Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί και καλύτερα

www.sport-fm.gr

Ένα ημίχρονο κράτησε ουσιαστικά το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Λεβαδειακό, αφού μετά το δεύτερο τέρμα στην ολοκλήρωση του πρώτου μέρους, τα πάντα είχαν κριθεί. Το ζητούμενο βέβαια για το «τριφύλλι» στη χθεσινή αναμέτρηση, ήταν μια εύκολη νίκη, ώστε να αφήσει πίσω του την ήττα από την Ανόρθωση, αλλά και για να διατηρηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας. Αυτό το κατάφερε, ενώ υπάρχουν και κάποια πράγματα που πρέπει να κρατήσουμε από την απόδοση της ομάδας.

Στα θετικά συγκαταλέγεται η εμφάνιση του Αντρέας Ίβανσιτς, ο οποίος δείχνει από την αρχή της σεζόν σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Αυστριακός στο πρώτο μέρος έκανε τη διαφορά και στην παρούσα φάση, η συμμετοχή του στην ενδεκάδα μοιάζει με επιτακτική ανάγκη. Ο Άντε Ρουκάβινα στην παρθενική του συμμετοχή στην ενδεκάδα σκόραρε και έδειξε ότι αξίζει περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια. Οι Σαλπιγγίδης, Μάτος και Σπυρόπουλος πραγματοποίησαν εξίσου καλή εμφάνιση, ενώ και ο Τζόρβας όποτε χρειάστηκε ήταν εκεί. Ο Τεν Κάτε ξεκαθάρισε ότι θα παίξει τουλάχιστον σε δύο ακόμη παιχνίδια σερί. Κάτι που σημαίνει πρακτικά, ότι είναι στο χέρι του να καθιερωθεί κάτω από τα δοκάρια, μια και διαθέτει το ταλέντο αλλά και την αγάπη της κερκίδας. Βελτιωμένος προς το καλύτερο, ήταν χθες και ο Γκάμπριελ που θύμιζε μπακ.

Ωστόσο, είναι και κάποια ζητήματα που σηκώνουν συζήτηση. Η επιλογή του 4-2-3-1 μέχρι στιγμής είναι το μοναδικό σύστημα που παίζουν οι «πράσινοι» στο ελληνικό πρωτάθλημα(σ.σ άλλαξε μονό στα παιχνίδια με Σπάρτα και Ίντερ). Χθες μπορεί να βγήκε, αλλά καλό θα είναι με τέτοιου βεληνεκούς αντιπάλους να παίζουν δύο παίκτες στην επίθεση, μια και χρειάζονται και κάποιες νίκες με μεγάλα σκορ που θα φτιάξουν τον κόσμο, ενώ και οι παίκτες πρέπει να εξοικειωθούν με ένα εναλλακτικό σχέδιο δράσης. Ερωτηματικό αποτελεί η παρουσία του Σόουζα. Ο Βραζιλιάνος επιθετικός δείχνει να είναι εκτός ρυθμού και μάλλον η επιστροφή του Μάντζιου μετά την διακοπή, θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά από τον Ολλανδό προπονητή, όπως και αυτή του Μίκαελ Νίλσον, που μετά την αναμέτρηση με την Ίντερ είναι μόνιμα στην εξέδρα. Δεν έχει την πολυτέλεια η ομάδα να βάζει σε καραντίνα κάποιους παίκτες που δεν έχουν προκαλέσει. Ταυτόχρονα, η συνεχής αλλαγή θέσεων από ότι φαίνεται έχει επηρεάσει τον Βύντρα, ο οποίος υπέπεσε σε αβίαστα λάθη, χωρίς πάντως να είναι κάποιο από αυτά σοβαρό. Οι Χρήστος Μελλίσης και Στέφανος Σιόντης αξίζουν μια ευκαιρία στο κέντρο της άμυνας.

Ο Ιανουάριος είναι μακριά και ο Παναθηναϊκός πρέπει να πορευτεί με το υλικό που έχει. Για την μεσαία γραμμή δεν τίθεται θέμα, μια και είναι υπερπλήρης, αλλά αυτό που επίσης είναι ξεκάθαρο είναι η ότι απόκτηση ενός φορ και ενός καλού στόπερ δε σηκώνουν αναβολή. Η ομάδα έχει βελτιωθεί σε σχέση με πέρσι στην κυκλοφορία και την κατοχή της μπάλας, αλλά πρέπει να δουλέψει στη δημιουργία φάσεων. Μετά τη διακοπή ακολουθεί ένα δύσκολο παιχνίδι στην Τούμπα και εκεί ο Τεν Κάτε και οι παίκτες του θα πρέπει να δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, αν θέλουν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα. Κλείνοντας, έστω και αν καταντάει κουραστικό η παρουσία του κόσμου και περισσότερο η στάση του στο χθεσινό αγώνα(σ.σ με δεδομένο ότι προηγήθηκε η τριάρα στην Κύπρο), απέδειξε με περίτρανο τρόπο ότι η στήριξη στην ομάδα εξακολουθεί να υφίσταται και αυτό είναι το καλύτερο νέο...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x