Βαγγέλης Νεραντζιάς

Κρίσιμο ναι, οριακό όχι…

www.sport-fm.gr

Σίγουρα η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού στη Τούμπα με τον ΠΑΟΚ είναι το παιχνίδι της αγωνιστικής, αλλά και ένα δυνατό τεστ και για τις δύο ομάδες. Ωστόσο, αυτό απέχει από το να χαρακτηρίσουμε παιχνίδι δίχως αύριο το συγκεκριμένο ματς. Οι γηπεδούχοι έχουν πραγματοποιήσει το καλύτερο ξεκίνημα τους τα τελευταία χρόνια, με δυνατό χαρτί την αμυντική τους λειτουργία. Από την άλλη πλευρά το «τριφύλλι» έχει ως μελανό σημείο την απώλεια του πρώτου ντέρμπι από την ΑΕΚ.

Η ομάδα του Φερνάντο Σάντος είναι ίσως η μοναδική που από το ξεκίνημα της σεζόν έχει σταθερή σύνθεση. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει βρει τα 9/11 και οι αλλαγές στα πρόσωπα σπανίζουν, όπως και στο σύστημα. Είναι ξεκάθαρο, ότι η φετινή ομάδα του ΠΑΟΚ, είναι η πλέον δυσκολοκατάβλητη των τελευταίων ετών, ενώ δέχεται γκολ με το σταγονόμετρο…Πιθανή νίκη θα εκτοξεύσει την ψυχολογία των Θεσσαλονικέων και θα τους διατηρήσει στα χνάρια του Ολυμπιακού, ο οποίος την ίδια ώρα θα έχει εύκολο έργο κόντρα στον Πανθρακικό. Η ισοπαλία θα είναι μια η άλλη για τον «δικέφαλο του Βορρά». Φυσικά η ήττα θα προκαλέσει τριγμούς και γκρίνιες για τον Πορτογάλο τεχνικό, κάτι που συνηθίζεται άλλωστε. Το θέμα είναι ότι το αποτέλεσμα του αγώνα θα οριοθετήσει ουσιαστικά τον φετινό στόχο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα. Παράλληλα, το καλοκαιρινό πάρε-δώσε τον δύο συλλόγων, έχει κάνει τη νίκη επιτακτική ανάγκη για τον κόσμο της ομάδας που δεν θέλει σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί «παράρτημα» κανενός.

Στον Παναθηναϊκό η κατάσταση όσον αφορά τον βασικό κορμό, δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη. Η έλευση του Τεν Κάτε και αρκετών νέων προσώπων ήταν λογικό να καθυστερήσει το όλο θέμα. Για τους «πράσινους» η νίκη θα αποτελέσει την ψυχολογική ανάταση της ομάδας και θα τον φέρει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, μια και έχει ένα παιχνίδι λιγότερο αυτό με τον Εργοτέλη στο Μαρούσι. Ταυτόχρονα, και η ισοπαλία με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί φέτος στον ΠΑΟΚ δεν είναι κακό αποτέλεσμα. Σε περίπτωση που χάσει, το κόστος θα είναι παραπάνω ψυχολογικό παρά βαθμολογικό. Άλλωστε, το υλικό είναι καλό, βάθος στον πάγκο υπάρχει και πολλά ακόμη παιχνίδια να καλυφθεί η διαφορά. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η εμφάνιση της ομάδας, αφού οι ήττες από την ΑΕΚ και την Ανόρθωση πόνεσαν πολύ περισσότερο, από αυτή κόντρα στην Ίντερ. Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι σε τρεις μέρες ακολουθεί το παιχνίδι με την Βέρντερ στο ΟΑΚΑ και όπως είναι φυσικό θα ήταν καλό και για τον κόσμο αλλά κυρίως για την ομάδα, να προηγηθεί ένα θετικό αποτέλεσμα στο καμίνι της Τούμπας.

Ο ΠΑΟΚ θα έχει στο πλευρό του τον δωδέκατο παίκτη, τον κόσμο του, αλλά και την αξιοπρόσεκτη συνοχή που παρουσιάζει. Αντίθετα, η κατάσταση των Μουσλίμοβιτς και Κοντρέρας θα κρίνει πολλά, μια και δεν υπάρχουν αντικαταστάτες ανάλογης κλάσης. Ο Παναθηναϊκός έχει την ποιότητα, αλλά και τη πολυτέλεια να τα δώσει όλα στο παιχνίδι, αφού υπάρχει βάθος για να φρεσκαριστεί η ενδεκάδα την Τετάρτη. Σε περίπτωση όμως που οι παίκτες του δεν έχουν το ανάλογο πάθος ένα τέτοιο ντέρμπι, θα έχει σοβαρό πρόβλημα. Όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά και τίποτα δεν κρίνεται την 6η αγωνιστική.

Υ.Σ. Όσο για τις χορηγίες και τα όσα ακούγονται, ο Θοδωρής Ζαγοράκης ξέρει καλύτερα από όλους ότι ο μεγαλύτερος χορηγός του ΠΑΟΚ είναι ο κόσμος του, με τον οποίο δεν θα ήθελε να έρθει ποτέ σε ρήξη έναντι οποιουδήποτε ποσού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x