Βαγγέλης Νεραντζιάς

Υπάρχει και εκεί ποδόσφαιρο

www.sport-fm.gr

Σε αντίθεση με τη Σούπερ Λίγκα, στη δεύτερη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν υπάρχουν δεδομένα και κεκτημένα. Άλλωστε, όσοι μπαίνουν στη διαδικασία και παρακολουθούν τη Β΄εθνική το έχουν αντιληφθεί. Εκεί, τη μια Κυριακή είσαι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και μετά από 2-3 σερί νίκες, διεκδικείς την άνοδο και πολλές φορές το καταφέρνεις…Φέτος το επίπεδο φαίνεται ότι θα είναι το υψηλότερο των τελευταίων ετών και σε αυτό βοηθά ο «συνωστισμός» πολλών ιστορικών σωματείων.

Έχοντας διανύσει δύο μόλις αγωνιστικές, πέντε ομάδες έκαναν το δύο στα δύο και έδειξαν με το «καλημέρα» τις προθέσεις τους. Πρόκειται για το «μόνιμο» φαβορί ΠΑΣ Γιάννινα, τον Ατρόμητο, τον Ιωνικό, τη Καβάλα και τη Καλαμαριά. Παράλληλα, με σκοπό την άνοδο ξεκίνησαν την προσπάθεια τους τόσο η Κέρκυρα, όσο και ο Ολυμπιακός Βόλου, που ευτυχώς έγινε και πάλι ένας...Ο ΠΑΣ διατήρησε τον βασικό του κορμό και απέκτησε τον παίκτη που μπορεί να κάνει τη διαφορά και ονομάζεται Λουτσιάνο Ντε Σόουζα. Οι Περιστεριώτες, ανανεώθηκαν αρκετά, αλλά διατήρησαν στις τάξεις τους παίκτες όπως ο Μιχαηλίδης και ο Περόνε, ενώ απέκτησαν μεταξύ άλλων τους Καλαντζή, Μπρίτο και Μασάρα. Αν μπούμε στη διαδικασία πρόβλεψης, η λογική λέει ότι οι δύο τους αποτελούν τα πρώτα φαβορί.

Ωστόσο, με ίδιες περίπου πιθανότητες ξεκίνησαν η Καβάλα του Μάουρερ και του Ντρούλιτς, η Καλαμαριά του Κωστίκου, ο Ολυμπιακός Βόλου του Μπέου, η Κέρκυρα του Αλεξανδρή, αλλά και ο Ιωνικός που διατήρησε τις δυνάμεις του.
Βέβαια, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και τους υπόλοιπους, αφού όποιος πέρυσι τέτοιο καιρό έλεγε ότι θα ανέβει ο Πανθρακικός, τουλάχιστον δεν θα τον έπαιρναν στα σοβαρά. Ερωτηματικό, αποτελεί η πορεία ομάδων όπως η Καλλιθέα, ο Εθνικός, ο Διαγόρας, ο Εθνικός Αστέρας, η Αναγέννηση Καρδίτσας και η Βέροια. Πάντως, αν και είναι παρακινδυνευμένο, στη χειρότερη θέση μοιάζουν να είναι η Καστοριά που δεν ενισχύθηκε και ο διχασμένος και προβληματικός Ηλυσιακός (ή μήπως να τον πούμε Αιγάλεω…).

Κανείς φυσικά δεν ισχυρίζεται ότι το επίπεδο είναι τόσο προσιτό και υψηλό. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν πράγματα που αξίζει κάποιος να δει και κυρίως οι άνθρωποι του ποδοσφαίρου. Άλλωστε, το πρόβλημα με τους πολλούς ξένους στη μεγάλη κατηγορία είναι επίκαιρο, το ερώτημα όμως είναι, πόσο βάρος ρίχνουν οι διοικούντες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας, στην παρακολούθηση της δεύτερης τη τάξει κατηγορίας; Όσοι ασχοληθούν σοβαρά μάλλον θα βγουν κερδισμένοι...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x