερη αυτή του Παναθηναϊκού επί του Άρη στη Θεσσαλονίκη. Το «τριφύλλι» άρεσε στο πρώτο μέρος και το σχήμα με τον Κλέιτον στον άξονα, τον Μουν δεξιά και τον Ίβανσιτς αριστερά, είναι το κατάλληλο για τέτοιου τύπου παιχνίδια. Το γκολ της ισοφάρισης του «τριφυλλιού» (Σπυρόπουλος-Κλέιτον-Σαλπιγγίδης-Κλέιτον), είναι από αυτά που διδάσκουν τον τρόπο που πρέπει να βγαίνει στην κόντρα μια ομάδα. Ταυτόχρονα, Ζιλμπέρτο Σίλβα και Μαρσέλο Μάτος έχουν αρχίσει να «δένουν» και αν συνεχίσουν έτσι, θα δούμε ένα από τα καλύτερα δίδυμα αμυντικών χαφ στην Ελλάδα.

Στον Ολυμπιακό, αν αυτές οι εμφανίσεις έρχονταν πιο νωρίς η ομάδα θα ήταν στους ομίλους του Champions League και όχι σε αυτούς του UEFA…Στα αγωνιστικά, ο Ντιόγο ξεκίνησε την απόσβεση, ο Ντουντού ανεβαίνει, ενώ οι Κοβάσεβιτς και Γκαλέτι μας έχουν συστηθεί από πέρυσι… Αυτό που δεν γίνεται κατανοητό, είναι η απουσία του Μπελούτσι από την ενδεκάδα σε ένα παιχνίδι με υποδεέστερο αντίπαλο στο «Γ. Καραϊσκάκης». Ο Αργεντινός πάντως, στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε μας χάρισε την εξαιρετική ασίστ στον Όσκαρ για το τελικό 4-1.

Σε ό,τι αφορά την ΑΕΚ, μπήκε φουριόζα κόντρα στον Ηρακλή, προηγήθηκε, αλλά στη συνέχεια έπεσε η απόδοση της. Ωστόσο, με το «καλημέρα» η παρουσία των Νάτσο Σκόκο, Σωτήρη Κυργιάκου και Σεμπαστιάν Σάχα δίνει πολλές υποσχέσεις για το άμεσο μέλλον. Βέβαια, το ζητούμενο για τον Γιώργο Δώνη φαίνεται να είναι η σταθερότητα στην απόδοση, αλλά αυτό τούτη την εποχή απασχολεί σχεδόν όλες τις ομάδες. Ταυτόχρονα, όσοι παρακολούθησαν την πορεία του Μακεδόνα τεχνικού στη Λάρισα, θα διαπίστωσαν ότι του πήρε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να περάσει τη φιλοσοφία του.

Στον ΠΑΟΚ, η διαπίστωση ότι είναι φέτος μια κλάση καλύτερος από πέρυσι είναι δεδομένη. Ταυτόχρονα, ο Μουσλίμοβιτς αποδεικνύει τι σημαίνει σέντερ φορ, όπως και ότι δεν ήταν τυχαία η επί σειρά ετών καριέρα του στο Καμπιονάτο. Από τα υπόλοιπα παιχνίδια, η Λάρισα και ο Πανιώνιος είχαν ραντεβού με την ατυχία, αφού ήταν καλύτεροι αλλά αναποτελεσματικοί. Βέβαια, την Ξάνθη και τον ΟΦΗ βοήθησε και το βαρύ τερέν, που βολεύει αυτόν που αμύνεται. Κάτι ανάλογο έγινε και στο Εργοτέλης-Λεβαδειακός, από όπου όμως βγαίνει και το συμπέρασμα, ότι είναι διαφορετικό να είσαι το αουτσάιντερ και να παίζεις αντεπιθέσεις και άλλο να προσπαθείς να παίξεις ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας…Τέλος, ο Αστέρας Τρίπολης με τον Καρντόσο και τον Φιλόμενο είναι άλλη ομάδα(σ.σ. απουσίαζαν λόγω τιμωρίας στα πρώτα 2 παιχνίδια), η οποία διαθέτει την ποιότητα για ανάλογη πορεία με αυτή που πραγματοποίησε στο περασμένο πρωτάθλημα. Και κάτι ακόμη, παίκτες όπως ο Ζαϊρί και ο Ζεάν Κάρλος είναι για την ενδεκάδα…



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x