Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο αδικημένος κύριος Πεσέϊρο

www.sport-fm.gr

Με αφορμή την εικόνα των ομάδων και των νέων προπονητών τους, κάποιοι θυμήθηκαν και θυμούνται τον Ζοσέ Πεσέιρο, αναφέροντας ότι αδικήθηκε και κρίθηκε βιάστικα την περασμένη σεζόν στον Παναθηναϊκό. Άλλωστε, υπάρχει και το κλασικό παράδειγμα του Βύντρα: «Ορίστε τώρα που τον βάζει ο Τεν Κάτε δεν λέτε τίποτα ενώ πέρυσι τον Πορτογάλο τον κράζατε…». Τα όσα συνέβησαν στην παρουσία του στον πάγκο των «πράσινων» τα ξέρετε, συνεπώς πάμε στα φρέσκα. Ο «αδικημένος» Πορτογάλος τεχνικός, αποχώρησε το καλοκαίρι με προορισμό την Ρουμανία και τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, ώστε να αποδείξει την αξία του.

Εκεί τον υποδέχθηκαν ως «μεσσία» και ο σύλλογος τον παρουσίασε ως τον πιο πετυχημένο προπονητή που έχει εργαστεί στη χώρα. Παράλληλα, η Ραπίντ διέθεσε το μεγαλύτερο μπάτζετ στην ιστορία της. Ο Ζοσέ Πεσέιρο, στην πρώτη του εμφάνιση μίλησε για τριετές πλάνο, δημιουργικό ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και φυσικά πρωτάθλημα… Ο 48χρονος προπονητής, έκανε τις δικές του μεταγραφικές επιλογές παίρνοντας παράλληλα δύο παίκτες από τα μέρη μας, τον Πάρντο από τον Ηρακλή και τον Σέζαρ, που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ.

Τα δύσκολα όμως, ήρθαν με την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Απολογισμός μετά από οχτώ παιχνίδια στο ρουμανικό πρωτάθλημα, τέσσερις νίκες, τρεις ήττες, μια ισοπαλία και 8η θέση στο βαθμολογικό πίνακα. Αποτέλεσμα αυτού, η βασική συνδιεκδικήτρια του τίτλου, Στεάουα, να βρίσκεται εννέα βαθμούς μπροστά. Ανάλογη τύχη και στο κύπελλο UEFA, μια και το 0-1 από τη Βόλφσμπουργκ στο πρώτο ματς βάρυνε ακόμη περισσότερο την ατμόσφαιρα. Ενδεικτική της εικόνας που παρουσιάζει η Ραπίντ, ήταν η προ ημερών δήλωση του προέδρου της ομάδας: «Απέναντι στην Μπρασόφ ήμασταν η πρώτη ομάδα παγκοσμίως που παρατάχθηκε χωρίς επιθετικό! Είμαι φοβερά απογοητευμένος». Σε όλα αυτά προσθέστε την αποβολή του τρεις φορές από τον πάγκο της ομάδας για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Στον Πορτογάλο καταλογίζονται πολλά και όλα θυμίζουν κάτι από πέρυσι:
-Έχασε τον έλεγχο των αποδυτηρίων
-Συντηρητικό ποδόσφαιρο
-Καμία ουσιαστική πρόοδος της ομάδας
-Έλλειψη αποτελεσματικότητας και σκοραρίσματος
-Εμμονή με συγκεκριμένους παίκτες και σύστημα

Λέγεται ότι σύμπτωση που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση, και αν αυτό ισχύει κάτι τρέχει με τον κύριο Πεσέιρο. Από το 2003 και έπειτα κάθε καλοκαίρι αναλαμβάνει καινούργια ομάδα, αλλά ΚΑΜΙΑ από αυτές δεν τον κράτησε δεύτερη σερί σεζόν, γιατί πολύ απλά, πουθενά δεν πέτυχε αυτά που υποσχέθηκε… Πάντως για όσους ενδιαφέρονται, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου σε λίγες μέρες θα απολυθεί από τους Ρουμάνους(ήδη εξετάζεται η διαδοχή του από τον Ιοάν Αντόνε) και θα είναι ελεύθερος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x