Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ζήτημα ανικανότητας…

www.sport-fm.gr

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις…Το γεγονός ότι μετά από τέσσερις αγωνιστικές δεν υπάρχει ομάδα στη Σούπερ Λίγκα να μην έχει παράπονα από τη διαιτησία, τα λέει όλα… Απλά, το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε ήρθε η κορύφωση στον πειθαρχικό έλεγχο. Για τα όσα έγιναν στην Κρήτη, με την μη αποβολή του Μπαρκαουάν, αλλά και στη Νέα Σμύρνη με τις φάσεις του ακυρωθέντος γκολ του Εντίνιο και του πέναλτι που δεν δόθηκε στον Χούτο, δεν θα ασχοληθούμε. Όχι για κανένα άλλο λόγο, απλά γιατί αυτά τα είδατε αναλυτικά, σχολιάστηκαν, συζητήθηκαν και δεν υπάρχει κάτι να προστεθεί…

Το θέμα όμως είναι ότι συνέβησαν πολλά ακόμη, που πέρασαν τουλάχιστον στα ψιλά. Ξεκινώντας από το Σάββατο και το παιχνίδι στις Σέρρες που έπαιξε με τη Λάρισα. Οι γηπεδούχοι σημειώνουν γκολ που ακόμη και στο μπάσκετ δεν είναι επιθετικό φάουλ, αλλά ο διαιτητής το ακυρώνει, παρά το γεγονός ότι είχε καλή τοποθέτηση. Μετά από τρία λεπτά, η ΑΕΛ ανοίγει το σκορ και στη συνέχεια παίρνει την άνετη νίκη.

Στην Ξάνθη οι γηπεδούχοι επικράτησαν με 1-0 του Θρασύβουλου μετά από ένα τέρμα που ήρθε στις καθυστερήσεις. Πριν από αυτό όμως και στα μέσα του 2ου ημιχρόνου ο πολύ καλός χθες Λουίς Άλβες βγαίνει στην κόντρα, για κακή του τύχη στο «δρόμο» του είναι ο Σπύρος Βάλλας…Αποτέλεσμα, σπάσιμο του ποδιού για τον Βραζιλιάνο παίκτη, τη στιγμή που ο διαιτητής είναι μπροστά και βγάζει κίτρινη κάρτα! Ερώτημα, τι είναι κόκκινη αν όχι αυτό; Όσο για τον συμπαθέστατο αμυντικό της Ξάνθης η συγγνώμη δυστυχώς δεν θα κάνει καλά τον αντίπαλο του. Σημείωση, σε εκείνο το χρονικό διάστημα το αποτέλεσμα ήταν 0-0 και οι φιλοξενούμενοι είχαν δύο απανωτές ευκαιρίες.

Από τις «ομορφιές» της 4ης αγωνιστικής δεν θα μπορούσε να λείψει το ντέρμπι της Τούμπας…Είναι απορίας άξιο τι πρέπει να κάνει ένας ποδοσφαιριστής για να αποβληθεί, μια και το μαρκάρισμα του Βιτόλο στον Βιεϊρίνια μοιάζει ιδανική φάση για να προβληθεί σε σεμινάριο διαιτησίας. Η μπάλα αλλού, ο παίκτης αλλού και ο ρέφερι εντελώς αλλού! Αποτέλεσμα, ο ταλαντούχος Βιερίνια τραυματίζεται σοβαρά και ο αμυντικός των «κίτρινων» βλέπει την κίτρινη κάρτα.

Συμπέρασμα, το κακό είναι γενικό και τίθεται σοβαρό ζήτημα ανικανότητας για τους Έλληνες διαιτητές. Ο κόσμος δικαίως γκρινιάζει ότι δεν βλέπει θέαμα, πως όμως να συμβεί αυτό, όταν οι τεχνίτες ποδοσφαιριστές δεν προστατεύονται; Ρωτήστε τον Μπελούτσι, τον Άλβες και τον Βιερίνια για αυτό, ή μάλλον τους Μπαρκαουάν, Βάλλα και Βιτόλο για τα κατορθώματα τους...Και όπως ανέφερε εύστοχα ο συνάδελφος Κώστας Μιαούλης στην περιγραφή του από τη Νέα Σμύρνη: «Είναι σαν βλέπεις παιχνίδι χωρίς διαιτητές…».

Υ.Σ. Το γεγονός ότι δεν αναφέρεται κανένα όνομα διαιτητή στο κείμενο δεν είναι παράλειψη…


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x